Η Canon παρουσιάζει για πρώτη φορά την πολυαναμενόμενη EOS-1D X Mark II, τη νέα κορυφαία της φωτογραφική μηχανή DSLR που δημιουργήθηκε με στόχο να εναποθέσει στα χέρια των χρηστών τον απόλυτο συνδυασμό ποιότητας εικόνας, ανάλυσης και ταχύτητας.

Κατασκευασμένη με στόχο να δώσει στους φωτογράφους ανταγωνιστικό πλεονέκτημα από την πρώτη στιγμή της λήψης, η EOS-1D X Mark II θέτει νέα όρια ταχύτητας –με 14 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) και πλήρη παρακολούθηση AF/AE ή 16 fps σε κατάσταση Άμεσης προβολής– αποτελώντας την ιδανική επιλογή για την καταγραφή θεμάτων που κινούνται με μεγάλη ταχύτητα, είτε στην άγρια φύση είτε σε κορυφαίας κλάσης αθλητικές διοργανώσεις.

Η EOS-1D X Mark II δημιουργήθηκε λαμβάνοντας υπόψη τα σχόλια και τις υποδείξεις από την παγκόσμια κοινότητα των φωτογράφων που χρησιμοποιούν την EOS-1D X. Διαθέτει νέο αισθητήρα CMOS πλήρους καρέ με ανάλυση 20,2 MP και νέο σύστημα αυτόματης εστίασης Al Servo AF III+, καθώς και δυνατότητα εγγραφής βίντεο 4K με ρυθμό καρέ έως και 60p. Αυτό το μείγμα ισχύος και επιδόσεων καθιστά τη μηχανή απαραίτητο σύντροφο όλων, πρακτικά, των εξειδικευμένων επαγγελματιών.

Επαναπροσδιορισμός των όρων «ποιότητα εικόνας» και «ακρίβεια AF»
Χάρη στο μεγάλο και ευέλικτο εύρος ρυθμίσεων ISO –που καλύπτει το απίστευτο διάστημα από 100 έως 51200 με δυνατότητα επέκτασης σε 50 έως 409600– η EOS-1D X Mark II υπερέχει σε όλες τις συνθήκες, από τον πιο έντονο φωτισμό έως το σχεδόν απόλυτο σκοτάδι.

Για να διασφαλίσει ότι κάθε λήψη καταγράφεται με απαράμιλλη ακρίβεια, η μηχανή διαθέτει ένα βελτιωμένο σύστημα αυτόματης εστίασης 61 σημείων με 41 σημεία AF τύπου σταυρού, τα οποία καλύπτουν ευρύτερη περιοχή από το παρελθόν και εστιάζουν υπό ασθενή φωτισμό έως -3EV.

Canon EOS-1D X Mark II_BEAUTY_BK (1)

 

Για πρώτη φορά, κατά τη λήψη με επιλεγμένα extender και τηλεφακούς, το νέο σύστημα AF προσφέρει επίσης υποστήριξη AF f/8 και με τα 61 σημεία, επιτρέποντας ελεύθερη επιλογή του σημείο εστίασης. Επιπρόσθετα των δημοφιλών επαγγελματικών τεχνολογιών αυτόματης εστίασης της Canon –με ρυθμίσεις EOS iTR και AF Case– η EOS-1D X Mark II περιλαμβάνει επίσης τη νέα δυνατότητα AI Servo AF III+, η οποία βελτιώνει την ευαισθησία παρακολούθησης σε σκηνές όπου ενδέχεται να υπάρξουν ξαφνικές κινήσεις του θέματος· για παράδειγμα, άγρια ζώα που μετακινούνται γρήγορα στο φυσικό τους περιβάλλον.

 

Ένας νέος αισθητήρας φωτομέτρησης 360k RGB+IR, που συνεργάζεται με το σύστημα AF, προσφέρει έκθεση με ακρίβεια και βελτιωμένο εντοπισμό των θεμάτων. Επίσης, η λειτουργία ανίχνευσης τρεμοπαίγματος, που παρουσιάστηκε αρχικά στην EOS 7D Mark II, εγγυάται συνεπή αποτελέσματα υπό τεχνητό φωτισμό και είναι ιδανική για αθλητικές εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους.

Καταγράψτε κάθε δευτερόλεπτο
Καταρρίπτοντας τα όρια για τις λήψεις υψηλής ταχύτητας, η EOS-1D X Mark II έχει δυνατότητα καταγραφής 14 καρέ ανά δευτερόλεπτο με πλήρη παρακολούθηση AF/AE και σε μορφή RAW, δίνοντας στους φωτογράφους τη δυνατότητα να συλλάβουν την πιο κρίσιμη στιγμή σε μια αθλητική εκδήλωση ή ένα ζώο τη στιγμή που πιάνει το θήραμά του. Για όσους χρειάζονται ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα, υπάρχει δυνατότητα λήψης με ρυθμό 16fps σε κατάσταση Άμεσης προβολής χωρίς αυτόματη εστίαση. Με τη νέα δυνατότητα υποστήριξης καρτών CFast 2.0™, η μηχανή μπορεί να καταγράφει απεριόριστες εικόνες JPEG ή 170 εικόνες RAW σε συνεχή λήψη υψηλής ταχύτητας.

Η EOS-1D X Mark II έχει την πιο άμεση απόκριση από όλες τις DSLR της σειράς EOS μέχρι σήμερα, εν μέρει χάρη στους νέους διπλούς επεξεργαστές «DIGIC 6+» που φροντίζουν για την ταχύτατη επεξεργασία του τεράστιου όγκου δεδομένων που αποτυπώνει ο αισθητήρας. Το βελτιωμένο υποσύστημα καθρέπτη χρησιμοποιεί έναν νέο μηχανισμό οδήγησης για την υποστήριξη λήψεων υψηλής ταχύτητας, που ελαχιστοποιεί τους κραδασμούς και τον θόρυβο από τον καθρέπτη.

Κινηματογράφηση 4K επαγγελματικού επιπέδου
Η κληρονομιά της Canon στον τομέα των ταινιών 4K εκφράζεται με τον καλύτερο τρόπο στην EOS-1D X Mark II, καθώς παρέχει στους κινηματογραφιστές τη δυνατότητα εγγραφής με ανάλυση 4K (4096 x 2160) και ρυθμό καρέ έως 60fps στην κάρτα CFast 2.0™. Επιτρέπει επίσης την εγγραφή ταινιών Full HD (1920 x 1080p) με τον απίστευτο ρυθμό των 120fps – ιδανική επιλογή για σκηνές που θα αναπαραχθούν με αργή κίνηση. Οι κρίσιμες στιγμές από μια σκηνή 4K 60fps μπορούν να εξαχθούν με τη μορφή στατικής εικόνας υψηλής ανάλυσης 8,8MP, δίνοντας στον χρήστη ακόμη περισσότερο έλεγχο για το ακριβές χρονικό σημείο της καταγραφής.

Οι κινηματογραφιστές θα απολαύσουν τη γρήγορη και ομαλή αυτόματη εστίαση κατά τη λήψη σε ανάλυση 4K και Full HD, χάρη στην τεχνολογία Dual Pixel CMOS AF της Canon και τη λειτουργία Servo AF ταινίας, ενώ το πάνελ αφής LCD επιτρέπει την άμεση επιλογή σημείων AF κατά τη λήψη ταινιών.

Βέλτιστη διαχείριση εικόνων και αξιοπιστία
Οι επαγγελματίες έχουν τα εργαλεία που χρειάζονται για τη διαχείριση των εικόνων τους, τα οποία διασφαλίζουν ότι μπορούν να τις στείλουν σε ειδησεογραφικά πρακτορεία ή online καταστήματα μέσα σε δευτερόλεπτα. Το ενσωματωμένο σύστημα GPS καταγράφει τη θέση της λήψης στα δεδομένα EXIF, βοηθώντας τους επαγγελματίες να τηρούν ένα ακριβές αρχείο των λήψεών τους. Η διασύνδεση μέσω ενσύρματου τοπικού δικτύου Ethernet και SuperSpeed USB 3.0 επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν τον τρόπο κοινής χρήσης των εικόνων – μέσω FTP ή απευθείας σε υπολογιστές. Επιπλέον, η νέα μονάδα ασύρματης μεταφοράς αρχείων WFT-E8¹ υποστηρίζει επίσης το πρότυπο υψηλής ταχύτητας 802.11ac (ζώνη συχνοτήτων 5 GHz).

Επιτομή της σχεδιαστικής κληρονομιάς της σειράς EOS, η EOS-1D X Mark II διαθέτει βελτιωμένη λαβή και μηχανισμούς που προσφέρουν καλύτερη λειτουργικότητα και φυσική αίσθηση στο χέρι, ενώ η προστασία από τις καιρικές συνθήκες την καθιστά ανθεκτική στα στοιχεία της φύσης και ιδανική για εξωτερικές λήψεις. Το Έξυπνο σκόπευτρο II παρέχει κάλυψη του οπτικού πεδίου κατά περίπου 100%, με ηλεκτρονική υπέρθεση των πληροφοριών λήψης, έτσι ώστε ο φωτογράφος να μην χρειάζεται ποτέ να απομακρύνει το μάτι του από το σκόπευτρο.

Βασικά Χαρακτηριστικά της EOS-1D X Mark II:

  • Καταγραφή θεμάτων με εξαιρετική ποιότητα εικόνας
  • Ευκρινείς εικόνες με αυτόματη εστίαση απίστευτης ακρίβειας
  • Εξαιρετικά γρήγορη και αξιόπιστη απόδοση για την καταγραφή κάθε στιγμής
  • Προηγμένες δυνατότητες λήψης ταινιών 4K που δίνουν ζωή στις ιστορίες των χρηστών
  • Υψηλή ταχύτητα μεταφοράς και διαχείρισης εικόνων

¹ Προαιρετικό αξεσουάρ, πωλείται ξεχωριστά