Διαγράψτε τον λογαριασμό σας στο Snapchat!

Home/TechXplained, Εφαρμογές, Πώς να.../Διαγράψτε τον λογαριασμό σας στο Snapchat!

Διαγράψτε τον λογαριασμό σας στο Snapchat!

Έρχεται κάποια στιγμή που βαριόμαστε την ενασχόληση με κάποια υπηρεσία, κάποια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν πρόκειται για κάτι καινούριο: το ίδιο συνέβαινε και παλαιότερα, όταν αντί των Facebook, Chatroulette & Σία υπήρχαν τα φόρουμ και τα “communities”. Με τη διαφορά πως τότε τα προσωπικά στοιχεία και οι πληροφορίες που αφορούσαν τον καθέναν, δεν έβγαιναν στη φόρα όπως συμβαίνει τώρα: ο σκοπός άλλωστε όλων αυτών των δικτύων και των πλατφορμών είναι να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για τους χρήστες τους, προκειμένου να τα πουλήσουν εμμέσως (ως “targeting” για προωθητικούς σκοπούς) στους πραγματικούς τους πελάτες που δεν είναι άλλες από τις εταιρείες και κάθε λογής διαφημιζόμενο.

Εν πάση περιπτώσει, το ζήτημα είναι πως άπαξ και αποφασίσετε κάποια στιγμή πως ένα δίκτυο δεν σας ενδιαφέρει άλλο, καλό θα ήταν να κλείσετε τον λογαριασμό σας εκεί. Δεν θέλετε άλλωστε κάποιος να επωφεληθεί από την… απουσία σας και να αλωνίζει ελεύθερος στα προφίλ σας, σωστά; Το αυτό ισχύει ακόμα κι όταν δεν μιλάμε για μία αμιγώς social υπηρεσία αλλά για μία πλατφόρμα messaging, όπως το Snapchat. Καλό, χρυσό, με τα σκάνδαλά του, τους χρήστες του, τα επί πληρωμή χαρακτηριστικά του αλλά πάνω απ’ όλα πλήρες. Έστω όμως πως κάποια στιγμή έρχεται το πλήρωμα του χρόνου και το βαριέστε κι αυτό. Ναι, διαγράφετε τον λογαριασμό σας, αλλά πώς θα το κάνετε αυτό;

snapchat-2

Για να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Snapchat, θα πρέπει να επισκεφθείτε αυτήν εδώ τη διεύθυνση. Θα σας ζητηθεί να πληκτρολογήσετε το username και τον κωδικό σας και να το ξανασκεφτείτε για μια τελευταία φορά. Μόλις είστε έτοιμοι, πατήστε το πλήκτρο Delete Account και τελειώσατε μια για πάντα. Άπαξ και διαγράψετε τον λογαριασμό σας, απελευθερώνονται τόσο το username όσο και το email σας. Μπορείτε, με άλλα λόγια, να τον ξανανοίξετε χρησιμοποιώντας ακριβώς τα ίδια στοιχεία, όμως να ξέρετε πως θα έχετε χάσει προφανώς τόσο τη friend list σας, όσο και το ιστορικό συζητήσεών σας.

22 Ιανουάριος, 2016|Tags: , , |