Διασκέδασαν και έφτιαξαν το δικό τους online game στο event του Πλαισίου.

Το Σάββατο, 19 Μαρτίου, Πλαίσιο και Codify ένωσαν τις δυνάμεις τους για ένα δωρεάν Workshop αποκλειστικά για παιδιά στο κατάστημα του The Mall Athens. Το θέμα ήταν «Εισαγωγή στον προγραμματισμό» και σκοπός ήταν να κάνουν τα παιδιά μια εισαγωγή στο μαγικό ψηφιακό κόσμο της σύγχρονης πραγματικότητας.

Συνολικά, έγιναν δύο sessions διάρκειας δύο ωρών το καθένα και έλαβαν μέρος παιδιά ηλικίας 9-12 ετών, που από νωρίς ήταν ενθουσιασμένα και διατεθειμένα να απορροφήσουν κάθε πληροφορία. Παρόλο που είχαν υπολογιστεί περίπου 30 συμμετοχές, ο συνολικός αριθμός των μικρών προγραμματιστών ξεπέρασε τις προσδοκίες μας.

Κάναμε Log-in… στο Scratch και τις βασικές έννοιες προγραμματισμού!

Οι 4 εκπαιδευτικοί της Codify και ένα ειδικά εκπαιδευμένο… ρομπότ (!) δίδαξαν στα παιδιά τη γλώσσα προγραμματισμού. Οι μικροί tech-freaks με τη σειρά τους κατασκεύασαν ένα δικό τους, πρωτότυπο online game… from scratch με πολλή θετική και δημιουργική ενέργεια.

plaisio workshop

Τα παιδιά ασχολήθηκαν με την ανάλυση και επίλυση προβλημάτων, τη διαχείριση χρόνου, την επικοινωνία και τη δημιουργική συνεργασία, δεξιότητες που καλλιεργούνται και αποτελούν σημαντικά εφόδια για όλους. Γιατί δεν χρειάζεται να είσαι παρατηρητής, όταν μπορείς να συμμετέχεις και να κάνεις αυτές τις δεξιότητες μέρος της ζωής σου.

Το «fun» στο programming

Το event ήταν γεμάτο creative thinking, story telling και coding, το interaction ήταν εποικοδομητικό για όλους και το programming διαδέχτηκε τη διασκέδαση, διαγράφοντας από νωρίς χαμόγελα στα πρόσωπα των επίδοξων τεχνολόγων του μέλλοντος.

Αν θέλετε να κάνετε κι εσεις τα πρώτα σας βήματα στον κόσμο του προγραμματισμού, ελάτε στο επόμενο workshop που θα διοργανώσει το Πλαίσιο.