Το Twitter ξεκίνησε μια νέα λειτουργία χάρη στην οποία μπορεί και παρουσιάζει σε κάποιον τα καλύτερα tweets από τους λογαριασμούς που ακολουθεί όσο εκείνος βρισκόταν offline (ή τέλος πάντων εκτός Twitter). Η αλήθεια είναι πως το κοινό του γνωστού δικτύου ήταν από την αρχή αρνητικό σε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, όμως οι άνθρωποι του Twitter φρόντισαν να το υλοποιήσουν με τον πλέον διακριτικό τρόπο, προκειμένου να μην ξεσηκώσουν αντιδράσεις.

twitter-2

Ποιο είναι το σκεπτικό λοιπόν: αν για κάποιο λόγο έχετε ώρα να μπείτε στο Twitter, όταν το κάνετε, τότε πάνω-πάνω στο timeline σας θα δείτε απλά τα πιο πρόσφατα tweets. Το αν θα ρίξετε μια ματιά σε όλα όσα έγιναν από τους λογαριασμούς που «ακολουθείτε» κατά τη διάρκεια της απουσίας σας είναι καθαρά στη διακριτική σας ευχέρεια, ωστόσο τι γίνεται στην περίπτωση που έχετε κάνει “follow” τριψήφιο ή και τετραψήφιο αριθμό χρηστών; Εδώ είναι που παρεμβαίνει το ίδιο το Twitter και σας ζητά την άδεια να σας προβάλλει τα καλύτερα tweets που έγιναν εν τη απουσία σας. Πρόκειται για τα δημοφιλέστερα «τιτιβίσματα», αυτά που προκάλεσαν τον μεγαλύτερο ντόρο και προβλήθηκαν τις περισσότερες φορές, με τον αλγόριθμο της υπηρεσίας να βελτιώνεται διαρκώς.

Αν η εν λόγω λειτουργία σας φαίνεται ενδιαφέρουσα, για να τη δοκιμάσετε θα πρέπει πρωτίστως να την ενεργοποιήσετε. Μπείτε λοιπόν στο Twitter, πατήστε επάνω στο εικονίδιο του λογαριασμού σας πάνω δεξιά και στο μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε τα Settings. Εδώ, εντοπίστε την επιλογή Show me the best Tweets first και ενεργοποιήστε τη. Την επόμενη φορά που θα ανοίξετε το Twitter έχοντας παραμείνει αποσυνδεδεμένοι για λίγο, θα δείτε πρώτα τα πιο ενδιαφέροντα tweets και στη συνέχεια το υπόλοιπο περιεχόμενο με χρονολογική σειρά.