Είστε στον δρόμο. Τρέχετε ανάμεσα σε ραντεβού και υποχρεώσεις έχοντας όμως τον νου σας σταθερά στο mail σας: περιμένετε να σας στείλουν κάτι βεβαιώσεις από το γραφείο τις οποίες πρέπει να υπογράψετε και κατόπιν να επιστρέψετε, ψηφιακά πάντα. Σενάριο βγαλμένο μέσα απ’ τη ζωή, σενάριο που μπορεί να εξελιχθεί σε εφιάλτη, αν δεν έχετε προνοήσει να εξοπλίσετε το iPad σας (τι πάει να πει «ποιο iPad»; Κάθε επιτυχημένος businessman έχει!) με το κατάλληλο app. Εμείς σήμερα σας προτείνουμε μια τριάδα από δαύτα που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη δουλειά σας: τα δύο είναι δωρεάν, το τρίτο επί πληρωμή. Τα βλέπετε, τα δοκιμάζετε, καταλήγετε σε εκείνο που σας βολεύει περισσότερο.

pdf-2

Adobe Reader

To πρόγραμμα που μας έμαθε τα .pdf, τώρα και σε mobile app και μάλιστα με πολλές έξτρα δυνατότητες σε σχέση με τη βασική του έκδοση μερικά χρόνια πριν. Εννοείται πως θα προβάλετε αρχεία στα οποία όμως θα προσθέσετε σημειώσεις, θα επισημάνετε τμήματα, θα συμπληρώσετε (αν είναι φόρμες), θα υπογράψετε ηλεκτρονικά (hell yeah!) και στο φινάλε θα κλειδώσετε και με κωδικό για να ‘χετε το κεφάλι σας ήσυχο. Κερασάκι στην τούρτα; Θα τα ανεβάσετε και στο Adobe Document Cloud κι αυτά χωρίς να πληρώσετε μία!

pdf-3

Foxit PDF

Εξαιρετικό και πανάλαφρο εναλλακτικό app, προσφέρει μια σειρά από λειτουργίες που «λένε» τρελά: θα προσθέσετε σημειώσεις, θα γράψετε με το χέρι, θα υπογράψετε (ω ναι) και εν τέλει θα κλειδώσετε αρχεία. Η τεχνολογία Pressure Sensitive Ink (PSI) εξασφαλίζει ρεαλιστικό αποτύπωμα πένας/στυλό, δημιουργώντας έτσι μια εξωφρενικά ρεαλιστική απομίμηση του εφέ. Συν τοις άλλοις διαβάζει αρχεία Word, Excel και PowerPoint από emails, Safari και iTunes. Κρατά και cloud backup.

pdf-4

PDF Expert 5

Για εσάς που τα 4,99€ για ένα app που διαχειρίζεται .pdf αρχεία δεν σας φαίνονται πολλά, σας προτείνουμε hands-down το PDF Expert 5. Και έχουμε τους λόγους μας γι’ αυτό. Sidebar με τα αγαπημένα σας, προβολή των αρχείων σαν thumbs, σε κατηγορίες και βάσει των πιο πρόσφατων με tags και labels –γενικώς η κατηγοριοποίηση στα καλύτερά της. Προσφέρει πλήρη επεξεργασία αρχείων, υπογραφή, προβολή σε συνθήκες ημέρας/νύχτας, οριζόντια και κάθετα με ή χωρίς εφέ σέπιας, ενώ συνεργάζεται αρμονικά με όλες (μα όλες!) τις cloud υπηρεσίες!