Το παιχνίδι ποδοσφαίρου που έγινε… λαϊκή κουλτούρα και στίχος τραγουδιού, επιστρέφει με την ανανεωμένη έκδοσή του το φθινόπωρο του 2009.

pes2010_messi_pr01_rgb-copyΗ Konami Digital Entertainment GmbH ανακοίνωσε ότι το επερχόμενο  PES 2010 θα έχει σημαντικές βελτιώσεις καθώς νέες προσθήκες στο gameplay του παιχνιδιού θα κάνουν το PES 2010 ρεαλιστικότερο από ποτέ!

H ομάδα ανάπτυξης του PES στο Τόκιο δουλεύει πάνω στο PES 2010 ,έχοντας υπόψη της όλα τα σχόλια (θετικά & αρνητικά) των θαυμαστών του PES καθώς και τα σχόλια των δημοσιογράφων, για όλους τους προηγούμενους τίτλους της σειράς. Στόχος τους είναι να κάνουν το PES 2010 καλύτερο και ρεαλιστικότερο  !

Παρακάτω αναφέρονται περιληπτικά οι μέχρι στιγμής βελτιώσεις του PES 2010:

  • Gameplay: Στο PES 2010 oι παίκτες θα πρέπει να βρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους επίθεσης, αφού η άμυνα ζώνης έχει βελτιωθεί αισθητά και καλύπτει όλες τις τρύπες γύρω από τη μεγάλη περιοχή. Θα χρειάζεται να χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα στρατηγική και γρήγορες εναλλαγές, όπως ακριβώς γίνεται και στους ζωντανούς αγώνες ποδοσφαίρου. Επιπλέον οι ικανότητες-κινήσεις των τερματοφυλάκων θα είναι βελτιωμένες .Τέλος βελτίωση θα δούμε και στα AI στοιχεία του παιχνιδιού.
  • Γραφικά: Βελτίωση θα παρουσιάζουν τα γραφικά και τα animations των παικτών στο PES 2010. Οι εκφράσεις των παικτών θα μοιάζουν περισσότερο με αυτές των πραγματικών ποδοσφαιριστών, ενώ ένα ειδικό σύστημα φωτός θα φωτίζει την κάθε εναλλαγή στην έκφραση τους με διαφορετικό τόνο! Βελτιωμένα θα είναι και τα γραφικά του Σταδίου , με το γρασίδι να φαίνεται ακόμα πιο αληθινό !

  • Νέες κινήσεις : Τα βελτιωμένα Animations θα συμβάλουν και στη δημιουργία νέων κινήσεων όσο αναφορά στο dribbling και στα γκόλ. Οι παίκτες θα μπορούν να κάνουν περισσότερες κινήσεις και κόλπα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα .
  • Ατμόσφαιρα: Βελτιώσεις θα γίνουν και στις αντιδράσεις-εκφράσεις του πλήθους κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Σημαντικό ρόλο σε αυτές θα παίζει η εναλλαγή σε εντός και εκτός έδρας παιχνίδια . Αλλιώς συμπεριφέρονται οι οπαδοί σε παιχνίδια εντός της έδρας τους και αλλιώς εκτός. Όλες αυτές οι διαφορές στα συναισθήματα και στις εκφράσεις τους θα είναι εμφανείς στο PES 2010.
  • Master League: Ανανεωμένη θα είναι και η Master League όσο αναφορά στη διοίκηση των ομάδων της. Ο παίκτης θα έχει τη δυνατότητα να μανατζάρει μία ομάδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ότι στο παρελθόν. Γενικότερα το Μaster League Mode θα έχει βελτιώσεις οι οποίες θα συνεισφέρουν κατά μεγάλο βαθμό στην επιτυχία του PES 2010. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

  • AI: Βελτιωμένο θα είναι το AI του παιχνιδιού με το Teamvision 2.0. Οι χρήστες θα έχουν περισσότερο έλεγχο στους παίκτες τους και στις ομάδες τους . Κατά τη διάρκεια της επίθεσης θα μπορούν να κινούν ταυτόχρονα πολλούς παίκτες, τοποθετώντας τους σε διαφορετικές θέσεις έτσι ώστε να έχουν περισσότερες ευκαιρίες και πιθανότητες να σκοράρουν .
  • Μοναδικά Χαρακτηριστικά: Κάθε παίκτης θα διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά-ικανότητες τα οποία με σωστή διαχείριση θα μπορούν να οδηγήσουν γρηγορότερα μία ομάδα στη νίκη.
  • Strategy Use: Ένα νέο σύστημα θα επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν γρήγορες στρατηγικές αποφάσεις πριν από κάθε αγώνα. Η στρατηγική αυτή θα έχει να κάνει με τα παρακάτω στοιχεία : γρήγορο πέρασμα, κινήσεις παικτών, γραμμή άμυνας, διάρκεια αγώνα , θέσεις παικτών πρώτης γραμμής , εντός και εκτός έδρας αγώνες και πολλά άλλα. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τους προσεχείς μήνες.
  • Penalties: Νέο σύστημα το οποίο θα προσφέρει περισσότερο έλεγχο κατά τη διάρκεια των Penalties!
  • Online: Βελτιωμένο θα είναι και το online mode του PES 2010. Περισσότερο downloadable υλικό θα προσφέρει η ομάδα ανάπτυξης του παιχνιδιού στο Τόκυο. Επιπλέον θα υπάρχουν περισσότερες επίσημες ομάδες !

Παράλληλα η  Konami  δυνάμωσε τη σχέση της με την  UEFA και ανακοινώνει επίσημα ότι  θα έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για το Europa League (γνωστό ως  UEFA Cup) στο PES 2010.


Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τους προσεχείς μήνες  Το σίγουρο είναι ότι ο  Lionel Messi θα είναι ένας από τους βασικούς παίκτες στο PES 2010 και θα βοηθήσει πάλι στο promotion του παιχνιδιού.


“Τόσο καιρό εξετάζαμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις των οπαδών της σειράς του PES για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη στο PES 2010 τις επιθυμίες  τους ,” σχολίασε ο Naoya Hatsumi, παραγωγός του  PES Productions της Konami Digital Entertainment στην Ιαπωνία. “Στοχεύουμε να κάνουμε το PES 2010 φιλικότερο προς τον χρήστη . Το  PES 2010 θα δείχνει και θα είναι καλύτερο, και ρεαλιστικότερο από ποτέ.”


“Οι προετοιμασίες για τις αλλαγές στο PES 2010 έχουν ήδη ξεκινήσει στο studio του Τόκιο. Υπάρχουν πολλές ομάδες που δουλεύουν για το PES 2010,  η κάθε μια εξειδικευμένη πάνω σε έναν μόνο τομέα,” σχολίασε ο  Jon Murphy, PES European Team Leader. “Είμαστε έτοιμοι να ικανοποιήσουμε τις επιθυμίες των οπαδών της σειράς και τους ευχαριστούμε για τις παρατηρήσεις-σχολια τους .”