Ξεκίνησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist στην Ελλάδα για μαθητές και φοιτητές από 13 έως 22 ετών.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, για 15η συνεχή χρονιά, οι Έλληνες μαθητές και φοιτητές, ηλικίας από 13 έως 22 ετών, συναγωνίζονται για να κερδίσουν ένα δωρεάν ψυχαγωγικό τετραήμερο, μαζί με μια θέση στον Παγκόσμιο Τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist, που φέτος θα διεξαχθεί στη Disneyworld, στο Orlando της Florida των ΗΠΑ.

Τ ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός που αξιολογεί τις δεξιότητες των μαθητών στις εφαρμογές του Microsoft Office, μέσω της επίσημης εξέτασης Microsoft Office Specialist, που είναι η ίδια εξέταση σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι μαθητές με τις υψηλότερες βαθμολογίες και τους χαμηλότερους χρόνους ολοκλήρωσης των εξετάσεων προσκαλούνται να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στον Παγκόσμιο Τελικό, με σκοπό να διαγωνιστούν, ώστε να ανακηρυχθούν οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές στις ενότητες Επεξεργασία Κειμένου (Microsoft Word) και Υπολογιστικά Φύλλα (Microsoft Excel).

Στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist συμμετείχαν 80 χώρες, 12.000 εξεταστικά κέντρα, 600.000 μοναδικοί υποψήφιοι και δόθηκαν 800.000 εξετάσεις.

Το Ελληνικό Σκέλος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος “Microsoft Office Specialist” διοργανώνεται από τους Φορείς Πιστοποίησης Πληροφορικής ACTA και INFOTEST.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα “Microsoft Office Specialist” απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές και φοιτητές ηλικίας δεκατριών (13) έως και είκοσι δύο (22) ετών και διενεργείται σε τρεις (3) φάσεις:

microsoft1Α΄ Φάση: Προκριματικοί Αγώνες (18-01-2016 έως 07-05-2016)

Οι υποψήφιοι αξιολογούνται σε Εξουσιοδοτημένα Εξεταστικά Κέντρα, στο Microsoft Word και Microsoft Excel, στην έκδοση 2013, μέσω της εξέτασης Microsoft Office Specialist, στην ελληνική γλώσσα. Έπαθλα: Η συμμετοχή στον Πανελλήνιο Τελικό (Β’ Φάση).

Β΄ Φάση: Πανελλήνιος Τελικός (14-05-2016)

Οι εκατό (100) καλύτεροι συμμετέχοντες των ελληνικών Προκριματικών (Α’ Φάσης), συγκεντρώνονται στις εγκαταστάσεις της Microsoft Ελλάδας στην Αθήνα, όπου αξιολογούνται μέσω ειδικής εξέτασης, στην ελληνική γλώσσα, προκειμένου να ανακηρυχθεί ο Πανελλήνιος Πρωταθλητής στο Microsoft Word και ο Πανελλήνιος Πρωταθλητής το Microsoft Excel, στην έκδοση 2013.

Έπαθλα: Ο Πανελλήνιος Πρωταθλητής στο Word και ο Πανελλήνιος Πρωταθλητής στο Excel κερδίζουν τη συμμετοχή τους στον Παγκόσμιο Τελικό, με δωρεάν έξοδα μετάβασης, διαμονής και συμμετοχής.

Βραβεύονται επίσης οι υποψήφιοι που θα λάβουν τη 2η και 3η θέση της κάθε κατηγορίας.

Γ΄ Φάση: Παγκόσμιος Τελικός (07-10/08/2016)

Οι Πανελλήνιοι Πρωταθλητές διαγωνίζονται με τους Εθνικούς Πρωταθλητές άλλων ογδόντα (80) χωρών, μέσω ειδικής εξέτασης, στο Microsoft Word και το Microsoft Excel, στην έκδοση 2013, στην ελληνική ή αγγλική γλώσσα, προκειμένου να ανακηρυχθούν οι αντίστοιχοι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές. Ο Φετινός Παγκόσμιος Τελικός θα διεξαχθεί στη Disneyworld του Orlando, στη Florida των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Έπαθλα Παγκόσμιου Πρωταθλητή: Μετάλλιο και χρηματικό έπαθλο $7.500

Έπαθλα 2ης θέσης: Μετάλλιο και χρηματικό έπαθλο $3.750

Έπαθλα 3ης θέσης: Μετάλλιο και χρηματικό έπαθλο $1.500

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του ελληνικού σκέλους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist στο www.facebook.com/MOScompetitionGR, σε όλα τα Εξουσιοδοτημένα Εξεταστικά Κέντρα και μέσω των διοργανωτριών εταιριών ACTA (www.acta.edu.gr) και Infotest (www.infotest.gr).

Προετοιμάσου, λοιπόν, κατάλληλα και λάβε μέρος στο Πρωτάθλημα, γιατί μπορεί να είσαι εσύ αυτός που θα κερδίσει ένα δωρεάν ταξίδι στην Disneyworld στην Αμερική, για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Τελικό και, γιατί όχι, να γίνεις εσύ ο επόμενος Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Microsoft!