Το Lawspot προσφέρει εντελώς δωρεάν στους πολίτες άμεση πληροφόρηση για τη νομοθεσία και τις εξελίξεις που αλλάζουν διαρκώς.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η πρόσβαση στο Δίκαιο είναι ανοιχτή χάρη στο Lawspot.gr, την πρώτη ολοκληρωμένη διαδικτυακή πλατφόρμα νομικής πληροφόρησης. Το Lawspot προσφέρει σε όλους τους πολίτες άμεση πρόβαση στη νομοθεσία, απλά διατυπωμένες πληροφορίες σχετικά με νομικά ζητήματα της καθημερινότητας και τη δυνατότητα εύρεσης σχετικών δικηγόρων. Ταυτόχρονα, παρέχει στους δικηγόρους εργαλεία νομικής έρευνας και ένα οργανωμένο περιβάλλον για την επαγγελματική προβολή και επικοινωνία με τους πολίτες.

Το Lawspot ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι από τους δικηγόρους Μανόλη Μανασσάκη, με εμπειρία στη Google, τη Silicon Valley και το Stanford, και Βασίλη Καρκατζούνη, με ειδίκευση στο δίκαιο νέων τεχνολογιών. Υπεύθυνοι για την τεχνική πλευρά του εγχειρήματος είναι ο Θωμάς Μηνίτσιος, με συνεργασίες στο παρελθόν με οργανισμούς όπως η Intel και η NASA, και ο Στράτος Καρκατζούνης, με εμπειρία στο project management στους τομείς της τεχνολογίας και της ενέργειας.

Η οικονομική κρίση λειτούργησε ως καταλύτης στη δημιουργία του Lawspot. “Σε μία περίοδο που κάθε βδομάδα ψηφίζεται και ένα νέο νομοσχέδιο για κρίσιμα ζητήματα όπως το ασφαλιστικό σύστημα, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και η προστασία της πρώτης κατοικίας, οι περισσότεροι από εμάς δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν και να κατανοήσουν πλήρως τις εξελίξεις” σημειώνει ο Μανόλης Μανασσάκης. “Για αυτό το λόγο, η ομάδα αποφάσισε να εστιάσει στο να προσφέρει σε όλους τους πολίτες άμεση και ολοκληρωμένη πληροφόρηση σχετικά με τη νομοθεσία και τις νομικές εξελίξεις που επηρεάζουν τη ζωή μας.”

Lawspot_Logo

Μέσα σε μόλις έξι μήνες πλήρους λειτουργίας και με μηδενικά ξένα κεφάλαια, το Lawspot μετρά ήδη περισσότερους από 60,000 μηνιαίους επισκέπτες και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα δημοφιλέστερα ελληνικά sites νομικού περιεχομένου. Σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών (ELSA), το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) και την ιστοσελίδα Vouliwatch, προσφέρει σύγχρονα εργαλεία νομικής έρευνας σε νέους δικηγόρους και φοιτητές, και συμμετέχει στην πρωτοβουλία παρακολούθησης της νομοθετικής διαδικασίας. Μάλιστα, στο σύντομο διάστημα λειτουργίας του, το Lawspot εμφανίζεται στην πρώτη θέση σε πολλά αποτελέσματα αναζήτησης της Google σχετικά με νομικά θέματα που αναζητούν οι Έλληνες χρήστες στο διαδίκτυο.

Το Lawspot φιλοδοξεί να ψηφιοποιήσει ολόκληρη την ελληνική νομοθεσία, να τη διαθέσει ελεύθερα στους πολίτες και να ενισχύσει τη διαφάνεια και το νομοθετικό έλεγχο.