Ποιά ήταν τα αποτελέσματα για τα προϊόντα της Kaspersky Lab μετά από συγκριτικές δοκιμές;

Η Kaspersky Lab βρέθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά στην κορυφή του δείκτη TOP3, γεγονός που αναδεικνύει ότι τα προϊόντα της προσφέρουν την καλύτερη προστασία από ψηφιακές απειλές. Τα προϊόντα της Kaspersky Lab βρέθηκαν τις περισσότερες φορές στις τρεις πρώτες θέσεις σε σύγκριση με τα προϊόντα οποιουδήποτε άλλου παρόχου σε ολοκληρωμένες ανεξάρτητες δοκιμές καθ’ όλη τη διάρκεια του 2015.

Ο δείκτης TOP3, ο οποίος αναπτύσσεται σε ετήσια βάση και χρησιμοποιείται εσωτερικά από την Kaspersky Lab, μετρά συνολικά τις επιδόσεις 100 και πλέον παρόχων λύσεων ασφάλειας που έλαβαν μέρος σε διάφορες συγκριτικές δοκιμές εταιρικών και καταναλωτικών προϊόντων, αλλά και λύσεων για φορητές συσκευές. Για την ανάπτυξη του δείκτη, λαμβάνονται υπόψη δοκιμές μόνο από αναγνωρισμένα και ανεξάρτητα εργαστήρια, των οποίων η μεθοδολογία είναι διαφανής και σαφής, όπως το AV-Comparatives, το AV-TEST, η Dennis Technology Labs, η MRG Effitas κ.α. Οι δοκιμές αξιολογούν όλες τις τεχνολογίες προστασίας έναντι γνωστών, άγνωστων και προηγμένων απειλών.

Στη μέτρηση TOP3 της Kaspersky Lab, κάθε πάροχος λαμβάνει μια βαθμολογία που βασίζεται στον αριθμό των φορών που βρέθηκε στις τρεις πρώτες θέσεις των αξιολογήσεων, σε συνάρτηση με τον αριθμό των δοκιμών στις οποίες έχει συμμετάσχει. Τα προϊόντα της Kaspersky Lab συμμετείχαν σε 94 ανεξάρτητες δοκιμές κατά τη διάρκεια του 2015 και κατέλαβαν την πρώτη θέση σε 60 από αυτές– το καλύτερο αποτέλεσμα στον κλάδο. Τα προϊόντα της Kaspersky Lab πέτυχαν επίσης το υψηλότερο ποσοστό εμφάνισης στις τρεις πρώτες θέσεις των δοκιμών από οποιονδήποτε άλλο προμηθευτή (82%).

main-1024x477

«Η εκτενής πληροφόρηση μας πάνω σε ζητήματα ασφάλειας, η οποία αναπτύχθηκε σε βάθος μεγαλύτερο της δεκαετίας, αποτελεί κινητήρια δύναμη στην προσέγγισή μας για την ανάπτυξη της προστασίας τερματικών συσκευών. Σε συνδυασμό με την εσωτερική τεχνολογική μας εξειδίκευση, όχι μόνο παρέχουμε πολυεπίπεδη ασφάλεια για την αντιμετώπιση των σύγχρονων απειλών, αλλά αναπτύσσουμε την επόμενη γενιά τεχνολογιών για την αντιμετώπιση του τοπίου των απειλών του αύριο, παρέχοντας την πλέον ολοκληρωμένη προστασία», σχολίασε ο Nikita Shvetsov, Chief Technology Officer της Kaspersky Lab.

«Το γεγονός ότι βρεθήκαμε ξανά στην κορυφή της μέτρησης TOP3, μαρτυρά την ολοκληρωμένη προσέγγιση μας και τις δυνατότητες των προϊόντων μας, τα οποία επανειλημμένα, αποδεικνύουν την ισχυρή και αξιόπιστη προστασία που παρέχουμε στους καταναλωτές, στις μικρομεσαίες και στις μεγάλες επιχειρήσεις, εξίσου», συμπλήρωσε.

Μεταξύ των παρόχων λύσεων ασφάλειας που περιλαμβάνονται στις μετρήσεις TOP3 είναι οι εξής: Avast, AVG, Avira, Bitdefender, BullGuard, ESET, F-Secure, G DATA, Intel Security (McAfee), Microsoft, Panda, Sophos, Symantec, Trend Micro κ.α. Οι συγκριτικές δοκιμές που λήφθηκαν υπόψη για τη μέτρηση TOP3, αξιολόγησαν τις επιδόσεις των λύσεων ασφάλειας σε τομείς, όπως: ο εντοπισμός και η απομάκρυνση κακόβουλου λογισμικού, η ασφάλεια φορητών συσκευών και λειτουργίες anti-phishing και γονικού ελέγχου, μεταξύ άλλων.