Η LG φέρνει στο φως τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο και το σύνολο της χρήσης του 2015.

Η LG Electronics Inc. (LG) ανακοίνωσε  λειτουργικά κέρδη ύψους 349 δισ. KRW (301,38 εκ. δολάρια ΗΠΑ) για το τέταρτο τρίμηνο του 2015, ενισχυμένα κατά 27 τοις εκατό σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014, αποτέλεσμα που αποδίδεται κυρίως στη βελτιωμένη κερδοφορία που εμφάνισαν οι κλάδοι Οικιακών Συσκευών και Οικιακής Ψυχαγωγίας. Για μία ακόμη φορά, η LG Home Appliance & Air Solution (Οικιακές Συσκευές και Λύσεις Κλιματισμού), συνέβαλε αποφασιστικά στη διαμόρφωση της κερδοφορίας των 214,8 δισ. KRW (185,49 εκ. δολαρίων ΗΠΑ) για το τέταρτο τρίμηνο του 2015, αλλά και στην αύξησή της κατά 57 τοις εκατό για το σύνολο της χρήσης.

Συνολικά και για όλους τους κλάδους της LG, οι πωλήσεις κατά το τέταρτο τρίμηνο έφτασαν τα 14,56 τρισ. KRW (12,57 δισ. δολάρια), καταγράφοντας αύξηση 3,8 τοις εκατό σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, παρά την ενίσχυση των ανταγωνιστικών πιέσεων και τη δυσμενή εξέλιξη ορισμένων ισοτιμιών, στοιχεία που οδήγησαν το συνολικό κύκλο εργασιών ελαφρώς χαμηλότερα (4,7 τοις εκατό), σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

Παρά τα πολλά αισιόδοξα μηνύματα που συνόδευσαν την παρουσίαση κορυφαίων προϊόντων σε πολλές κατηγορίες-κλειδιά, σε γενικές γραμμές το 2015 καταγράφεται ως μία χρονιά με πολλές προκλήσεις για τη LG. Τα κέρδη από λειτουργικές δραστηριότητες ανήλθαν στο 1,19 τρισ. KRW (1,03 δισ. δολάρια) το 2015, έναντι 1,83 τρισ. KRW (1,58 δισ. δολάρια) το 2014. Ο κύκλος εργασιών για το σύνολο της χρήσης ανήλθε στα 56,51 τρισ. KRW (48,8 δισ. δολάρια), έναντι 59,04 τρισ. KRW (50,98 δισ. δολάρια) το προηγούμενο έτος, αποτέλεσμα που αντικατοπτρίζει την κάμψη στην παγκόσμια ζήτηση για συσκευές τηλεοράσεων, αλλά και την ελαφρώς μικρότερη ανάπτυξη της Αγοράς των smartphones το 2015.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου του 2015, η LG Home Entertainment Company (Οικιακή Ψυχαγωγία) εμφάνισε κέρδη από λειτουργικές δραστηριότητες ύψους 109,2 δισ. KRW (94,3 εκ. δολάρια). Την ίδια περίοδο ο κύκλος εργασιών εμφανίστηκε αυξημένος κατά 11 τοις εκατό σε σχέση το προηγούμενο τρίμηνο, στα 4,74 τρισ. KRW (4,09 δισ. δολάρια ΗΠΑ), ως αποτέλεσμα της βελτίωσης που καταγράφηκε στις πωλήσεις συσκευών UHD και OLED τηλεοράσεων, παρά την κάμψη που παρουσιάζει ο κύκλος εργασιών σε ετήσια βάση, λόγω δυσμενών μεταβολών στις συναλλαγματικές ισοτιμίες αλλά και υποτονικής ζήτησης για συσκευές τηλεοράσεων στην παγκόσμια αγορά. Με βάση τα μηνύματα από τη CES 2016, η LG πιστεύει ότι φέτος έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την ευρύτερη αποδοχή των νέων συσκευών τεχνολογίας LG OLED και LG Super 4K Ultra HD. Η LG δείχνει να εντείνει την προσπάθειά της και στον τομέα του marketing, ξεκινώντας από την πρώτη της παρουσία στο Super Bowl, με σποτ που αποτελεί δημιουργία των διάσημων Ρίντλεϊ και Τζέικ Σκοτ.

Η LG Mobile Communications Company (Κινητή Τηλεφωνία) ανακοίνωσε ισχυρές πωλήσεις, 3,78 τρισ. KRW (3,26 δισ. δολάρια ΗΠΑ), αυξημένες κατά 12 τοις εκατό σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και αμετάβλητες σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (year-on-year), κυρίως λόγω βελτίωσης της ζήτησης στην αγορά της Βορείου Αμερικής. Οι πωλήσεις των LG smartphones σε ολόκληρο τον κόσμο έφτασαν τα 15,3 εκατομμύρια το τελευταίο τρίμηνο και τα 59,7 εκατομμύρια για το σύνολο του 2015, καταγράφοντας μικρή άνοδο σε σχέση με την επίδοση του 2014 (59,1 εκ.). Η αγορά των smartphone προβλέπεται ότι θα γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστική το 2016, εξαιτίας πολλών νέων premium μοντέλων που αναμένεται να παρουσιάσει ο ανταγωνισμός, αλλά και της αναμενόμενης μείωσης των τιμών στη μεσαία κατηγορία συσκευών. Όσον αφορά την LG, το λανσάρισμα δύο νέων ναυαρχίδων, αλλά και η περαιτέρω βελτίωση της διάρθωσης κόστους, αναμένονται να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την κερδοφορία της το 2016.

2a580fe

Η LG Home Appliance Company & Air Solution (Οικιακές Συσκευές & Λύσεις Κλιματισμού) πέτυχε πωλήσεις ύψους 3,83 τρισ. KRW (3,31 δισ. δολάρια) κατά το τέταρτο τρίμηνο, οι οποίες είναι ελαφρώς υψηλότερες από εκείνες της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Στην αγορά της Ν. Κορέας, ο κύκλος εργασιών εμφανίζεται ενισχυμένος κατά 13 τοις εκατό σε ετήσια βάση, κυρίως λόγω της εμπορικής επιτυχίας που είχαν τα νέα πλυντήρια τεχνολογίας TWIN Wash και τα ψυγεία της premium κατηγορίας. Η ενίσχυση των πωλήσεων στις αγορές της Ευρώπης και της Β. Αμερικής βοήθησαν στην αντιστάθμιση των αποτελεσμάτων από τη Ν. Αμερική, τη Μέση Ανατολή και την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (CIS), όπου η ζήτηση εμφανίστηκε να υποχωρεί, επηρεασμένη από την πίεση στις τιμές του πετρελαίου και τις δυσμενείς μεταβολές των συναλλαγματικών ισοτιμιών. Σε επίπεδο λειτουργικών κερδών, τα αποτελέσματα του τριμήνου ανέρχονται στα 214,8 δισ. KRW (185,49 εκ. δολάρια) και ενισχύουν σημαντικά τη συνολική κερδοφορία, η οποία φτάνει τα 981,7 δισ. KRW (847,75 εκ. δολάρια). Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η παρουσίαση της ultra-premium σειράς LG SIGNATURE το 2016 θα βοηθήσει στην ενίσχυση του LG brand σε πολλές από τις ανταγωνιστικές αγορές οικιακών συσκευών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η LG Vehicle Components Company (Εξαρτήματα Οχημάτων) τέλος, ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων 9 τοις εκατό σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, στα 520,4 δισ. KRW (449,4 εκ. δολάρια), η οποία οφείλεται κυρίως στην ενίσχυση της δραστηριότητας στον κλάδο των προϊόντων infotainment. Ο κύκλος εργασιών κινήθηκε ανοδικά καθ’ όλη τη διάρκεια του 2015, κλείνοντας στο 1,83 τρισ. KRW (1,58 δισ. δολάρια). Για το 2016, η LG αναμένει σημαντική ενίσχυση της ανάπτυξης στους τομείς των smart και των ηλεκτρικών οχημάτων, γεγονός που υπογραμμίζει η συνεργασία της LG με τη General Motors για το ηλεκτροκίνητο Chevrolet Bolt, την οποία η LG σχεδιάζει να αξιοποιήσει προκειμένου να υποστηρίξει και άλλες ανάλογες συνεργασίες.