Πιστοποίηση ISO 17025 από το ΕΣΥΔ έλαβε πρόσφατα το εργαστήριο μετρήσεων ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας της Vodafone.

VodafoneΤο Εργαστήριο Μετρήσεων Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων στο Περιβάλλον που διαθέτει η εταιρεία έλαβε το Μάρτιο Πιστοποίηση από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ), σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ ISO / IEC 17025. Η εν λόγω πιστοποίηση αποτελεί την αναγνώριση της εύρυθμης, επιστημονικής και αξιόπιστης εργασίας του Εργαστηρίου, για την οποία και αξιολογήθηκε από τον αρμόδιο εθνικό φορέα.


Η Vodafone είναι η μοναδική εταιρία τηλεπικοινωνιών που διαθέτει Εργαστήριο Μετρήσεων Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας στο Περιβάλλον πιστοποιημένο κατά ISO 17025. Το εργαστήριο είναι πλήρως εξοπλισμένο και επανδρωμένο με το κατάλληλο προσωπικό, το οποίο εκπονεί μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικών πεδίων ραδιοσυχνοτήτων σύμφωνα με τις εθνικές, διεθνείς οδηγίες και πρότυπα, ούτως ώστε να διασφαλίζεται η ορθή λειτουργία του δικτύου και να τηρούνται απαρέγκλιτα τα όρια έκθεσης στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία.


Η χορήγηση του Πιστοποιητικού Διαπίστευσης καθιστά τις μετρήσεις του Εργαστηρίου πλήρως αξιόπιστες και έγκυρες, ενώ αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τον περιβαλλοντικό χαρακτήρα της Vodafone. Η εγκυρότητα της διαδικασίας θα διαφυλάσσεται από τον Έλεγχο του Εργαστηρίου που θα διενεργείται σε τακτά χρονικά διαστήματα από το ΕΣΥΔ.