Oι Ericsson και Cisco συνάπτουν συμφωνία με τον πάροχο καλωδιακής τηλεόρασης Aster στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Η Ericsson θα μετατρέψει τις παροχές του τηλεοπτικού δικτύου της Aster στη Δομινικανή Δημοκρατία, μέσω της εγκατάστασης του Ericsson Mediaroom TV Platform και των λύσεων συμπίεσης βίντεο, καθώς και του cBR-8 της Cisco, την πρώτη εξελιγμένη πλατφόρμα συγκλίνουσας καλωδιακής πρόσβασης/Evolved Converged Cable Access Platform (CCAP), της βιομηχανίας.

Το δίκτυο της Aster αποτελεί πρόκληση στην αγορά της καλωδιακής τηλεώρασης της Δομίνικης Δημοκρατίας, με επίκεντρο την παροχή καινοτόμων τηλεοπτικών και διαδικτυακών υπηρεσιών στους συνδρομητές της.

Η Ericsson θα ενεργεί ως ο κύριος πάροχος μίας σουίτας media λύσεων, συμπεριλαμβανομένων των Mediaroom TV platform και του κωδικοποιητή επεξεργασίας βίντεο AVP4000, ευρυζωνικής κάλυψης από το cBR-8 και Hybrid Fiber-Coaxial (HFC) λύσεων της Cisco.

Τα προϊόντα της Cisco παρέχουν πλήρη δεδομένα σε εξειδικευμένες υπηρεσίες καλωδιακής διασύνδεσης (Data Over Cable Service Interface Specification (DOCSIS) 3.1 δυνατοτήτων και δέκα φορές μεγαλύτερη ταχύτητα και χωρητικότητα, από κάθε άλλο προϊόν, το cBR-8 επιτυγχάνει με οικονομικά αποδοτικό τρόπο, αύξηση από τις σημερινές ταχύτητες του 1Gbps σε 10Gbps, εξαλείφοντας την ανάγκη καλωδίωσης πολλαπλού συστήματος.

Συνολικά, η λύση της Ericsson ενισχύει σημαντικά το επόμενο στάδιο των τηλεοπτικών εμπειριών και υποστηρίζει την απρόσκοπτη μετάδοση βίντεο, ενώ καθιστά εύκολη τη μετάβαση σε εμπειρία βίντεο μέσω IP, για χρονική μετατόπιση και άλλες υπηρεσίες.

ceos

Ο Juan Ramón Gomez Diaz, ιδιοκτήτης του Aster και Telemicro group, αναφέρει: “Η χρήση βέλτιστης τεχνολογίας παγκοσμίως, αποτελεί βασικό στοιχείο της συνολικής επιτυχίας μας. Με την αναδιοργάνωση των τηλεοπτικών προσφορών του Aster, αναζητούσαμε τους καλύτερους συνεργάτες end-to-end λύσεις, τεχνολογίας και εξειδίκευσης σε θέματα υπηρεσιών. Η συνεργασία μεταξύ των Ericsson-Cisco πραγματοποιήθηκε την κατάλληλη στιγμή, καθώς στοχεύουμε το Aster να αποτελέσει τον κύριο πάροχο καλωδιακής τηλεόρασης στην αγορά μας.”

Ο Clayton Cruz, Vice President Region Latin America και Caribbean, Ericsson, δηλώνει: “Η εμπειρία στις λύσεις πολυμέσων και η κυριαρχία στις υπηρεσίες της Ericsson είναι απαράμιλλη στον κλάδο. Η προσθήκη της πρόσφατα ανακοινωθείσας, συνεργασίας μας με την Cisco, η οποία περιλαμβάνει την πλατφόρμα συγκλίνουσας καλωδιακής πρόσβασης, είναι ένα μόνο παράδειγμα του πώς η συνεργασία μας δημιουργεί απτά οφέλη για τους πελάτες μας.”

Ο Gustavo Sorgente, Managing Director of Sales, Central America, North South America και Caribbean, Cisco, δηλώνει: “Με το ρυθμό που η αγορά παροχής υπηρεσιών προχωρά, οι πιο επιτυχημένες εταιρείες θα είναι εκείνες που οικοδομούν τις κατάλληλες στρατηγικές συνεργασίες, προς την επιτάχυνση της καινοτομίας, της ανάπτυξης και της αξίας για τον πελάτη. Η σημερινή ανακοίνωση παρουσιάζει την εν δυνάμει επίδραση της συνεργασίας μεταξύ των Cisco-Ericsson, στους παρόχους υπηρεσιών, που αναζητούν να προσθέσουν αξία προς τους πελάτες τους, αυξάνοντας παράλληλα τις ροές εσόδων τους και διατηρώντας τα κόστη σταθερά.”

Ericsson και Cisco – δύο κορυφαίες εταιρείες του κλάδου στην ανάπτυξη και παροχή δικτύωσης, mobility και cloud – δημιούργησαν μια παγκόσμια επιχειρηματική και τεχνολογική συνεργασία, το Νοέμβριο του 2015, για τη δημιουργία των δικτύων του μέλλοντος. Η συνεργασία αυτή προσφέρει στους πελάτες της, τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών και των δύο εταιρειών: routing, data center, δικτύωσης, cloud, mobility, ελέγχου και διαχείρισης, και δυνατότητες υπηρεσιών σε παγκόσμια κλίμακα. Αυτή η νέας γενιάς στρατηγική συνεργασία θα οδηγήσει προς την ανάπτυξη, επιτάχυνση της καινοτομίας και της ταχύτητας της ψηφιακής μεταμόρφωσης που απαιτείται από τους πελάτες της, μεταξύ των βιομηχανιών.