Η Dell παρουσιάζει τη νέα γενιά servers, λύσεων λογισμικού και συστημάτων storage, οι οποίες προσφέρουν αποφασιστική ώθηση σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις

H Dell ανακοινώνει στην Ελλάδα τις πλέον πρόσφατες προσθήκες της στην εξαιρετικά επιτυχημένη 13η γενιά των Dell PowerEdge Servers, βοηθώντας τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να προετοιμαστούν για τη μελλοντική τους ανάπτυξη, χάρη στην παρουσίαση τεσσάρων νέων εισαγωγικών servers, που προσφέρουν μεγαλύτερη απόδοση, ευελιξία και ενεργειακή αποδοτικότητα.

Σύμφωνα με πρόσφατη παγκόσμια έρευνα, που αφορά στους υπεύθυνους των τμημάτων ΙΤ, τα μεγαλύτερα ζητήματα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις επικεντρώνονται στην απόδοση, τις δυνατότητες του hardware και την πολυπλοκότητα των λύσεων ΙΤ. Οι νεότεροι Dell PowerEdge servers αντιμετωπίζουν ακριβώς αυτά τα ζητήματα, όντας σχεδιασμένοι για μελλοντικές επεκτάσεις και αποσκοπώντας στην αύξηση της απόδοσης που απολαμβάνουν οι πελάτες, στη δυνατότητά τους να προσαρμόζονται σε μεταβαλλόμενες απαιτήσεις εκ μέρους των εφαρμογών, αλλά και στη δυνατότητα να φτάσουν σε ανώτερα επίπεδα λειτουργικής αποδοτικότητας.

«Η Dell έχει μια μακρά ιστορία αντιμετώπισης των ειδικών αναγκών μιας μικρής ή μεσαίας επιχείρησης,» δήλωσε ο Jed Scaramella, Research Director, Enterprise Servers, IDC. «Το χαρτοφυλάκιο των νέων Dell mainstream servers μεγαλώνει, καθώς οι νέοι εισαγωγικοί servers της σειράς PowerEdge θα προσελκύσουν ακόμη περισσότερες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, οι οποίες ελπίζουν να κερδίσουν χρόνο και χρήματα, μειώνοντας τους επιχειρηματικούς τους κινδύνους.»

Ισχυροί, αποδοτικοί και ευέλικτοι

Η νέα σειρά των Dell PowerEdge Servers εμπλουτίζεται με τα μοντέλα PowerEdge R330 και R230, όσον αφορά στους rack servers και τα μοντέλα PowerEdge T330 και Τ130, στους tower servers. Για πρώτη φορά, η εισαγωγική σειρά Dell T130 περιλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο διαχείρισης συστημάτων OpenManage, το οποίο βοηθά τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να μειώσουν το χρόνο εγκατάστασης κατά 40%, αναβαθμίζοντας και απλοποιώντας τις δυνατότητες διαχείρισης. Επίσης, οι νέοι servers επιτρέπουν στους πελάτες να:

  • Αυξήσουν την υπολογιστική ισχύ σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, μέσα από μια πλειάδα επιλογών, όσον αφορά στους επεξεργαστές, που προέρχονται από την πλέον πρόσφατη οικογένεια Intel Xeon E3-1200 v5.

  • Μειώσουν το χρόνο απόκρισης χάρη στη χρήση μνήμης DDR4, παρέχοντας 33% μεγαλύτερη απόδοση μνήμης, συγκρινόμενη με την DDR3.

  • Έχουν αποτελέσματα πιο γρήγορα, χάρη σε ταχύτητα διαμεταγωγής δεδομένων, σχεδόν διπλάσια, που εξασφαλίζει ο δίαυλος PCIe Gen 3.0, με την ενισχυμένη απόδοση I/O, για την οποία διακρίνεται.

  • Αυξήσουν 2 φορές την απόδοση IOPS (input/output operations per second, χάρη στον πρωτοποριακό controller τεχνολογίας αιχμής PERC9 RAID της Dell.

O server που εμπιστεύονται οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και τα απομακρυσμένα γραφεία και παραρτήματα οργανισμών

Εδώ και περισσότερες από τέσσερις γενιές, έχοντας ξεκινήσει ως μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση, η Gebr. Heinemann εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους διανομείς και πωλητές λιανικής, στην αγορά διεθνών ταξιδιών. Σήμερα, η συγκεκριμένη επιχείρηση προσφέρει μια ευρεία σειρά από επώνυμα προϊόντα σε διεθνή αεροδρόμια, αεροπορικές εταιρείες, επιβατικά και ακτοπλοϊκά πλοία, σε περισσότερες από 100 χώρες. Η Gebr. Heinemann αναζητούσε έναν ισχυρό server για να διεκπεραιώνει τις δραστηριότητές της γρηγορότερα, αλλά και να είναι σε θέση να πραγματοποιεί ταχύτερα τις εγκαταστάσεις, αλλά και τη διαχείρισή του, στα απομακρυσμένα γραφεία και παραρτήματά της.

«Οι δραστηριότητές μας, στην αγορά λιανικής, εξυπηρετούν περισσότερους από 30 εκατομμύρια πελάτες ετησίως, επομένως είναι πολύ σημαντικό να διαθέτουμε τις κατάλληλες λύσεις στα τμήματα ΙΤ των απομακρυσμένων γραφείων και παραρτημάτων μας, βοηθώντας μας, έτσι, να κάνουμε τη δουλειά μας πιο έξυπνα, ταχύτερα και αποδοτικότερα,» σχολίασε ο Matthias Bretag, System Engineer στην Gebr. Heinemann. «Δοκιμάσαμε τους PowerEdge R330 servers ως πλατφόρμα βάσης για το σύστημα NAS, που εγκαθιστούμε στα παραρτήματά μας, έτσι ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε κορυφαίου επιπέδου εξυπηρέτηση στους πελάτες μας.»

Dell PowerEdge R330 (Ratchet) rack server with bezel, lcd model with 4 x 3.5" HDD configuration.

Η νέα γενιά εισαγωγικών PowerEdge servers

Οι νέοι εισαγωγικοί servers της σειράς PowerEdge servers προσφέρουν δυνατότητες μεγάλης εσωτερικής αποθήκευσης, εκτεταμένη ευελιξία συνθέσεων και επεκτάσιμη ποσότητα μνήμης. Οι νέοι servers διαθέτουν μέχρι και 4 θέσεις μνήμης DDR4 και δυνατότητα χρήσης έως 8 σκληρών δίσκων, ανάλογα με το μοντέλο. Η νέα σειρά περιλαμβάνει:

  • Dell PowerEdge R330: ένας ευέλικτος rack server, ιδανικός για μικρές επιχειρήσεις, απομακρυσμένα γραφεία ή ακόμη και μεγάλα ιδρύματα ή πελάτες ΟΕΜ, που αναζητούν προηγμένη διαθεσιμότητα hardware και ευκολία τεχνικής υποστήριξης. Ο PowerEdge R330 διαθέτει μέχρι και 56% μεγαλύτερη εσωτερική αποθηκευτική ικανότητα, σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά servers.

  • Dell PowerEdge R230: ένας εξαιρετικός ισχυρός και αποδοτικός rack server για κατανεμημένες εφαρμογές σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, εταιρείες παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας (hosting) και πελάτες ΟΕΜ. Ο συγκεκριμένος server διαθέτει 100% μεγαλύτερη χωρητικότητα μνήμης, τριπλάσια μέγιστη εσωτερική αποθηκευτική ικανότητα και διπλάσια επεκτασιμότητα, σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά servers.

  • Dell PowerEdge T330: ένας επεκτάσιμος, rackable tower server για μικρές, μεσαίες επιχειρήσεις, παραρτήματα και απομακρυσμένα γραφεία μεγάλων επιχειρήσεων και οργανισμών, οι οποίες χρειάζονται μεγαλύτερη εσωτερική αποθήκευση. Ο PowerEdge T330 είναι σχεδιασμένος με γνώμονα τη μελλοντική αναβάθμιση, διαθέτοντας μέχρι και 4 θέσεις για τοποθέτηση μνήμης DDR4 και μέχρι και 8 hard drives 3,5”.

  • Dell PowerEdge T130: ένας ισχυρός και αξιόπιστος tower server, που προάγει τις εφαρμογές συνεργασίας και παραγωγικότητας σε μικρές και οικιακές επιχειρήσεις. O PowerEdge T130 παρέχει διπλάσια χωρητικότητα μνήμης σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά servers.

Οι νέοι Dell PowerEdge servers είναι σε θέση να συνδυαστούν με το endtoend χαρτοφυλάκιο hardware, software και υπηρεσιών της Dell, για μεγαλύτερη λειτουργική αποδοτικότητα και ευελιξία, σε κάθε κλίμακα.

«Υπάρχουν πάνω από 125 εκατομμύρια οικιακές, μικρές και μεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις παγκοσμίως και όλοι αυτοί οι πελάτες δραστηριοποιούνται μέσα σε απαιτητικές και συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν την πολυτέλεια ενός ξεχωριστού τμήματος ΙΤ, αλλά χρειάζονται λύσεις τεχνολογίας που θα ωθήσουν τις επιχειρήσεις τους, θα αυξήσουν την απόδοση των εφαρμογών και τη λειτουργική αποδοτικότητά τους,» ανέφερε ο Ashley Gorakhpurwalla, vice president and general manager, Dell Server Solutions. «Η Dell βοηθά αδιάλειπτα, επί δεκαετίες, τους πελάτες να επιτυγχάνουν τους στόχους τους. Η νέα μας εισαγωγική σειρά PowerEdge servers διαθέτει την απόδοση, επεκτασιμότητα και ευελιξία, που θα τους επιτρέψουν να δραστηριοποιούνται αποτελεσματικότερα.»

Οι νέες, κορυφαίες στην αγορά, αποθηκευτικές συστοιχίες της Dell με την καλύτερη σχέση κόστους ανά gigabyte σε τεχνολογία flash

Παράλληλα με την ανακοίνωση των νέων Dell PowerEdge servers, η Dell ανακοινώνει επίσης τη διαθεσιμότητα στην Ελλάδα του νέου κορυφαίου μοντέλου αποθηκευτικής συστοιχίας Dell Storage SC9000, νέων επεκτάσεων 12Gb SAS και το επόμενης γενιάς λογισμικό συστημάτων storage, προσφέροντας στους πελάτες την ισχυρότερη σειρά SC Series, που έχει κυκλοφορήσει ποτέ. Η Dell, για μια ακόμη φορά, προσφέρει ιδιαίτερα χαμηλό κόστος ανά gigabyte σε SSD drives, στις enterprise συστοιχίες SC9000 με εξολοκλήρου flash αποθηκευτικά μέσα, του software αλλά και υπηρεσιών υποστήρικης 3 ετών Dell Copilot.

H συστοιχία Dell Storage SC9000 βασίζεται στη 13η γενιά της πλατφόρμας PowerEdge server με συνθέσεις πλήρεις ή εν μέρει βασισμένες σε SSD drives, προσφέροντας 40% περισσότερα IOPS. Τα νέα συστήματα έχουν τη δυνατότητα να επιτύχουν απόδοση μεγαλύτερη από 385.000 IOPS και υπερδιπλάσια διαμεταγωγή δεδομένων, σε σύγκριση με τις προηγούμενες συστοιχίες SC Series. Υποστηρίζουν τις πλέον απαιτητικές και ευρείας κλίμακας εφαρμογές, παρέχοντας καθαρή χωρητικότητα άνω των 3 petabytes, ανά συστοιχία, ενώ κλιμακώνεται ακόμη περαιτέρω σε σύνθετες δομές συστοιχιών με ενιαία διακίνηση τόμων ανάμεσα σε συστοιχίες.

Dell_Storage_SC9000

Το νέο λογισμικό Dell Storage Center 6.7 array software, έρχεται με σημαντικές βελτιώσεις για τις μεγάλες επιχειρήσεις, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τις υποδομές private clouds και άλλες κρίσιμες εφαρμογές. Ανάμεσα στις σημαντικές νέες δυνατότητες περιλαμβάνεται το σύστημα Live Volume για αυτόματη ανάκαμψη μετά από δυσλειτουργία και ανάκτηση δεδομένων, μετά από βλάβη, με μηδενικό χρόνο downtime και ενσωματωμένη hostside προστασία δεδομένων για περιβάλλοντα Oracle, Microsoft και VMware. Νέες δυνατότητες συμπίεσης ενεργών δεδομένων προσφέρουν μέχρι και 93% εξοικονόμηση χωρητικότητας αλλά και καινοτομίες όπως η πρώτη εφαρμογή τεχνολογίας TLC 3D NAND, σε αυτή την κατηγορία συστημάτων, με αποτέλεσμα πολύ υψηλή απόδοση, ανθεκτικότητα και ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση κόστους.

Η Dell παρουσιάζει τη νέα γενιά του software Backup and Recovery with Dell Data Protection και Rapid Recovery

Η νέα γενιά του Dell Data Protection | Rapid Recovery  software έχει δημιουργηθεί με γνώμονα τις απαιτήσεις των τεχνολογιών cloud και της ανάκτησης δεδομένων σε τέτοιο περιβάλλον. Συνδυάζει τα γνωστά και δοκιμασμένα χαρακτηριστικά του AppAssure με άλλες τεχνολογίες Dell, έτσι ώστε να εξαλείψει το χρόνο αδράνειας για περιβάλλοντα πελατών.

Το Rapid Recovery περιλαμβάνει την τεχνολογία “Rapid Snap for Applications”, η οποία μπορεί να καταγράψει μια ολόκληρη εφαρμογή, καθώς και την σχετική της κατάσταση, επιτρέποντας την πλήρη ανάκτηση εφαρμογών και συστημάτων με σχεδόν μηδενικά RTOs και μεγάλα RPOs. Η νέα δυνατότητα “Rapid Snap for Virtual” βασίζεται στην τεχνολογία Dell vRanger και παρέχει κλιμακούμενη προστασία επεκτεινόμενων περιβαλλόντων VMware χωρίς agents και αυτομάτως μπορεί να ανιχνεύει και να τηρεί backup σε VMs πάνω σε ESXi hosts. Επίσης παρέχει δυνατότητα ανάκτησης “bare metal” από αρχεία εφεδρείας στο cloud. Όλα αυτά τα στοιχεία ενισχύουν τη συνολική εικόνα της σταθερής αφοσίωσης της Dell σε ισχυρές λύσεις διασυνδεσιμότητας και επανάκτησης στο cloud.

Η συγκεκριμένη λύση, παρέχει το χαρακτηριστικό Rapid Recovery Repository (R3) με κρυπτογράφηση και clientside deduplication, βασισμένη στη δοκιμασμένη τεχνολογία Rapid Data Access (RDA). Το R3 προσφέρει directtotarget backups και μειώνει σημαντικά τη διαδικασία του deduplication, με αποτέλεσμα γρηγορότερα snapshots, μειωμένους χρόνους μεταφοράς δεδομένων και μεγαλύτερη κλιμάκωση.

Η Dell επεκτείνει επίσης την endpoint προστασία, παρουσιάζοντας την πρώτη έκδοση του Dell Data Protection | Endpoint Recovery, που αποτελεί μια νέα λύση software, η οποία επιτρέπει συνεχές backup και γρήγορη, εύκολη endpoint ανάκτηση. Η Dell προσφέρει απλούστερη τιμολόγηση του vRanger παρέχοντας σε οργανισμούς με επεκτεινόμενα virtual περιβάλλοντα, πρόσβαση σε μια κλιμακούμενη λύση VM backup, με τιμή που ξεκινά από τα $699, στην οποία περιλαμβάνεται και υποστήριξη 24/7.

Διαθεσιμότητα και επιπρόσθετες πληροφορίες

  • Τα συστήματα Dell PowerEdge T130, T330, R230, R330 και Dell Storage SC9000 είναι ήδη διαθέσιμα.

  • Για τους πελάτες OEM της Dell, οι πλατφόρμες 13ης γενιάς PowerEdge προσφέρουν τεχνολογία αιχμής και χαρακτηριστικά ΟΕΜ, προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία, περισσότερες επιλογές και κλιμάκωση ενώ παράλληλα είναι σχεδιασμένες ώστε να μεγιστοποιούν την αξία τους, κατά το χρόνο της λειτουργικής τους ζωής, αλλά και να διευκολύνουν τη μετάβαση σε άλλες δομές.