Έρευνα της IDC εκτιμά ότι την επόμενη τριετία οι παγκόσμιες δαπάνες στην πληροφορική θα φτάσουν τα $2,8 τρις.

Σεέντονους ψηφιακούς ρυθμούς θα συνεχίσει να κινείται η παγκόσμια βιομηχανία για την επόμενη τριετία, οδηγώντας τις δαπάνες για την Πληροφορική σε σημαντική άνοδο. Με τις επιχειρήσεις όλων των κλάδων της οικονομίας να επιδιώκουν τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό, μέσα από επενδύσεις στο ΙΤ, οι δαπάνες για την Πληροφορική – σε διεθνές επίπεδο – θα υπερβούν τα επίπεδα των $2,8 τρις το 2019 από $2,46 τρις το 2015.

Ο τομέας της Υγείας θα καταγράψει τη μεγαλύτερη αύξηση των δαπανών για την Πληροφορική
Βασικός τροφοδότης της παγκόσμιας αγοράς του ΙΤ θα παραμείνει η περιοχή της Βόρειας Αμερικής (Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδάς), που αναμένεται να επενδύσει τη μερίδα του λέοντος στο ΙΤ – σε σχέση με άλλες γεωγραφικές περιοχές. Μάλιστα, οι δαπάνες της Βόρειας Αμερικής για την αγορά της Πληροφορικής αναμένεται να ξεπεράσουν το ορόσημο του $1 τρις, ήδη από το 2017.

Σύμφωνα με την International Data Corporation (IDC), στην οποία ανήκουν οι παραπάνω εκτιμήσεις, η περιοχή της ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) αναδεικνύεται στη δεύτερη βασικότερη αγορά του κόσμου αναφορικά με τις δαπάνες για το ΙΤ. Την τρίτη θέση μεταξύ των πιο δυναμικών επενδυτών καταλαμβάνει η περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού, η οποία, μάλιστα, ακολουθεί πολύ “στενά” τις επιδόσεις της ΕΜΕΑ.

Στο μεταξύ, την ταχύτερη αύξηση των δαπανών για ΙΤ θα εμφανίσει η Λατινική Αμερική με το μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των σχετικών επενδύσεων να ανέρχεται στο 4,3%. Οι δαπάνες για το IT, με ορίζοντα το 2019, θα “τρέξουν” με 3,8% στη Βόρεια Αμερική, ενώ Ασία – Ειρηνικός και EMEA θα επενδύσουν στο ΙΤ με βραδύτερους ρυθμούς της τάξης του 3,3%.

Technology-Companies-e1430411369204

Πρωταθλήτρια η Υγεία
Στο μεταξύ, ο κλάδος, που θα αυξήσει σε μεγαλύτερο ποσοστό τις επενδύσεις του στην Πληροφορική, έως το 2019, είναι η Υγεία, η οποία αναμένει μεγάλα οφέλη από τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Οι δαπάνες του κλάδου της Υγείας για το ΙΤ θα ενισχυθούν κατά μέσο όρο σε ετήσια βάση κατά 5,5% έως το 2019.

“Τρέχει” το software
Από τους επιμέρους τομείς του ΙΤ, οι δαπάνες για Λογισμικό αναμένεται να καταγράψουν τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης, της τάξης του 6,7%. Πάντως, το Hardware θα παραμείνει ο πιο μεγάλος τομέας από πλευράς επενδύσεων, αντιπροσωπεύοντας το 40% των παγκόσμιων δαπανών.

Μεγάλες εταιρείες
Οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, αυτές με περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους, θα πρωταγωνιστήσουν στις επενδύσεις στο ΙΤ, με τις επενδύσεις του να αντιπροσωπεύουν το 40% του συνόλου.