Γρήγορη κι εύκολη πρόσβαση στο internet με το νέο, εύκολο στη χρήση και “manual-free” περιβάλλον του ασύρματου router Asus DSL-N11!

Asus DSL N11

Asus DSL N11

H ASUS παρουσίασε το ASUS DSL-N11, ένα modem router τεχνολογίας Wi-Fi και ADSL 2/2+. To DSL-N11, με την ενσωμάτωση ενός ασύρματου Wi-Fi 802.11n router ταχύτητας 300gMbps και ενός modem τεχνολογίας ADSL2/2+, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να απολαμβάνουν την ευελιξία που προσφέρει ο συνδυασμός των δύο τρόπων διασύνδεσης, εξασφαλίζοντας γρήγορη μεταφορά δεδομένων και εύκολη πρόσβαση στο Ίντερνετ. Επιπλέον, είναι εφοδιασμένο με το ASUS EZ UI, ένα νέο GUI, σχεδιασμένο ειδικά για προϊόντα Wi-Fi ADSL, το οποίο επιτρέπει την ευκολότερη εγκατάσταση του router και απλοποιεί τη διαχείριση του δικτύου. Tο EZ UI που συνοδεύει το ASUS DSL-N11, υποστηρίζει τις ακόλουθες λειτουργίες: Quick Internet Setup (QIS), Network Map, Dr. Surf και EZQoS (Quality of Service), με τον έλεγχο και τη διαχείριση όλων των παραπάνω να γίνεται μέσα από ένα και μόνο εύχρηστο user interface.


Ευελιξία στον τρόπο διασύνδεσης

Tο ASUS DSL-N11 είναι μια συσκευή 2-σε-1, η οποία προσφέρει ένα ολοκληρωμένο τρόπο ασύρματης και ενσύρματης σύνδεσης στο Ίντερνετ. Εφοδιασμένοι με ένα ασύρματο router Wi-Fi 802.11n ταχύτητας 300gMbps και με ένα ενσωματωμένο ADSL2/2+ modem, οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν γρήγορη μεταφορά δεδομένων και ταχύτατη σύνδεση στο Ίντερνετ, έτσι ώστε να καλύπτουν όλες τους τις ανάγκες. Η πόρτα του ADSL υποστηρίζει και το ADSL 2 και το 2+, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για υψηλότερη ταχύτητα και απροβλημάτιστη μεταφορά δεδομένων.


Εύκολες αρχικές ρυθμίσεις μέσω του QIS

Με τη λειτουργία QIS της ASUS, η διαδικασία setup του δικτύου ADSL γίνεται παιχνίδι, αφού τα χαρακτηριστικά των συνδεδεμένων συσκευών, οι τοπικές ρυθμίσεις για το ADSL (VPI, VCI) καθώς και ο τύπος της σύνδεσης στο Ίντερνετ (PPPoE, DHCP, PPPoA κλπ) ανιχνεύονται και ρυθμίζονται αυτόματα, απομακρύνοντας έτσι την ανάγκη να μαντέψουμε τι πρέπει να κάνουμε ή να καταφύγουμε σε δυσνόητα εγχειρίδια χρήσης. Παρόλα αυτά, η συσκευή συνοδεύεται και από έναν εύχρηστο και απολύτως ελεγμένο οδηγό setup, ο οποίος δεν αφήνει περιθώρια για λάθη και κατευθύνει τους χρήστες έτσι ώστε να ολοκληρώσουν τη διαδικασία του setup, ανοίγοντας μόνο έναν browser και πληκτρολογώντας το συνδυασμό «Όνομα χρήστη / Κωδικός Πρόσβασης» τον οποίο πήραν από τον ISP.


Δείτε τη μεγάλη εικόνα με το Network Map

Σε αντίθεση με το όχι και τόσο φιλικό περιβάλλον διαχείρισης που συναντάμε σε άλλα προϊόντα του είδους, το Network Map της ASUS παρέχει στους χρήστες ένα εύχρηστο και κατανοητό GUI στο οποίο απεικονίζεται με πληρότητα η κατάσταση του δικτύου και των συνδεδεμένων συσκευών. Με το Network Map, οι χρήστες μπορούν, με μια μόνο ματιά, να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της σύνδεσης WAN/LAN, το SSID και το επίπεδο κρυπτογράφησης, ακόμη και με τον αριθμό των (ασύρματων ή ενσύρματων) συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο. Οι χρήστες μπορούν ακόμη να αξιοποιήσουν το απλό interface με τα εικονίδια για να τροποποιήσουν λειτουργίες του router. Δίνεται έτσι η δυνατότητα ακόμη και σε λιγότερο έμπειρους χρήστες να ολοκληρώσουν το setup του router χωρίς να χρειαστεί να καταφύγουν στην ανάγνωση πολύπλοκων εγχειριδίων χρήσης.


Real-time Diagnostics με τον Dr. Surf

Ο Dr. Surf είναι μια εφαρμογή που βοηθά να εντοπίσουμε αυτόματα τους διαφορετικούς τρόπους σύνδεσης στο Ίντερνετ και να κάνουμε σε πραγματικό χρόνο μια διάγνωση των προβλημάτων στη λειτουργία της συσκευής. Ο Dr. Surf  έχει τη δυνατότητα να προβάλλει το σύνολο των συνδεδεμένων συσκευών κι επιτρέπει απλές ρυθμίσεις κρυπτογράφησης έτσι ώστε να διευκολύνεται η αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων. Σε περίπτωση που οι χρήστες αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα με τη σύνδεσή τους, ο Dr. Surf αντί να προβάλλει απλώς μια σελίδα λάθους στον browser, απεικονίζει τα πιθανά προβλήματα σύνδεσης και προτείνει λύσεις που θα επιτρέψουν στο χρήστη να τα ξεπεράσει και να ολοκληρώσει τη διασύνδεσή του με το Ίντερνετ.


EZQoS – Δυναμική εκχώρηση Bandwidth για απόλαυση χωρίς προβλήματα

Με το EZQoS, οι χρήστες μπορούν να ρυθμίζουν εύκολα το ποσοστό του bandwidth κάθε σύνδεσης, με τρόπο που ικανοποιεί τις προσωπικές τους ανάγκες. Έτσι, έχουν τη δυνατότητα, πιέζοντας απλώς πλήκτρα με την ένδειξη “Voice” ή “Gaming”, να εκχωρήσουν μεγαλύτερο ή μικρότερο bandwidth σε κάποια λειτουργία και να ρυθμίσουν καλύτερα την παράλληλη εκτέλεση διαφόρων δικτυακών tasks. Με αυτό τον τρόπο οι χρήστες μπορούν να τρέχουν ταυτόχρονα διαφορετικές εφαρμογές (FTP, Games, P2P), εξασφαλίζοντας σύνδεση χωρίς διακοπές και καθυστερήσεις, απολαμβάνοντας συνομιλίες VoIP, gaming και ομαλό streaming αρχείων μουσικής ή βίντεο.


Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Hardware
Interface – 4 x 10/100Base-TX MDI/MDIX RJ-45 ports

– 1 x inner pair RJ-11 ADSL port

– IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, draft IEEE 802.11n compliant

Power Adaptor – Input: 220V (tolerance 207V~254V)

– Output: 15V/0.8A
– Power consumption: 12W

Antenna 2dBi * 2
Wireless LAN
Wireless Data Rate:

– Draft 802.11n:

20MHz BW: 150, 130, 117, 104, 78, 52, 39, 26, 13 Mbps

40MHz BW: 300, 270, 243, 216, 162, 108, 81, 54, 27 Mbps

– 802.11g: 54, 48, 36, 24, 18, 12, 9 and 6 Mbps

– 802.11b: 11, 5.5, 2 and 1 Mbps

Operating Frequencies: 2.4-2.5 G Hz
Channel Numbers:

– 11 for North America

– 13 for Europe

– 14 for Japan

Output Power:

– Draft 802.11n: 13.5-16.5 dBm

– 802.11g: 13.5-16.5 dBm

– 802.11b: 16.5-18.5 dBm

Peak Gain: 2.0 dBi Typical
Encryption – 802.11e WLAN QoS

– WPS support

– 64/128-bit WEP engine

– MAC address ACL

– AES-CCM/CCMP engine

– WPA-PSK

– WPA2 personal – PSK

– WPA2 Mixed Mode – PSK

– 802.1x RADIUS

– EAP encapsulation over LANs w/ RADIUS client

ADSL
ADSL ADSL standards:

ANSI T1.413 Issue 2

ITU-T G.992.1 (G.dmt)

ITU-T G.992.2 (G.lite)

ITU-T G.994.1 (G.hs)

ADSL2 standards:

ITU-T G.992.3 (G.dmt.bis)

ITU-T G.992.4 (G.lite.bis)

ADSL2+ standards:

ITU-T G.992.5 Annex A/L/M

Software
Management – Web-based GUI configuration

– Firmware upgraded, configuration data uploaded and downloaded via Web-based GUI

– UPnP IGD 1.0

– Auto VPI/VCI detection

– Configuration backup and restore

– Diagnostics

– Log & Trace function

Network Protocols and Features – Ethernet to ADSL Self-Learning Transparent Bridging

– IP Static Routing

– Network Address Translation (NAT)

– NAT ALG

– Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP); DHCP server, client, and relay

– DNS Relay, DDNS

– IGMP/IGMP proxy

– Simple Network Time Protocol (SNTP)

– EzQoS support

Security – Built-in NAT firewall

– MAC Filtering

– Packet Filtering

– URL Content Filtering (keyword filtering)

– Stateful Packet Inspection (SPI)

– Denial of Service prevention (DoS)

– Intrusion Detection System/Log

– User Authentication PAP

– User Authentication CHAP

– DMZ

– VPN (IPSec/PPTP/L2TP) pass-through