Ο Chrome αποτελεί εδώ και μήνες τον δημοφιλέστερο browser παγκοσμίως. Η εφαρμογή της Google μοιάζει να παίζει χωρίς αντίπαλο αφού ολοκλήρωσε το 2015 με μερίδιο 68% στην αγορά, όταν ο δεύτερος Firefox ήταν στο 19,1% -αυτοί οι δύο ήταν και οι μοναδικοί browsers με διψήφιο ποσοστό αφού ο τρίτος Internet Explorer (ω, ναι, αντέχει!) κατείχε μόλις το 6,3%. Θεωρώντας λοιπόν πως οι περισσότεροι μας διαβάζετε μέσω Chrome (κι αν δεν το κάνετε, δώστε του μια ευκαιρία –τόσος κόσμος που τον χρησιμοποιεί, κάτι θα ξέρει), είπαμε να επιλέξουμε τρεις συντομεύσεις που ελάχιστοι γνωρίζουν και χρησιμοποιούν προκειμένου να τις μοιραστούμε μαζί σας, σε μια προσπάθεια να εκτοξεύσουμε την παραγωγικότητά σας!

Τα tips που σας παραθέτουμε, απευθύνονται ως επί το πλείστον σε όσους συνηθίζουν να δουλεύουν με πολλά tabs ανοιχτά, όχι επειδή τα… ξεχνούν αλλά επειδή τους χρειάζονται. Για πάμε να τα δούμε λοιπόν:

Επιλογή πολλαπλών tabs

Αν για κάποιο λόγο θέλετε να επιλέξετε ταυτόχρονα περισσότερα από ένα ανοιχτά tabs, δεν έχετε παρά να κρατήσετε πατημένο το Ctrl και να τα «κλικάρετε» ένα προς ένα! Την ίδια δουλειά θα κάνει και το Shift, αν για κάποιο λόγο το Ctrl δεν σας βολεύει. Έχοντας επιλέξει όσα tabs χρειάζεστε, μπορείτε κρατώντας πατημένο το Ctrl ή το Shift πάντα, να τα σύρετε εκτός παραθύρου του browser ώστε να ανοίξετε σε ένα νέο, δικό τους.

clear-chrome-data-2

Διαγραφή δεδομένων περιήγησης

Όλοι οι browsers σας προσφέρουν τη δυνατότητα να σβήσετε τα… ίχνη σας, τουλάχιστον τοπικά, από τον υπολογιστή σας. Στον Chrome λοιπόν, θα έχετε την ευκαιρία να διαγράψετε ιστορικά περιήγησης και λήψεων, cookies, κωδικούς, προσωρινά αρχεία, δεδομένα φορμών αυτόματης συμπλήρωσης και τρίτων apps καθώς επίσης και άδειες χρήσης περιεχομένου. Πώς θα το κάνετε αυτό; Πατώντας Ctrl + Shift + Del για να εμφανιστεί το σχετικό popup μενού!

clear-chrome-data-3

Bookmark ανοιχτών tabs

Αν τώρα έχετε κρατήσει ανοιχτά sites που θα θέλατε να προστεθούν στα bookmarks σας, αντί να κάθεστε και να κάνετε την ίδια διαδικασία για το καθένα ξεχωριστά, μπορείτε να την κάνετε μια κι έξω. Πατήστε Ctrl + Shift + D για να περάσετε στα bookmarks σας όλα τα ανοιχτά tabs. Θεωρητικά μπορείτε να κάνετε το ίδιο με δεξί «κλικ» σε κάποιο tab και επιλογή του Δημιουργία σελιδοδείκτη για όλες τις καρτέλες.

clear-chrome-data-4