Έρχεται το Mobility Fair, η πρώτη έκθεση κινητικότητας στην Ελλάδα, με χορηγό τη Samsung.

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού του προγράμματος Erasmus+,το British Council -στοχεύοντας στη δημιουργία εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ευκαιριών σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο- και το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus Ελλάδος (Erasmus Student Network Greece), παρέχοντας εθελοντική βοήθεια σε εισερχόμενους και εξερχόμενους φοιτητές, συνδιοργανώνουν το πρώτο Mobility Fair, τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016, από τις 12:00 έως τις 21:00, στον Κόμβο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας ‘’Innovathens’’, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Στόχος της έκθεσης αυτής είναι να προωθήσει τις ευκαιρίες κινητικότητας σε φοιτητές και νέους, σε εκπαιδευτικούς, ερευνητές, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους ή να ζήσουν μια εκπαιδευτική εμπειρία στο εξωτερικό.

Οι παρευρισκόμενοι θα μπορέσουν να λάβουν τις κατάλληλες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Erasmus+, τις προσφερόμενες υποτροφίες, τις σπουδές στο εξωτερικό, τα Summer Schools, προγράμματα ανταλλαγής και κατάρτισης, τον Εθελοντισμό, τα Ερευνητικά Προγράμματα, τις ευκαιρίες ανάπτυξης σταδιοδρομίας και εργασίας στο εξωτερικό καθώς και πολλές άλλες δράσεις σχετικά με την κινητικότητα στο εξωτερικό.

A4-MobilityFair2016

Οι συμμετέχοντες εκθέτες:

Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα
EURES (ΟΑΕΔ)
ΕΟΠΠΕΠ
Euraxess- Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
Goethe-Institut Athen
DAAD
Γαλλικό Ινστιτούτο
Fulbright Foundation
ERDIC – Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας
EU Careers
Asset Technology
AEGEE
AIESEC
BEST Athens
ELSA
SAFIA
Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων – I.R.T.E.A

 H Samsung υποστηρίζει το Mobility Fair 2016

Ως χορηγός τεχνολογίας υποστηρίζει η Samsung την έκθεση “Mobility Fair 2016” στην Ελλάδα.

Oι συμμετέχοντες στο Mobility Fair 2016 θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το σεμινάριο με θέμα “Thinking Positively: Combatting stress, anger & negativity” που εντάσσεται στον κύκλο σεμιναρίων “Presentation & Communication skills”. Το σεμινάριο διοργανώνεται από τη Samsung Electronics Hellas σε συνεργασία με το British Council και στοχεύει στην παροχή δεξιοτήτων επικοινωνίας στους συμμετέχοντες. Οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν πως μπορούν να αλλάξουν τη ζωή τους, αντιμετωπίζοντας θετικά την καθημερινότητα και καταπολεμώντας αρνητικές προκαταλήψεις.

Η θετική σκέψη και στάση θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να ξεχωρίσουν κατά τη διάρκεια μία συνέντευξης εργασίας και θα αποτελέσει εφόδιο στη σταδιοδρομία τους. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο έχει συνολική διάρκεια δύο ωρών, πραγματοποιείται στα αγγλικά και απευθύνεται σε φοιτητές, σπουδαστές και ανέργους, με γνώσεις Αγγλικών Β2 level (επίπεδο Lower ή αντίστοιχο).