Η LG αναδεικνύεται μεγάλη νικήτρια στο iF DESIGN 2016 με ρεκόρ στον αριθμό βραβείων, αποσπώντας 28 διακρίσεις.

Η LG Electronics έλαβε συνολικά 28 βραβεία στα iF Design Award 2016 σημειώνοντας ρεκόρ για την κορεατική εταιρεία. Τρία μοναδικά προϊόντα από την LG έλαβαν το βραβείο κύρους iF Gold Award, με το ψυγείο LG SIGNATURE και το πλυντήριο ρούχων LG SIGNATURE να κερδίζουν στις κατηγορίες τους, ενώ η LG SIGNATURE OLED TV και ο LG SIGNATURE υβριδικός ιονιστής αέρα είναι ανάμεσα στα 25 LG προϊόντα που τιμήθηκαν με iF Design Awards.

Από το 1953, τα iF Design Awards είναι ένας διεθνής διαγωνισμός σχεδιασμού που διοργανώνεται από το International Forum Design. Φέτος, συνολικά 5.295 προϊόντα συμμετείχαν στο διαγωνισμό και 75 έλαβαν βραβεία για την καινοτομία στο σχεδιασμό τους. Το καθιερωμένο iF Design Award θεωρείται ευρέως ως ένα από τα τρία κορυφαία παγκόσμια βραβεία σχεδιασμού μαζί με το Red Dot Design Award και το IDEA (International Design Excellence Award).

Το έξυπνα σχεδιασμένο πλυντήριο ρούχων LG SIGNATURE συνδυάζει ένα πλυντήριο εμπρόσθιας φόρτωσης χωρητικότητας 12 κιλών και ενός mini wash συρταριού χωρητικότητας 2 κιλών κάτω από το κύριο μέρος της συσκευής για ακόμα πιο αποτελεσματική πλύση. Το πλυντήριο ρούχων LG SIGNATURE έρχεται εξοπλισμένο με εξαιρετικά χαρακτηριστικά, όπως γυάλινη πόρτα ασφαλείας και μια κυκλική οθόνη αφής 7 ιντσών σχεδιασμένη από υψηλής ποιότητας σμάλτο. Τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα χαρακτηριστικά είναι αυτά που ξεχώρισαν το LG SIGNATURE από τον ανταγωνισμό.

lg-signature (2)

To ψυγείο LG SIGNATURE ενσωματώνει μία σειρά από καινοτομίες στο σχεδιασμό των ψυγείων, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης ενός νέου μινιμαλιστικού μυστικού Door-in-Door χώρου. Διαθέτει επίσης μία ‘Knock-on’ λειτουργία μέσω της οποία η ημιδιάφανη πόρτα μετατρέπεται σε διάφανη με δύο γρήγορα “χτυπήματα”. Επιπλέον, η νέα λειτουργία Auto Door Open ανοίγει αυτόματα την πόρτα τη στιγμή που ο χρήστης πλησιάζει το ψυγείο, επιτρέποντας τη γρήγορη και εύκολη πρόσβαση όταν επιστρέφει σπίτι με ψώνια από το super market.

lg-signature

To τρίτο iF Gold της LG πήγε στο φορητό υπολογιστή Gram 15 (μοντέλο 15Z960) που ζυγίζει μόνο 980γρ και διαθέτει οθόνη 15,6 ιντσών (39,6 εκ.). Εξαιρετικά εύκολο στη μεταφορά με τόσο λεπτό σχεδιασμό με πάχος μόλις 16,8 χιλιοστά, το LG Gram 15 έχει πιστοποιηθεί από το Korea Record Institute ως ο ελαφρύτερος φορητός υπολογιστής στην κατηγορία του.

Εκτός από τις συσκευές που έλαβαν Gold Award, επιπλέον 25 προϊόντα από την LG τιμήθηκαν με iF Design Awards, συμπεριλαμβανομένης της LG SIGNATURE OLED TV (μοντέλο 65G6) με μόλις 2,57 χιλιοστά OLED panel. Οι κριτές έμειναν επίσης εντυπωσιασμένοι με το LG SIGNATURE υβριδικό ιονιστή αέρα και με το γυάλινο και ασφαλείας διάφανο σώμα της συσκευής. Αναγνώριση έλαβε και η LG Curved UltraWide 21:9 (μοντέλο 34UC98) καθώς και το έξυπνα αναδιπλούμενο πληκτρολόγιο Rolly.

lg

Ο Noh Chang-ho, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής corporate design στην LG Electronics δήλωσε: «Η LG παίρνει το σχεδιασμό πολύ σοβαρά, και τα βραβεία για τη σειρά LG SIGNATURE και τα άλλα προϊόντα LG αποδεικνύουν τη δέσμευσή μας για υψηλή αισθητική. Φημιζόμαστε για την καινοτομία και θα συνεχίσουμε να ξεπερνάμε τα όρια του σχεδιασμού με τα προϊόντα μας».

Παραλήπτες iF Gold Award

Ψυγείο LG SIGNATURE Refrigerator
Πλυντήριο ρούχων LG SIGNATURE
Gram 15
Παραλήπτες iF Design Award (Συνολικά 25 προϊόντα)
LG SIGNATURE OLED TV (model 65G6)
OLED TV(model 65E6)
LG SIGNATURE ιονιστής αέρα (model AW141YAW)
Mini Beam LED Projector (model PW1500)
Portable Speaker (models P5, NP5550NC, NP5559NC)
Portable Speaker Strap (model NP5558MC)
Curved UltraWide 21:9 monitor (model 34UC98)
Monitor (model 24MP88)
All in one PC IPTV (model 27ST67)
Home IoT Hub (model IHU50)
LG G4
LG Zero (model C100)
LG Sound 360 (model PBS-C510)
Rolly Keyboard (model KBB-700 )
TONE Active (model HBS-850)
LG Watch Urbane 2nd Edition (model W-200)
QuadBeat 3 Earphone (model HSS-F630)
Water Purifying Refrigerator with Door-in-Door™
Top-Loader Washer and Dryer
TWINWash™ Washer and Dryer
TWINWash™ Mini
LG Speed Oven+
Signature Kitchen Suite
LG USP Pictogram
ESS (Energy Storage System)