Η Imation παρουσιάζει νέες, εξαιρετικά λεπτές μονάδες αποθήκευσης Solid State Drive και κιτ αναβάθμισης για χρήση ταχύτατων δίσκων SSD.

Solid State Drive m-class

Solid State Drive m-class

Η Imation Corp. κυκλοφόρησε στην αγορά την νέα κατηγορία ισχυρών και πολύ λεπτών μονάδων αποθήκευσης τεχνολογίας Solid State Drive (SSD). Επιπρόσθετα, η εταιρεία προσφέρει επίσης ένα νέο κιτ αναβάθμισης σε SSD που χαρακτηρίζεται από ευκολία εγκατάστασης, για να βοηθήσει τους χρήστες που θέλουν να κάνουν τη μετάβαση από τον κλασικό σκληρό δίσκο στην τεχνολογία υψηλής απόδοσης SSD.

Η Imation εντόπισε ότι υπάρχει αυξανόμενη ανάγκη για πιο ανθεκτικά και ενεργειακά οικονομικά προϊόντα αποθήκευσης. Με την εισαγωγή των δύο νέων προϊόντων SSD, τόσο οι χρήστες σε εταιρείες όσο και οι μεμονωμένοι χρήστες με απλούς υπολογιστές θα μπορούν να συνδυάσουν την ισχυρή τεχνολογία με αξεπέραστο τεχνικό design.


Και οι δύο μονάδες αποθήκευσης είναι εξαιρετικά λεπτές και διαθέτουν βελτιωμένη αντίσταση στα ηλεκτροστατικά σοκ και ενίσχυση για προστασία από πτώσεις. Οι νέες μονάδες αποθήκευσης SSD της Imation θα είναι διαθέσιμες σε εκδόσεις των 2,5 ιντσών και 3,5 ιντσών, αντιστοίχως, με χωρητικότητα μεταξύ 32 GB και 128 GB. Εντός του έτους, η Imation θα επεκτείνει την γκάμα της με μονάδες αποθήκευσης SSD των 256 GB και 512 GB.


Imation M- και S-class SSD

Το Imation M-Class SSD είναι ιδανικό για χρήστες PC και φορητών υπολογιστών που θέλουν μεγαλύτερη ταχύτητα, καθώς και για χρήστες που χρειάζονται γρήγορες, ενεργειακά οικονομικές και ανθεκτικές μονάδες αποθήκευσης για εφαρμογές όπως ψηφιακά περίπτερα και χρήση υπολογιστών εν κινήσει. Οι χρήστες με εμπορικές και εταιρικές εφαρμογές και ανάγκες μπορούν να επιλέξουν το Imation S-Class SSD για μεγαλύτερη απόδοση και εξοικονόμηση ενέργειας. Με καλύτερη συνολική απόδοση και βελτιώσεις στις λειτουργίες IOPS ακολουθιακής εγγραφής, είναι ιδανική για εφαρμογές τύπου Web server και συστοιχιών RAID.


Κιτ αναβάθμισης Imation SSD

Για την αναβάθμιση των κλασικών σκληρών δίσκων(HDD) σε τεχνολογία SSD, η Imation διαθέτει ειδικά κιτ. Προσφέρουν εύκολη αναβάθμιση των φορητών ή επιτραπέζιων υπολογιστών που διαθέτουν HDD σε σύστημα SSD υψηλής απόδοσης. Το κιτ αναβάθμισης περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία:


–          Μια μονάδα Imation SSD

–          Καλώδιο σύνδεσης USB-σε-SATA ή SATA

–          Καλώδιο τροφοδοσίας

–          Λογισμικό Acronis True Image HDTM για τη μετεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος, των εφαρμογών και των δεδομένων από υπάρχοντα σκληρό δίσκο σε νέα μονάδα SSD

–          Σαφείς και εύκολες οδηγίες για την αναβάθμιση.


Πληροφορίες για την τεχνολογία SSD

Η SSD είναι μια τεχνολογία αποθήκευσης δεδομένων που χρησιμοποιεί μνήμη στερεάς κατάστασης (solid state). Χωρίς μοτέρ ή κινούμενα μέρη, η μονάδα SSD παρέχει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τους κλασικούς σκληρούς δίσκους:  είναι πιο γρήγορη, πιο ανθεκτική και πιο αξιόπιστη, μειώνει την παραγωγή θερμότητας και θορύβου, είναι πιο ανθεκτική και έχει μεγαλύτερη αντίσταση σε ηλεκτροστατικά σοκ.


Πληροφορίες για SLC και MLC

Υπάρχουν δύο τύποι cell, τα cell ενός επιπέδου (Single Level Cell – SLC) και τα cell πολλαπλών επιπέδων (Multi-level Cell – MLC). Για μείωση του κόστους μνήμης, οι σχεδιαστές ανέπτυξαν ένα περιπλοκότερο σχέδιο MLC που διπλασιάζει την ποσότητα μνήμης σε ένα μόνο chip. Το απλούστερο και πιο ακριβό σχέδιο SLC χρησιμοποιεί δεδομένα ενός bit για κάθε cell και διατηρεί αυτό το bit σε μία από δύο καταστάσεις: “1” για διαγραμμένο ή “0” για προγραμματισμένο. Το σχέδιο MLC αποθηκεύει 2 bits σε κάθε cell, σε μία από τέσσερις δυνατές καταστάσεις: “11” για διαγραμμένο, “10” για δύο τρίτα, “01” για ένα τρίτο ή “00” για προγραμματισμένο. Τα σχέδια MLC έχουν σαφές πλεονέκτημα όσον αφορά την πυκνότητα και το χαμηλότερο κόστος κατασκευής, αλλά λόγω της πολυπλοκότητάς τους πρέπει να ελέγχονται συχνότερα για σφάλματα. Η ενισχυμένη λειτουργία EDC (εντοπισμός και διόρθωση σφαλμάτων) καταναλώνει μέρος της χωρητικότητας αποθήκευσης που κερδίζει το σχέδιο MLC και η επιπρόσθετη περιπλοκότητα επιβραδύνει τα chip μνήμης σε σημαντικό βαθμό. Τα απλούστερα chip SLC μπορούν να εγγράψουν μέχρι και τρεις φορές πιο γρήγορα σε σύγκριση με τα chip MLC, ενώ η ανάγνωση είναι πάνω από 40% πιο γρήγορη. Οι δοκιμές ανθεκτικότητας υποδεικνύουν ότι τα chip SLC είναι πιο αξιόπιστα από τα chip MLC. Μία μελέτη ανέδειξε ότι τα chip SLC με ικανότητα 100.000 κύκλων ανάγνωσης/εγγραφής συγκρίνονται  με MLC 10.000 κύκλων. Ορισμένες απαιτήσεις για πιο γρήγορους κύκλους ανάγνωσης/εγγραφής, όπως το Windows® ReadyBoostTM, έχουν οδηγήσει σε chip MLC διπλού καναλιού, που είναι πιο γρήγορα από τα μονά chip μνήμης MLC και ανταγωνίζονται τα SLC όσον αφορά την ταχύτητα.


Τιμές και διαθεσιμότητα

Τα νέα προϊόντα SSD και το κιτ αναβάθμισης διατίθενται από εγκεκριμένους διανομείς της Imation, χονδρέμπορους, μεταπωλητές και ηλεκτρονικά καταστήματα σε όλον τον κόσμο


Imation S-Class Solid State Drives
χωρητικότητες: 32GB – 128GB
Τιμή: € 440 – € 1500


Imation S-Class Solid State Drives Upgrade kit
χωρητικότητες: 64GB – 128GB
Τιμή: € 864 – € 1512


Imation M-Class Solid State Drives
χωρητικότητες: 32GB – 128GB
Τιμή: € 102 – € 318


Imation M-Class Solid State Drives Upgrade kit
χωρητικότητες: 64GB – 128GB
Τιμή: € 186 – € 330