Η ESET παρουσιάζει νέες λύσεις ασφαλείας που στοχεύουν εταιρείες (και όχι μόνο) στο Mobile World Congress.

Για άλλη μία χρονιά, η ESET θα παρουσιάσει στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη τις καλύτερες λύσεις της, που έχουν αναγνωρισθεί με βραβεία και διακρίσεις σε δοκιμές, σχεδιασμένες για πλατφόρμες κινητών και για τις ανάγκες των επιχειρήσεων. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την εφαρμογή ESET Parental Control για Android, που μόλις κυκλοφόρησε, και που απευθύνεται σε γονείς για να τους βοηθήσει να προστατεύσουν τα παιδιά τους στον κυβερνοχώρο, την κορυφαία λύση της εταιρίας για Android ESET Mobile Security, καθώς και το νέο, ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα για Managed Service Providers.

Παράλληλα με την έναρξη του συνεδρίου, η ESET θα κυκλοφορήσει την έκθεσή της για την ασφάλεια των επιχειρήσεων, κατόπιν έρευνας σε εκατοντάδες εμπειρογνώμονες στο θέμα της ασφάλειας και IT managers. Το περίπτερο της ESET, θα βρίσκεται στο in Hall 5, Booth B05, στη μεγαλύτερη έκθεση για τη βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας που ξεκινά στις 22 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη (Ισπανία).

Λίγο πριν από το Mobile World Congress, η ESET θα δημοσιοποιήσει συγκριτικά αποτελέσματα από έρευνες που διεξήγαγε σε συμμετέχοντες σε διάφορες Εκθέσεις πληροφορικής, καθώς και στις δικές της ESET Security Days που πραγματοποιήθηκαν κατά το 2015 σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική και σε όλο τον κόσμο. Συνολικά, στην έρευνα συμμετείχαν περίπου 1.700 επαγγελματίες του χώρου της πληροφορικής από 11 χώρες και από περιοχές της γεωγραφικής περιφέρειας EMEA.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα ευρήματα είναι ότι η μόλυνση από κακόβουλο λογισμικό αναφέρεται ως το πιο συχνό συμβάν ασφαλείας, όπως αναφέρθηκε από το 58% του συνόλου των ερωτηθέντων. Ίσως το πιο εκπληκτικό είναι το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις δεν δίνουν αρκετή σημασία στην ασφάλεια των κινητών, με μόνο το 21% από αυτούς να χρησιμοποιεί μία λύση ασφάλειας για κινητά. Αυτό είναι ένα θέμα που θα απευθύνει η ESET κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

«Το μέγεθος των επιχειρήσεων φαίνεται να αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα, αναφορικά με την ποικιλία των λύσεων ασφάλειας που χρησιμοποιούνται. Σύμφωνα με την έρευνα, οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις εμφανίζονται ως πιο υπεύθυνες, επενδύοντας περισσότερα χρήματα στη διατήρηση των ευαίσθητων δεδομένων και της προστασίας των συστημάτων τους», καταλήγει η έκθεση στα συμπεράσματά της, με βάση τα στοιχεία της έρευνας. Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στην ενότητα «WhitePaper» στο WeLiveSecurity.com ή στο σχετικό blogpost.

unnamed

Από πλευράς παρουσίασης λύσεων, το σημαντικότερο γεγονός στο συνέδριο για την ESET θα είναι η τελευταία της εφαρμογή για Android, το ESET Parental Control, ένα πολύτιμο εργαλείο που έχουν οι γονείς για να εξασφαλίζουν ότι τα παιδιά τους απολαμβάνουν σωστά και με ασφάλεια τα κινητά τους. Προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας για τους χρήστες του Android, παράλληλα με τη ναυαρχίδα των προϊόντων της ESET, το ESET Mobile Security, που πρόσφατα έλαβε μία σημαντική διάκριση από τον γερμανικό οργανισμό Stiftung Warentest. Με την έναρξη του Mobile World Congress, η ESET θα γιορτάζει το #MobileWeek προσφέροντας έκπτωση 50% για το ESET Mobile Security με premium χαρακτηριστικά, διαθέσιμο παγκοσμίως στο Google Play.

Η ESET θα παρουσιάσει επίσης νεότερες εξελίξεις για τις επιχειρηματικές της λύσεις για Managed Service Providers, καθώς επίσης και για τη λύση ασφαλούς πρόσβασης, το ESET Secure Authentication.

Ο αρχισυντάκτης του WeLiveSecurity.com, Raphael Labaca Castro, θα πραγματοποιεί καθημερινά στο περίπτερο της ESET στο Mobile World Congress δύο παρουσιάσεις αναφορικά με περιεχόμενο σχετικά με το τοπίο των απειλών στην πλατφόρμα κινητής, την έκθεση της ESET για την ασφάλεια των επιχειρήσεων σύμφωνα με τις έρευνες, καθώς και το white paper «Android Ransomware on the Rise», που θα δημοσιοποιηθεί λίγο πριν το συνέδριο το ESET Research lab.

Οι επισκέπτες του Mobile World Congress θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα προϊόντα της ESET, να παρακολουθήσουν ζωντανές επιδείξεις και να συνομιλήσουν με τους ειδικούς της ESET, product managers και στελέχη από την ανώτερη διοίκηση της ESET. Η ESET, η μεγαλύτερη εταιρεία στον χώρο της προμήθειας λύσεων ασφάλειας πληροφορικής με έδρα την Ευρωπαϊκή Ένωση *, θα ενημερώσει για τη συνεχή και αδιάκοπη ανάπτυξη της, η οποία, σύμφωνα με την Gartner, συνεχίζεται με ρυθμό ταχύτερο από ό, τι εκείνη του κλάδου στο σύνολό του.