Καιρό είχαμε να δούμε ένα social δίκτυο… Η αλήθεια είναι πως στο παρελθόν, τα «νέα Facebook» διαδέχονταν το ένα το άλλο (και όλως μυστηριωδώς παύαμε να ακούμε νέα τους λίγους μήνες μετά) όμως τώρα τελευταία επικρατεί μια νηνεμία στον χώρο. Τα ήρεμα νερά της αγοράς του social networking ήρθε να ταράξει (;) το Peach, ένα νέο δίκτυο που μοιάζει να συνδυάζει στοιχεία από άλλες, δημοφιλείς πλατφόρμες. Οι δημιουργοί του έχουν πάρει χαρακτηριστικά από το Facebook, το Tumblr, το Path και το Vine (το τελευταίο ήταν αναπόφευκτο όταν σε αυτούς συγκαταλέγεται ο ίδιος ο εμπνευστής του Vine, Ντομ Χόφμαν) συνθέτοντας ένα αποτέλεσμα που εν πρώτοις μοιάζει ενδιαφέρον.

Το κόνσεπτ του Peach είναι πιο κοντά σε αυτό του blogging, θυμίζοντας έντονα Tumblr με πολλά στοιχεία από Facebook. Στηρίζεται όμως σε αυτοματοποιημένες εντολές που επιτρέπουν στους χρήστες του να μοιραστούν πολύ εύκολα πληροφορίες, γράφοντας μόνο μια-δυο λέξεις. Έτσι, αν γράψετε π.χ. “good morning” αυτόματα βλέπετε τον καιρό και την ώρα, ενώ με το here” πληροφορείτε τους φίλους σας για την τοποθεσία σας κλπ). Εννοείται πως διαθέτει ενσωματωμένη υποστήριξη .gif, εικόνων και βίντεο (η χαρά του meme), δυνατότητα για like” κάθε post ενώ επαναφέρει το poking”, απλά με διαφορετικό στυλ (αφού μπορείτε να δώσετε φιλιά, κέικ και δαχτυλίδια, να χαιρετήσετε και να απομονώσετε τους φίλους σας –ό,τι κι αν σημαίνει το καθένα).

peach-2

Το Peach είναι ένα social δίκτυο που βασίζεται ιδιαίτερα στον κοινωνικό σας κύκλο, όπερ σημαίνει πως αν δεν έχετε φίλους που να το χρησιμοποιούν, τότε δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για να το κάνετε εσείς. Έχετε πρόσβαση σε δημοσιεύσεις φίλων και φίλων των φίλων σας, οπότε αν οι επαφές σας δεν είναι και τόσο του… social networking, τότε δύσκολα θα καταφέρετε να χαρείτε το Peach. Διατίθεται πάντως δωρεάν στο iOS και για τη χρήση του θα χρειαστεί απλά μια εγγραφή, οπότε δεν χάνετε και κάτι να το δοκιμάσετε –εν ανάγκη ρωτήστε τους φίλους σας στο Facebook αν προτίθενται να το χρησιμοποιήσουν κι εκείνοι! Να σημειώσουμε κάπου εδώ πως επί του παρόντος δεν υποστηρίζεται σύνδεση των επαφών σας από Facebook και Twitter, οπότε αναγκαστικά η όλη δουλειά θα πρέπει να γίνει «μανουάλε».