Οι περισσότεροι –αν όχι όλοι- χρήστες του Facebook, έχουν εγκατεστημένες στο smartphone τους τις δύο εφαρμογές της εταιρείας: αυτή για το δίκτυο και εκείνη για τις messaging υπηρεσίες της, το Facebook και το Messenger. Είναι αρκετές όμως αυτές; Σε καμία περίπτωση. Θυμηθείτε πως εκείνη για iOS έχει κατηγορηθεί ουκ ολίγες φορές πως καταναλώνει ιδιαίτερα αυξημένη ενέργεια ενώ συν τοις άλλοις δεν επιτρέπει και το “mentioning” σελίδων (pages), την ώρα που αυτή για Android υπέφερε ανέκαθεν από συχνά και αδικαιολόγητα “crashes”.

Τι μπορείτε να κάνετε εσείς; Πώς θα σας φαινόταν αν σας προτείναμε να χρησιμοποιήσετε τον browser σας για να μπείτε στο Facebook και να κάνετε όλα αυτά για τα οποία ήσασταν αναγκασμένοι να έχετε εγκατεστημένες δύο εφαρμογές; Θα αποθηκεύσετε τη mobile σελίδα του Facebook στα αγαπημένα/bookmarks σας, θα την περάσετε στην αρχική οθόνη του smartphone σας και έτσι, κάθε φορά που θα θέλετε να κάνετε το οτιδήποτε, θα μπαίνετε σε αυτή με ένα σας άγγιγμα! Αν μάλιστα διαθέτετε και Android smartphone, μέχρι και push ειδοποιήσεις θα παίρνετε από τον Chrome για καθετί σας αφορά! Σημειώστε ότι θα μπορείτε να μιλάτε και με τους φίλους και τις επαφές σας κανονικά, μέσα από το Facebook, χωρίς την ανάγκη χρήσης του Messenger!

Πάμε να δούμε όμως πώς θα βγάλουμε τη σελίδα του Facebook μέσω του browser μας στην αρχική οθόνη του smartphone μας.

facebook-stock-1092.0.0

iOS

Ανοίξτε τον Safari, μπείτε στο facebook.com και κάντε sign in με τον λογαριασμό σας. Επιλέξτε το Share στη μπάρα που βλέπετε στο κάτω μέρος της οθόνης σας (το εικονίδιο με το τετράγωνο και το βέλος προς τα πάνω) και από το popup μενού διαλέξτε το Add to Home Screen για να προσθέσετε τη σελίδα στην επιφάνεια εργασίας του iPhone σας. Η σελίδα μάλιστα θα εμφανιστεί με το εικονίδιο του Facebook, οπότε το αποτέλεσμα θα σας ικανοποιήσει και αισθητικά. Σημειώστε πως καλό θα ήταν να απεγκαταστήσετε το app του Facebook ώστε να μη λειτουργεί στο παρασκήνιο έχοντας συν τοις άλλοις πρόσβαση στην τοποθεσία σας ανά πάσα στιγμή. Το μόνο πρόβλημα στη λύση που σας προτείνουμε είναι πως δεν θα έχετε ειδοποιήσεις με αυτόν τον τρόπο: ακόμα κι έτσι όμως μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις μέσω mail ώστε να μη χάνετε το παραμικρό!

Search.0

Android

Στον Chrome (ή οποιονδήποτε άλλο browser, οι οδηγίες ισχύουν και για άλλους όπως π.χ. τον Firefox) ανοίξτε το facebook.com και κάντε sign in. Δεχτείτε να παίρνετε notifications (ειδοποιήσεις) από την ιστοσελίδα πατώντας Allow και κατόπιν από το μενού του browser επιλέξτε το Add to Home screen. Ως εκ τούτου, ένα εικονίδιο-συντόμευση θα προστεθεί στην επιφάνεια εργασίας σας και εσείς θα είστε πλέον σε θέση να μπείτε στο site με ένα άγγιγμα της οθόνης του smartphone σας. Σας προτείναμε τον Chrome διότι αυτός υποστηρίζει push ειδοποιήσεις στο Android –οι υπόλοιποι όχι. Όπως και στο iOS, έτσι και στο Android, καλό θα ήταν να απεγκαταστήσετε τα apps του Facebook (Facebook, Messenger) από τη συσκευή σας.

Πρακτικά, πρόκειται για κάτι που μπορείτε να κάνετε όχι απλά με κάθε κοινωνικό δίκτυο αλλά με κάθε site που επισκέπτεστε συχνά. Αν τα apps τους δεν σας καλύπτουν, τότε με τον έξυπνο αυτό τρόπο μπορείτε να… δημιουργήσετε τα δικά σας!