Άνοιξαν οι αιτήσεις για ελληνικές συμμετοχές στο πρόγραμμα Start Path Global 2016.

Η τεχνολογία και τα δεδομένα αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο καταναλωτές και επιχειρήσεις αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον τους, δημιουργώντας την ανάγκη για νέες ιδέες, που καταφθάνουν με μεγαλύτερη ταχύτητα στην αγορά. Μία σωστή συνεργασία μεταξύ μίας startup και μίας διεθνούς φήμης επιχείρησης, δίνει στις startups την ώθηση που χρειάζονται για τη δημιουργία πρωτοποριακών και καινοτόμων λύσεων.

Το πρόγραμμα Start Path Global της MasterCard έχει σχεδιαστεί με αυτόν ακριβώς το στόχο και έχει ήδη ανοίξει την υποβολή συμμετοχών σε ολόκληρο τον κόσμο, προσκαλώντας και ελληνικές συμμετοχές.

Από το 2014, το πρόγραμμα Start Path έχει προσφέρει σε περισσότερες από 60 νέες επιχειρήσεις μία σειρά εργαλείων για επιχειρησιακή υποστήριξη, καθοδήγηση και επενδύσεις κεφαλαίων, για την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς λύσεων για τους καταναλωτές.

Το Start Path της MasterCard προσκαλεί νέους με ιδέες και όραμα

Το Start Path έχει ήδη καταγράψει επιτυχία στην Ευρώπη και τώρα ανανεώνει και ενισχύει την αναζήτηση startup επιχειρήσεων, υπενθυμίζοντας σταθερά τη δυναμική της καινοτομίας στην περιοχή. Συγκεκριμένα αυτή την περίοδο, το πρόγραμμα ‘τρέχει’ σε συνεργασία με startups, συμπεριλαμβανομένων των Rainbird, dopay, Invoice Sharing και Universal Basket.

Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα, η εταιρία Rainbird (με έδρα στο Norwich) εφαρμόζει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI) για να αναπτύξει ένα συμβουλευτικό εργαλείο πωλήσεων για την MasterCard. Η Rainbird επιλέχθηκε πέρυσι για να συμμετάσχει στο νέο κύκλο του Start Path της MasterCard, το Νοέμβριο του 2015. Με τη συμμετοχή αυτή, η startup απέκτησε μία νέα επιχειρηματική ευκαιρία, μέσα στο τμήμα της MasterCard που διαχειρίζεται τις πωλήσεις, με πρόσβαση στους εμπορικούς της εταίρους της τελευταίας, καθώς και καθοδήγηση από εκπρόσωπο της ομάδας ειδικών της MasterCard.

startpath_Large

«Οι Startup επιχειρήσεις πειραματίζονται συνεχώς με τη δημιουργία νέων λύσεων, στοχεύοντας στην αλλαγή του υπάρχοντος status-quo σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων οικονομικών υπηρεσιών, λιανικής πώλησης και υπηρεσιών που αφορούν τον τομέα της υγείας», ανέφερε ο Stephane Wyper, υπεύθυνος του προγράμματος MasterCard Start Path παγκοσμίως. «Μπορούμε να παρέχουμε σημαντική υποστήριξη μέσω της επιχειρησιακής εμπειρίας μας, καθώς και πρόσβαση σε ένα σταθερό δίκτυο πελατών, καναλιών και συνεργατών. Μέσα σε δύο μόλις χρόνια, το πρόγραμμα Start Path έχει ήδη καταγράψει σημαντικές συμμετοχές και συνεργασίες, βοηθώντας νέες startups να μετατρέπουν καινοτομίες σε βιώσιμες επιχειρηματικές λύσεις», δήλωσε επίσης ο Αθανάσιος Γεραμάνης, Country Manager της MasterCard Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

Η ομάδα του Start Path έχει, επίσης, ξεκινήσει να συνεργάζεται με την dopay, μία startup που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και δίνει την ευκαιρία στους εργοδότες να καταβάλουν τους μισθούς των εργαζομένων τους ηλεκτρονικά, χωρίς τραπεζικούς λογαριασμούς. Μία ακόμα συνεργασία στο πλαίσιο του προγράμματος είναι αυτή με την επίσης βρετανική Universal Basket, μία εταιρία που προσφέρει ένα παγκόσμιο καλάθι αγορών, επιτρέποντας στους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους από διαφορετικούς εμπόρους και e-shops, αλλά να πληρώνουν μέσω ενός και μόνο checkout. Τέλος, η startup Invoice Sharing, με βάση την Ολλανδία, είναι μία πλατφόρμα ελεύθερης διανομής ηλεκτρονικού τιμολογίου. Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα, οι dopay, Universal Basket και Invoice Sharing αποκτούν πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο δίκτυο εμπειρογνωμόνων της MasterCard, συνδέονται με τους εμπορικούς συνεργάτες της και έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν ενσωματώνοντας προϊόντα και εργαλεία της MasterCard στη δική τους δραστηριότητα.

Κάθε τρίμηνο, το Start Path της MasterCard επιλέγει νέες startup επιχειρήσεις για να ξεκινήσει ένα εντατικό εξάμηνο πρόγραμμα. Αυτή τη στιγμή, το πρόγραμμα δέχεται αιτήσεις για τον επόμενο κύκλο δραστηριότητας.

Η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχές στο νέο κύκλο του προγράμματος είναι ανοιχτή μέχρι τις 21 Μαρτίου 2016.

Για να εγγραφείτε, επισκεφθείτε την πλατφόρμα: www.startpathglobal.youcanbook.me

Πώς να εγγραφείτε στο Start Path Global:

-Υποβάλλετε την αίτησή σας στο www.f6s.com/mastercardstartpathglobal2016 μέχρι τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 στις 5 μ.μ.

-Στη συνέχεια, λαμβάνετε email επιβεβαίωσης της αίτησής σας από την ομάδα του Start Path

Για κάποιες περιπτώσεις, η ομάδα του Start Path θα επικοινωνήσει απευθείας μαζί σας για να συζητήσετε διεξοδικότερα την αίτηση.

-Η ομάδα του Start Path θα προσκαλέσει 20 εταιρείες σε ένα Pitch Day στο Τορόντο, στις 11 & 12 Μαΐου 2016

Το Pitch Day είναι μία μοναδική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες, όχι μόνο για να ρίξετε την επιλογή μέσα στο πρόγραμμα, αλλά και για να συναντήσετε τους στελέχη μεγάλων εταιρειών που συνεργάζονται με το πρόγραμμα

-8 εταιρείες θα λάβουν τη σχετική προσφορά για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα

-Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με μία εβδομάδα έναρξης τον Ιούνιο του 2016 (η τοποθεσία θα καθοριστεί σε επόμενο στάδιο της διαδικασίας).