Κατασκευασμένο να αντιστέκεται στη σκόνη, τα χτυπήματα και τις σταγόνες νερού, το νέο ασύρματο τηλέφωνο Siemens Gigaset E490 είναι ιδιαιτέρως ανθεκτικό.

Siemens Gigaset E490

Siemens Gigaset E490

Αυτή η συσκευή είναι ό,τι χρειάζονται άνθρωποι που τους αρέσει να δουλεύουν στο εργαστήριο ή τον κήπο τους, οικογένειες με μικρά παιδιά ή για χρήση σε βιομηχανικό περιβάλλον.  Περιλαμβάνει ελκυστικά χαρακτηριστικά, όπως μεγάλη έγχρωμη οθόνη με μενού γραφικών, δόνηση για σιωπηλή ειδοποίηση κλήσεων και πλήρως αμφίδρομη ανοικτή συνομιλία.


Το Gigaset E490 χάρη στο λαστιχένιο περίβλημα γύρω από όλη τη πλευρική του επιφάνεια και σε συνδυασμό με τον εργονομικό σχεδιασμό του ακουστικού απορροφά όλους τους κραδασμούς. Το νέο μοντέλο στην κατηγορία προϊόντων «Ε» είναι συμβατό με το διεθνές πρότυπο ΙP54, σύμφωνα με το οποίο δεν είναι δυνατό να περάσει στο εσωτερικό του ακουστικού σκόνη ή σταγόνες νερού. Έτσι για παράδειγμα σκόνη, μικρά κομμάτια ξύλου σε ένα ξυλουργείο ή σταγόνες νερού από το πότισμα στον κήπο δεν επηρεάζουν αυτή τη συσκευή. Το ίδιο ισχύει και για τη σκληρή μεταχείριση που μπορεί να δεχθεί από μικρά παιδιά.


Με επιπλέον αξεσουάρ για τοποθέτηση στη ζώνη, δίνει στον χρήστη άνεση, ώστε να μεταφέρει το ακουστικό του Gigaset E490 εύκολα. Ακόμα και αν μια μηχανή στο εργαστήριο δουλεύει σε πλήρη ισχύ με πολύ θόρυβο ή κάποιο μωρό κλαίει, η ειδοποίηση εισερχόμενων κλήσεων με δόνηση,  εξασφαλίζει ότι δεν θα χάσετε καμία κλήση. Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με ενσύρματο ακουστικό handsfree τύπου καρφί 2,5 χιλιοστών ενώ ο σταθμός βάσης μπορεί να υποστηρίξει έως 6 ακουστικά. Η υποδοχή στήριξης στον τοίχο επιτρέπει στο χρήστη να τοποθετήσει τη βάση φόρτισης σε οπουδήποτε σημείο του χώρου. Επιπρόσθετα το νέο Gigaset E490 είναι συμβατό με το θυροτηλέφωνο Gigaset HC450.


Το Gigaset E490 προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο ευκολίας, ακόμα και κάτω από δύσκολες συνθήκες. Η πλήρως αμφίδρομη και υψηλής ποιότητας ανοικτή συνομιλία παρέχει δυνατότητα ρύθμισης της έντασης του ήχου. Η μεγάλη έγχρωμη οθόνη 6 γραμμών (128x128pixels, 1,5 ίντσες) σε συνδυασμό με το εύχρηστο μενού λειτουργίας και το μεγάλο φωτιζόμενο πληκτρολόγιο, εξασφαλίζουν ένα υψηλό επίπεδο άνεσης. Η διαχείριση ενέργειας της μπαταρίας προσφέρει έως 250 ώρες αναμονής και έως 12 ώρες χρόνο ομιλίας.


Το νέο Gigaset E490 δίνει τη δυνατότητα αποθήκευσης έως και 150 ονομάτων και αριθμών στο τηλεφωνικό κατάλογο του. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ως VIP κάποιον ή κάποιους από τους αποθηκευμένους στον τηλεφωνικό κατάλογο αριθμούς και να τοποθετήσει σε αυτούς ένα διαφορετικό ήχο κλήσης επιλέγοντας από τους 10 πολυφωνικούς ή 5 τυπικούς ήχους κλήσης της συσκευής. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να γνωρίζει ποιος τον καλεί απλά από τον ήχο κουδουνίσματος της συσκευής. Ιδιαίτερα πρακτική σε νέες οικογένειες μπορεί να φανεί και η λειτουργία παρακολούθησης χώρου ή baby alarm, με την οποία μπορεί να υπάρχει εποπτεία ενός χώρου ή του παιδικού δωματίου.


Το Gigaset E490 διαθέτει επίσης την πρωτοποριακή τεχνολογία ECO DECT και ECO DECT plus, η οποία εξασφαλίζει ότι δεν υπάρχει κανενός είδους εκπομπή σήματος όταν η συσκευή βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής ή όταν φορτίζει (ECO DECT plus). Κατά τη διάρκεια μίας κλήσης η λειτουργία ECO DECT μειώνει έως και 80% την ισχύ εκπομπής σήματος. Τα νέα τροφοδοτικά βοηθούν στην εξοικονόμησης ρεύματος, ενώ οι μπαταρίες που χρησιμοποιούνται στα ακουστικά είναι τυπικές επαναφορτιζόμενες μπαταρίες χαμηλού κόστους.


Το Gigaset E490 είναι διαθέσιμο από τον Απρίλιο του 2009 με τιμή λιανικής πώλησης € 89,90.