Αποφασίσατε λοιπόν για τους δικούς σας λόγους να κάνετε τη μεγάλη στροφή από Windows σε Mac. Ο Mac/MacBook σας είναι έτοιμος και σας περιμένει, ωστόσο υπάρχουν κάποια πράγματα που καλό θα ήταν για ‘σας να αρχίσετε να συνηθίζετε και μάλιστα ταχέως. Όσο πιο γρήγορα το κάνετε, τόσο πιο άμεσα θα ευχαριστηθείτε το νέο σας μηχάνημα! Πάμε να τα δούμε;

Command = Ctrl

Ξεχάστε το Ctrl! Πλέον τον ρόλο του αναλαμβάνει το command ή cmd το οποίο βρίσκεται εκ δεξιών και εξ ευωνύμων του spacebar. Το χρησιμοποιείτε όπως ακριβώς το Ctrl: command + c = copy, command + v = paste, command + x = cut κλπ.

Option = Alt GR

Αν αναρωτιέστε τι ακριβώς κάνει το option, είναι ο αντικαταστάτης του Alt GR και σας επιτρέπει να εισάγετε στα κείμενά σας ειδικούς χαρακτήρες, σύμβολα και διακριτικά. Έχοντας ανοιχτό το μενού File του Word, το πάτημα του option «ξεκλειδώνει» την επιλογή Save As.

windows-to-mac-2

Command + W = Alt + F4

Για να κλείσετε κάτι θα χρειαστεί πρώτα λίγη… προετοιμασία αφού τη θέση των… γνωστών Alt + F4 έχουν πάρει τα command + W.

Command + option + esc = Alt + Ctrl + Del

Όταν όλα πάνε στραβά και είστε ένα βήμα πριν να στείλετε τον Mac σας… συστημένο απ’ το παράθυρο, θυμηθείτε τη λύση του Alt + Ctrl + Del. Μόνο που εδώ είναι command + option + esc.

Command + Tab = Alt + Tab

Οι λάτρεις του multitasking, αυτοί που είχαν μάθει να παίζουν το… Alt + Tab στα δάχτυλα, θα πρέπει να μάθουν νέα κόλπα: τη θέση του Alt στον παραπάνω συνδυασμό παίρνει το command. Ευτυχώς τα δυο τους βρίσκονται στην ίδια θέση!

windows-to-mac-3

Enter = μετονομασία

Αν επιλέξετε ένα αρχείο στα Windows και πατήσετε Enter, αυτό ανοίγει. Στο Mac OS όμως, θα το… μετονομάσετε! Για να το ανοίξετε κιόλας, πατήστε command + O.

Delete = backspace

Αν προσέξετε το πληκτρολόγιό σας, θα δείτε ότι αντί του backspace θα συναντήσετε το delete. Μην «ψαρώσετε» την ίδια δουλειά κάνουν –δοκιμάστε το και θα δείτε!