Το καλό με το App Store της Apple, είναι πως κρατά αρχείο με τις αγορές σας. Βέβαια αυτό δεν είναι πάντα θετικό, ιδίως στις περιπτώσεις που για τους δικούς σας λόγους θέλετε να κρύψετε το ιστορικό τους. Είτε για διασφάλιση της ιδιωτικότητάς σας λοιπόν, είτε γιατί… έτσι, πάμε να δούμε πώς ακριβώς θα κρατήσετε τις όποιες αγορές σας για τα μάτια σας μόνο.

Ας ξεκινήσουμε με τους Mac: ανοίξτε το Mac App Store και πατήστε στην επιλογή Purchased. Στην οθόνη που ανοίγει, βλέπετε όλες τις ψηφιακές σας αγορές: δεν έχετε παρά να κάνετε δεξί «κλικ» σε αυτή που σας ενδιαφέρει και να επιλέξετε το Hide Purchase. Με τον τρόπο αυτό θα κρύψετε τα apps της αρεσκείας σας από την προαναφερθείσα λίστα, διατηρώντας φυσικά τη δυνατότητα εκ νέου download και εγκατάστασής τους. Αν αλλάξετε γνώμη και θελήσετε να τα επαναφέρετε κανονικά, τότε θα πάτε στο View My Account, από εκεί στο Hidden Items και τέλος στο Manage για να αποφασίσετε για την τύχη τους.

delete-purchases-2

Στο iOS τώρα, η κατάσταση διαφέρει ελαφρώς. Θα ανοίξετε το iTunes στον υπολογιστή σας, πηγαίνετε στο προφίλ σας και κατόπιν στο Purchased. Πατάτε κατά σειρά τα All και Apps και θα μεταφερθείτε σε μία λίστα με τις αγορασθείσες εφαρμογές σας. Με ένα απλό mouseover στην καθεμία, θα εμφανιστεί μήνυμα, επιλέγοντας το οποίο, θα την κρύψετε. Για να την επαναφέρετε, πηγαίνετε στο Account Info και από εκεί στο iTunes in the cloud. Διαλέγετε το Hidden Purchases και τέλος το Manage για να κάνετε τις τελικές ρυθμίσεις.