Ως μία πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική, η Fujitsu Technology Solutions θα προσφέρει πρόσβαση στο παγκόσμιο portfolio των Dynamic Infrastructures στην περιοχή EMEA.

Fujitsu

Fujitsu

Από 1η Απριλίου 2009, η Fujitsu Siemens Computers γίνεται 100 τοις εκατό θυγατρική της Fujitsu Limited και μετονομάζεται σε Fujitsu Technology Solutions (Holding) B.V. Η νέα εταιρία θα λειτουργεί από κοινού με την Fujitsu Services και κάτω από μία ενιαία διοίκηση υπό την ομπρέλα του brand Fujitsu. Και οι δύο εταιρίες διαθέτουν ένα ολοκληρωμένο portfolio προϊόντων, λύσεων και υπηρεσιών σε παγκόσμια κλίμακα για εταιρικούς πελάτες στην περιοχή EMEA.

Η πλήρης ενοποίηση της Fujitsu Technology Solutions, σε συνδυασμό με την ισχυρή παρουσία που διαθέτει ήδη στην περιοχή EMEA, θα επιφέρει την αλλαγή και τον μετασχηματισμό της Fujitsu σε μία πραγματικά παγκόσμια εταιρία. Για την επιτυχία αυτού του στόχου, η Fujitsu πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της στην Ευρώπη, πρωταγωνιστώντας μέσω της ‘γέφυρας’ που της προσφέρει η Ευρωπαϊκή θυγατρική.


“Με τις δυνατότητες και την παγκόσμια προοπτική που φέρνει η Fujitsu Technology Solutions, θα έχουμε την δυνατότητα να μετασχηματίσουμε τον τρόπο που η Fujitsu λειτουργεί,” είπε ο κ. Kuniaki Nozoe, Πρόεδρος της Fujitsu Limited. “Μπορούμε να εφαρμόζουμε το μότο ‘Think Global’ με το λανσάρισμα νέων προϊόντων και έπειτα να υλοποιούμε το ‘Act Local’ εξυπηρετώντας τις ανάγκες των πελατών μας. Η ενοποίηση της Fujitsu Technology Solutions θα επιτρέψει στον όμιλο Fujitsu να παρέχει ενοποιημένα προϊόντα και λύσεις παγκοσμίως.”


Επενδύοντας στην Ευρώπη

Οι Fujitsu και Fujitsu Technology Solutions μαζί θα δημιουργήσουν καινοτόμα και ανταγωνιστικά από πλευράς κόστους προϊόντα για την αγορά πληροφορικής, μεγιστοποιώντας τον τομέα έρευνας και ανάπτυξης προϊόντων. Σε εξέλιξη αυτής της συνεργασίας, η Fujitsu Technology Solutions θα καταστεί ένας από τους κύριους άξονες της παγκόσμιας έρευνας και ανάπτυξης εντός της Fujitsu. Με ένα εργατικό δυναμικό περισσοτέρων των 10.000 υπαλλήλων σε όλη την περιοχή EMEA και 1.000 μηχανικών, η εταιρία θα εκμεταλλευτεί την αποδεδειγμένη τεχνογνωσία τους για να ηγηθεί της ανάπτυξης μίας πλατφόρμας προϊόντων, λογισμικού και υπηρεσιών για τον όμιλο Fujitsu. Από τις κατά τόπου εγκαταστάσεις της στο Μόναχο, στο Paderborn και το Augsburg, η Fujitsu Technology Solutions θα διευθύνει την παγκόσμια ανάπτυξη των IA (Intel Architecture) server και αποθηκευτικών προϊόντων. Για την ενίσχυση αυτού του αναπτυξιακού προγράμματος, η Fujitsu δεσμεύεται για R&D επένδυση στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Γερμανία. Η εταιρία θα συγκεντρώσει το τμήμα R&D του Ομίλου Fujitsu για IA servers στο Augsburg. Ιάπωνες ειδικοί θα υποστηρίζουν τους Γερμανούς μηχανικούς σε ένα νέο ενοποιημένο παγκόσμιο R&D κέντρο.


Κορυφαίος προμηθευτής παγκοσμίως για IA servers και αποθηκευτικά μέσα

Μέρος της στρατηγικής της Fujitsu για τη διαχείριση των παγκοσμίων δραστηριοτήτων της που αποτελούνται από προϊόντα και υπηρεσίες, οι IA server διαδραματίζουν ένα ουσιαστικό ρόλο στη βασική πλατφόρμα για μελλοντική ανάπτυξη. Για να υπογραμμίσει τη δέσμευση της στην ευρωπαϊκή ποιότητα κατασκευής, η Fujitsu Technology Solutions ορίστηκε ως υπεύθυνη για την αγορά IA server business και θα είναι εκείνη που θα αναπτύσσει, κατασκευάζει και θα εμπορεύεται την παγκόσμια σειρά των IA servers. Επιπρόσθετα, η εταιρία θα ενοποιήσει την δομή που αφορά στην κατασκευή και στις δοκιμές έτσι ώστε να καταρτίσει την παγκοσμιοποιημένη μαζική παραγωγή, ενσωματώνοντας την παραγωγή των εργοστασίων Augsburg and Fukushima (στην Ιαπωνία). Τα παρακάτω μέτρα υποστηρίζουν τα φιλόδοξα σχέδια της εταιρίας: με τη νέα παγκόσμια προσέγγιση, η εταιρίας ανεβάζει τον πήχη ακόμη ψηλότερα. Έχοντας ήδη πουλήσει 240.000 IA servers, η Fujitsu καθιστά τους IA server ως κύριο τμήμα της στρατηγικής πλατφόρμας δημιουργίας προϊόντων, θέτοντας ως αρχικό στόχο τον διπλασιασμό των παγκόσμιων πωλήσεων της σε 500.000 μέχρι το 2010.


Οφέλη πελατών και πρόσβαση στο κανάλι διανομής

Όσον αφορά στους πελάτες και το κανάλι διανομής, η ενοποίηση της Fujitsu Technology Solutions θα αποβεί μία αμοιβαία σχέση ανταμοιβής. Η Fujitsu θα έχει πρόσβαση στην ευρεία ΕΜΕΑ βάση πελατών της Fujitsu Technology Solutions και θα προχωρήσει στην επέκταση της παρουσίας της στις αναπτυσσόμενες αγορές. Επιπρόσθετα, ο Όμιλος θα έχει πρόσβαση στη βάση του καναλιού διανομής της εταιρίας, η οποία περιλαμβάνει 1.700 άμεσους και 43.000 έμμεσους συνεργάτες, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τη μακρόχρονη εμπειρία και εξειδίκευση της εταιρίας, με στόχο την ενίσχυση των δραστηριοτήτων  του καναλιού της Fujitsu σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αντίστοιχα, οι πελάτες και οι συνεργάτες του καναλιού διανομής επωφελούνται από την παγκόσμια πρόσβαση σε ένα ευρύ portfolio προϊόντων και υπηρεσιών. Κερδίζουν από την ικανότητα και την αξιοπιστία του τέταρτου μεγαλύτερου προμηθευτή ΙΤ υπηρεσιών στον κόσμο. Την ίδια στιγμή, απολαμβάνουν την εξοικείωση της συνεργασίας με γνωστούς τοπικούς συνεργάτες και μπορούν να στηρίζονται σε λύσεις σχεδιασμένες ειδικά για εκείνους από το portfolio της Fujitsu για τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Αυτές οι ευοίωνες προοπτικές καθιστούν την ενοποίηση της Fujitsu Technology Solutions ένα ιδανικό παράδειγμα της υλοποίησης των εταιρικών αξιών της Fujitsu σχετικά με τις παγκόσμιες δυνατότητές της και εφαρμογής του μότο της – σκέψου παγκόσμια, δράσε τοπικά.


Προσφέροντας Dynamic Infrastructures στην περιοχή EMEA

Το Νοέμβριο 2008, η Fujitsu Technology Solutions εισήγαγε τη στρατηγική της για τα Dynamic Infrastructures, η οποία απαρτίζεται από λύσεις που έχουν δημιουργηθεί γύρω από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρίας, ενώ περιλαμβάνει επίσης έτοιμες high level λύσεις και  Managed Infrastructures για το Γραφείο και το Datacenter. Επιπρόσθετα, η εταιρία αναπτύσσει νέες λύσεις γύρω από το “Infrastructure-as-a-Service.”

Η Fujitsu Technology Solutions έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στους εταιρικούς της πελάτες στην περιοχή EMEA πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο portfolio Dynamic Infrastructures που είναι βασισμένο σε IA server και συνδυάζει πρωτοποριακές υπηρεσίες, μαζί με ενοποιημένα προϊόντα και λύσεις, οι οποίες είναι σχεδιασμένες από κοινού με την Fujitsu Services.

Η εστίαση στα Dynamic Infrastructures για τους εταιρικούς πελάτες είναι εναρμονισμένη με την επιχειρησιακή στρατηγική της Fujitsu, στην οποία το τμήμα Technology Solutions- που περιλαμβάνει IT πλατφόρμες και υπηρεσίες – παρέχει το 57 τοις εκατό των ενοποιημένων εσόδων και το 68 τοις εκατό των κερδών της Fujitsu το οικονομικό έτος 2007.


Παγκόσμιο μετασχηματισμό για τον Όμιλο Fujitsu

Ο κ. Richard Christou, Corporate First Senior Vice President και Πρόεδρος της Fujitsu Technology Solutions, έχει την διοικητική ευθύνη για τον μετασχηματισμό του Ομίλου και την εφαρμογή της επιχειρησιακής στρατηγικής για τις αγορές εκτός Ιαπωνίας. Έχει δημιουργήσει το Fujitsu Global Business Group, με έδρα το Λονδίνο και εκτελεί χρέη Προέδρου. Ο όμιλος αυτός περιλαμβάνει όλες τις εγκαταστάσεις της Fujitsu εκτός Ιαπωνίας, συμπεριλαμβανομένου και της Fujitsu Technology Solutions και Fujitsu Services, και φιλοξενεί λειτουργίες όπως το global marketing, global delivery και το global client management. Η λειτουργία της Fujitsu στην EMEA χωρίζεται σε τρεις περιοχές: Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία, Σκανδιναβικές Χώρες και Ηπειρωτική Ευρώπη. Η περιοχή της κεντρικής Ευρώπης καλύπτει το μεγαλύτερο τμήμα των περιοχών που ανήκουν στην Fujitsu Technology Solutions και διευθύνονται από τον CEO κ. Kai Flore,

Ενσωματώνοντας τη Fujitsu Technology Solutions στον Όμιλο αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στη στρατηγική του για επέκταση σε αγορές εκτός Ιαπωνίας, εστιάζοντας στην ανάπτυξη ενός παγκόσμιου προμηθευτή IT υπηρεσιών που θα ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών. Ενώ ήδη αντιλαμβάνεται την επιτυχημένη επιχειρησιακή προσέγγιση και την Γερμανική κατασκευή, η Fujitsu εκτιμά επίσης τις αξίες που θα επιφέρουν στην κουλτούρα και στον τρόπο που η Fujitsu λειτουργεί, η ενοποίηση της Fujitsu Technology Solutions.

H Fujitsu Technology Solutions θα ενσωματωθεί εύκολα στην οικογένεια της Fujitsu καθώς και οι δύο εταιρίες έχουν πολλές κοινές αξίες. Ο κ. Kai Flore, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της νέας Fujitsu Technology Solutions είπε: “Με την Fujitsu στο πλάι μας έχουμε μία ισχυρή και αξιόπιστη μητρική εταιρία που μας υποστηρίζει πλήρως στην επιχειρησιακή μας στρατηγική και στους στόχους μας. Η Fujitsu αποτελεί μία πρωτοπόρο ΙΤ εταιρία με την έρευνα και ανάπτυξη να βρίσκεται στο DNA της-κάτι που ισχύει και για εμάς.”