Νομίζατε πως η παιχνιδομηχανή Wii έχει να προσφέρει μόνο χαρωπά ανθρωπάκια και ρακέτες; Το «Silent Hill: Shattered Memories» θα σας ανατριχιάσει!

Nintendo Wii

Nintendo Wii

Η Konami Digital Entertainment GmbH φέρνει την τρομακτική σειρά Silent Hill στο WiiTM με τον τίτλο Silent Hill: Shattered Memories να έρχεται για πρώτη φορά στο σύστημα της Nintendo το Φθινόπωρο. Το παιχνίδι είναι ένας έξυπνος ανασχεδιασμός του πλέον εκτός κυκλοφορίας πρώτου Silent Hill.


Ενώ το παιχνίδι μοιράζεται την εξαιρετική πλοκή του με το αρχικό παιχνίδι για PlayStation, το Silent Hill: Shattered Memories παίρνει μια διαφορετική πορεία με πολλούς, και διαφορετικούς τρόπους. Οι χαρακτήρες που θα πλησιάσετε θα προσφέρουν διαφορετικές απαντήσεις και θα μπορείτε να τους βρείτε σε διαφορετικά μέρη, ενώ θα εμφανιστούν νέα στοιχεία και θα μπορείτε να ακολουθήσετε διαφορετικές διαδρομές στο Gameplay. Ο τίτλος ακολουθεί τον Harry Mason, καθώς προσπαθεί να ξεδιπλώσει το μυστήριο της χαμένης του κόρης, Cheryl. Οι έρευνες του Mason, που είναι ένας βασανισμένος άνθρωπος, τον οδηγούν στους γεμάτους ομίχλη, χιονισμένους δρόμους του Silent Hill: μια πόλη που κυριαρχεί το κακό και όπου οι σκιές κρύβουν πολλά σατανικά και παραμορφωμένα πλάσματα.


Έχοντας σχεδιαστεί να για να χρησιμοποιεί πλήρως τον μοναδικό χειρισμό του Wii, το Silent Hill: Shattered Memories χρησιμοποιεί το Wii RemoteTM ως πυρσό και κινητό τηλέφωνο, την ώρα που ο Mason ψάχνει για στοιχεία. Ο πυρσός είναι σημαντικός για την ανίχνευση των σκοτεινών, εγκαταλελειμμένων κτιρίων του Silent Hill, ενώ το τηλέφωνο ενεργεί ως ένα δεύτερο user interface, επιτρέποντας στον παίκτη να μπει σε χάρτες μέσω της χρήσης GPS και να βγάλετε φωτογραφίες διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία. Παρομοίως, το Wii Remote μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να μαζέψετε, εξετάσετε και χειριστείτε αντικείμενα για να λύσετε γρίφους σε όλο σας το ταξίδι. Η εν λόγω τεχνολογία δεν ήταν διαθέσιμη όταν το αρχικό Silent Hill κυκλοφόρησε το 1999 και η συμπερίληψή του δείχνει την αποφασιστικότητα της Konami να ενισχύσει την εμπειρία του παιχνιδιού με νέα, διαθέσιμη τεχνολογία.


Μια νέα προσθήκη στο Shattered Memories είναι ένα στοιχείο προφίλ «ψυχής», που παρακολουθεί κάθε πλευρά της αντίδρασης του παίκτη – από που εξερευνά πρώτα, ποια αντικείμενα έχει εξετάσει και ποια αντίδραση έχουν με όσους συναντούν. Μικρά στοιχεία στα γραφικά θα είναι επίσης ελαφρώς αλλαγμένα, προσθέτοντας καταπιεστική ατμόσφαιρα όπου τίποτα δεν είναι τελικά αυτό που φαίνεται. Το προφίλ ψυχής θα προσαρμόζει τις ενέργειες του Harry καθώς και όταν συναντά κανονικούς ανθρώπους ή τους πολλούς μη ανθρώπινους κατοίκους του παιχνιδιού.


Το παιχνίδι αναπτύσσεται από την Climax, την ομάδα πίσω από το πολύ γνωστό Silent Hill: Origins και θα διαθέτει επίσης ένα ολοκαίνουριο soundtrack από τον δημιουργό της σειράς Akira Yamaoka.


Το Silent Hill: Shattered Memories θα κυκλοφορήσει για το WiiTM, το φθινόπωρο του 2009.