Οι φήμες που θέλουν την Apple να αντικαθιστά το iPhone 5c με ένα νέο budget iPhone” οργιάζουν και πάλι. Φυσικά οι λέξεις budget” και iPhone” δεν ταιριάζουν επ’ ουδενί, καθώς ακόμα και το «φθηνό iPhone» κοστίζει όσο ένα ακριβό high end smartphone αλλά όπως και να το κάνουμε, δεν πρόκειται να λύσουμε το θέμα της τιμολόγησης των iPhone μέσα από τις σελίδες του Techpress. Για άλλο θέλουμε να σας μιλήσουμε σήμερα.

Ακούγεται, που λέτε, πως η Apple ετοιμάζεται να αντικαταστήσει το iPhone 5c με ένα νέο μοντέλο. Λέγεται πως πρόκειται για το iPhone 5se (ή 5SE, ανάλογα με το πώς θα το μαρκετάρει η εταιρεία) το οποίο θα διατηρεί τις διαστάσεις των iPhone 5/5s/5c, συνδυάζοντάς τες όμως με στοιχεία από τις δύο νεότερες γενιές iPhone. Συγκεκριμένα, θα διαθέτει οθόνη 4” με ανάλυση 1136x640, τον επεξεργαστή A8 με τον συνεπεξεργαστή M8 της Apple, κύρια κάμερα στα 8 MP (και δευτερεύουσα στο 1,2), υποστήριξη NFC και Apple Pay, Bluetooth 4.2 και σύνδεσης σε ασύρματα δίκτυα 802.11 ac καθώς επίσης και τη λειτουργία Live Photos. Επίσης θα κυκλοφορήσει και σε απαλό ροζ (rose gold) χρώμα, στην ίδια τιμή με το iPhone 5c, τον Μάρτιο.

iphone-lineup

Δεν θα πρέπει να έχουν παράπονο όσοι «ζαχάρωναν» τον διάδοχο του iPhone 5c, έτσι; Ουσιαστικά θα θυμίζει σε μεγάλο βαθμό iPod touch 6ης γενιάς (επεξεργαστής Α8 σε «σασί» 4”) διαθέτοντας εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά, ικανά να καλύψουν πλήρως τον απαιτητικό χρήστη. Ειδικά φέτος όμως, οι λόγοι που θα οδηγήσουν τον τελευταίο στην αγορά του “budget iPhone” θα είναι πολύ διαφορετικοί σε σχέση με εκείνους του iPhone 5c. Βλέπετε, δεν είναι τόσο η διαφορά στην τιμή των συσκευών (είτε σε ευρώ, είτε σε δολάρια) που θα στρέψει τους καταναλωτές προς μία εκ των δυο τους, όσο η διαφορά στις διαστάσεις τους.

Πολλοί ήταν εκείνοι που δεν χάρηκαν ιδιαίτερα στο άκουσμα της περαιτέρω μεγέθυνσης του iPhone με το iPhone 6 και το iPhone 6 Plus. Είχαν συνηθίσει, αρέσκονταν τέλος πάντων σε ένα iPhone μικρό και προσιτό, ικανό να χωρέσει στις χούφτες και τις παλάμες τους και να τους προσφέρει όλα αυτά για τα οποία ήταν σχεδιασμένο. Επί της ουσίας λοιπόν, όλοι αυτοί θα βρουν στο επικείμενο iPhone 5se ένα iPhone «φρέσκο» μεν, πρακτικό δε. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη καινοτομία της Apple και του επερχόμενου «φθηνού της iPhone»: η λειτουργικότητα που θα προσφέρει σε όλους όσοι δεν βολεύτηκαν ποτέ με κάποιο απ’ τα νεότερα, μεγάλα iPhone.

Λίγο με το όνομα να δούμε μόνο τι θα γίνει διότι iPhone 5 τη χρονιά που θα κυκλοφορήσει αισίως το iPhone 7, ακούγεται λίγο κάπως