Η Ericsson καταρρίπει το παγκόσμιο ρεκόρ HSPA που κατέχει η ίδια, με την πρώτη επίδειξη της τεχνολογίας HSPA πολλών φορέων MIMO στα 56 Mbps!


ericssonΗ σουηδική εταιρεία συνεχίζει να αυξάνει τις ταχύτητες HSPA για ακόμα καλύτερη εμπειρία χρήστη και βιώσιμη ανάπτυξη της κινητής ευρυζωνικότητας. Οι μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων παρέχουν στους χρήστες στιγμιαία σύνδεση. Με ένα απλό κλικ σε μια σύνδεση στο web, εμφανίζεται αμέσως η αντίστοιχη σελίδα, ακόμα κι όταν βρίσκονται online πολλοί χρήστες ταυτόχρονα.


Η Ericsson καταρρίπει το παγκόσμιο ρεκόρ HSPA που κατέχει η ίδια, με την πρώτη στον κόσμο επίδειξη της τεχνολογίας HSPA πολλών τηλεπικοινωνιακών φορέων MIMO, προσφέροντας κορυφαίες ταχύτητες κατερχόμενης ζεύξης δεδομένων 56 Mbps, στην έκθεση CTIA Wireless, στις 1-2 Απριλίου στο Las Vegas των Η.Π.Α. Πρόκειται για άλλο ένα βήμα στην εξέλιξη του HSPA, που βελτιώνει ακόμα περισσότερο την εμπειρία της κινητής ευρυζωνικότητας.


Η αύξηση στην ταχύτητα επιτυγχάνεται χάρη στο συνδυασμό της τεχνολογίας multiple-input-multiple-output (MIMO) με την τεχνολογία πολλών τηλεπικοινωνιακών φορέων. Η τεχνολογία MIMO επιτρέπει υψηλότερες κορυφαίες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων και αυξημένη αποδοτικότητα φάσματος, η οποία σημαίνει μεγαλύτερη χωρητικότητα για το δίκτυο.


Η επίδειξη θα διεξαχθεί σε μια εκδοχή πειραματικής σχεδίασης ενός κινητού broadband router της Ericsson με δυνατότητες HSPA. Η συσκευή του καταναλωτή θα μπορεί να χρησιμοποιείται οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη για ευρυζωνική πρόσβαση, με διαμοιρασμό μιας κινητής ευρυζωνικής σύνδεσης σε πολλούς καταναλωτές, με αποτέλεσμα την αποδοτική χρήση της ευρυζωνικής σύνδεσης υψηλής ταχύτητας.


Η τεχνολογία HSPA πολλών τηλεπικοινωνιακών φορέων με MIMO, που βρίσκεται στο στάδιο της προτυποποίησης, έχει προγραμματιστεί να διατεθεί εμπορικά μέσα στο 2010. Μέχρι το τέλος του 2009, η Ericsson θα υποστηρίζει την εμπορική διάθεση της τεχνολογίας πολλών τηλεπικοινωνιακών φορέων με ταχύτητες έως 42 Mbps – ένα επίτευγμα που έχει ήδη επιδειχθεί με επιτυχία στην πρόσφατη Mobile World Conference στη Βαρκελώνη.


Ο Ulf Ewaldsson, Vice President και επικεφαλής της Product Area Radio της Ericsson, δήλωσε: “Η συνεχώς ηγετική θέση της Ericsson στην εξέλιξη του HSPA καθιστά δυνατές τις υψηλότερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, καθώς και την αυξημένη χωρητικότητα και τις χαμηλότερες δαπάνες δικτύου. Αυτή η επίδειξη που καταρρίπτει άλλο ένα ρεκόρ, συνδυάζοντας τις τεχνολογίες MIMO και πολλών τηλεπικοινωνιακών φορέων, αναδεικνύει τη μεγάλη δυναμικότητα για μελλοντικές βελτιώσεις του HSPA. Όσοι πάροχοι έχουν επιλέξει τον δικτυακό εξοπλισμό της Ericsson έχουν το μοναδικό πλεονέκτημα να μπορούν να προσφέρουν τις πλέον ελκυστικές υπηρεσίες κινητής ευρυζωνικότητας στους πελάτες τους, σήμερα και για αρκετά ακόμα χρόνια στο μέλλον.”