Βελτιώνει την εμπειρία χρήστη και την οικονομία, το επόμενης γενιάς mobile broadband module της Ericsson, για δίκτυα HSPA/GPRS/EDGE.

ericssonΗ Ericsson αποκάλυψε το πλέον εξελιγμένο της mobile broadband module, αποκλειστικά σχεδιασμένο με καινοτόμες δυνατότητες ώστε να παρέχει σε όλους μια πλουσιότερη και πιο οικονομική εμπειρία internet. Το module επόμενης γενιάς είναι το πλέον πρόσφατο ορόσημο για την Ericsson, ενισχύοντας το όραμα της εταιρείας να καθιστά δυνατή την επικοινωνία για όλους.


Το mobile-broadband module F3607gw της Ericsson για δίκτυα HSPA/GPRS/EDGE, που πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο, θα παρέχει βελτιωμένες λειτουργίες και διευκολύνσεις μέσα από τις καινοτόμες δυνατότητές του, μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, παρατεταμένη διάρκεια ζωής μπαταρίας και αυξημένο επίπεδο ενσωμάτωσης, περιορίζοντας τον αριθμό των απαραίτητων εξαρτημάτων και, κατά συνέπεια, του κόστους. Το νέο module θα παρέχει επίσης ενσωματωμένη υποστήριξη κινητής ευρυζωνικότητας για τα Microsoft Windows 7.


Όπως δήλωσε ο Mats Norin, Vice President της Ericsson Mobile Broadband Modules: “Ο συνδυασμός κορυφαίας τεχνολογίας και καινοτόμου σχεδίασης στο module επόμενης γενιάς είναι ουσιαστικός για την προσφορά ανώτερης εμπειρίας στο χρήστη σε λογική τιμή. Αυτή η έκδοση module επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Ericsson να κάνει τα οφέλη της διασύνδεσης διαθέσιμα σε όλους.”


Μια σημαντική λειτουργία του F3607gw είναι η μοναδική δυνατότητα wake-on wireless. Διατηρώντας τη σύνδεση όταν ένα notebook ή netbook βρίσκεται σε κατάσταση αδράνειας, η λειτουργία wake-on wireless του module επιτρέπει στους χρήστες να αφυπνίζουν τη συσκευή από απόσταση. Αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία θα επιτρέψει σε μια νέα σειρά εφαρμογών να ενσωματωθούν στον υπολογιστή, ώστε να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την ασφάλεια και τις λειτουργίες instant-on, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης του υπολογιστή σε περίπτωση κλοπής ή η στιγμιαία διανομή σημαντικών μηνυμάτων και ενημερώσεων ασφαλείας.


Οι πάροχοι μπορούν επίσης να συνδυάσουν τη δυνατότητα wake-on wireless με την ενσωματωμένη λειτουργία GPS, για να δημιουργήσουν μια σειρά από υπηρεσίες διαφοροποίησης για τους καταναλωτές και την εταιρική αγορά, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας διαχείρισης εξ αποστάσεως, των ενημερώσεων ασφαλείας, της προστασίας πόρων και της παρακολούθησης και γεωγραφικού περιορισμού (geo-fencing). Το module μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για υπηρεσίες ώθησης περιεχομένου, όπως τα podcast, οι δημόσιες ανακοινώσεις, οι ενημερώσεις για την κυκλοφορία και οι ενημερώσεις βάσεων δεδομένων.


Συγκεκριμένα, η δυνατότητα wake-on wireless υποστηρίζει λύσεις ασφαλείας που βασίζονται στην τεχνολογία Anti-Theft PC Protection της Intel. Μια υπηρεσία διαχείρισης για την πρόληψη κλοπών που θα βασίζεται στο δίκτυο μπορεί να στέλνει ένα μήνυμα μέσω SMS στο mobile broadband module που είναι ενσωματωμένο στο notebook, που μεταβιβάζει με ασφάλεια το μήνυμα στη λειτουργία Anti-Theft της Intel στην πλατφόρμα του επεξεργαστή. Αυτή λαμβάνει τις απαραίτητες ενέργειες, όπως ολοκληρωτικό κλείδωμα του υπολογιστή, καθιστώντας τον έτσι άχρηστο. Όταν το notebook εντοπιστεί και ανακτηθεί, μπορεί να στέλνεται ένα μήνυμα ξεκλειδώματος, με το οποίο γίνεται και πάλι δυνατή η πρόσβαση στα δεδομένα.