Το Netflix ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν λίγες μέρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας. Όπως όμως ίσως να ακούσατε στα «πηγαδάκια» που στήθηκαν αυτό τον καιρό σχετικά με το θέμα, δεν ήταν και λίγοι εκείνοι που απολάμβαναν και πριν τις υπηρεσίες του Netflix όντας στην Ελλάδα, κι ας μην ήταν δυνατή η αναπαραγωγή του. Ίσως μάλιστα να μοιράστηκαν μαζί σας το «μυστικό» τους που δεν είναι άλλο από τη χρήση υπηρεσιών VPN, proxy servers και λοιπών “unblockers”.

Θεωρητικά τώρα που το Netflix ξεκίνησε να λειτουργεί παγκοσμίως, η ανάγκη χρήσης των τελευταίων δεν υφίσταται, σωστά; Λάθος! Αν θυμάστε τι λέγαμε πριν μερικές μέρες, λόγω ισχυουσών συμφωνιών με άλλους παρόχους (ΟΤΕ, Vodafone, Forthnet), το Netflix «προσγειώθηκε» στη χώρα μας –και όχι μόνο- με σημαντικές ελλείψεις στη βιβλιοθήκη σειρών και ταινιών του με πρώτες και καλύτερες τα House of Cards και Doctor Who. Χρησιμοποιώντας κάποιος μία VPN υπηρεσία και ζώντας την εμπειρία του Netflix σαν Αμερικανός χρήστης π.χ., όχι απλά δεν έχει τέτοια προβλήματα αλλά απολαμβάνει και το πλήρες προϊόν.

netflix-2

Αν η παραπάνω πρακτική σας «γλύκανε» σε τέτοιο βαθμό που ετοιμάζεστε να την υιοθετήσετε κι εσείς, κάντε λιγάκι υπομονή. Το Netflix ανακοίνωσε πως λαμβάνει μέτρα κατά όλων των προαναφερθέντων «ενδιάμεσων» έτσι ώστε οι χρήστες να έχουν πρόσβαση στο σχεδιασμένο για τη χώρα τους περιεχόμενο. Έτσι, ακόμα κι αν κάποιος μπαίνει στο Netflix μέσω VPN ή proxy server, μέσα στις προσεχείς εβδομάδες θα χάσει κάθε προνόμιο που είχε, έχοντας πρόσβαση στο περιεχόμενο της χώρας του. Φυσικά η υπηρεσία δεν επεκτάθηκε σε λεπτομέρειες για το πώς θα τα καταφέρει, όμως ήταν ξεκάθαρη για τις προθέσεις της. Τι σημαίνει λοιπόν αυτό; Πως ακόμα κι αν σπεύσετε να αγοράσετε συνδρομή σε μια τέτοια πλατφόρμα, το Netflix δεν θα το «κοροϊδέψετε». Όσο για το αν τα παραπάνω ισχύσουν ή όχι;

Αφού σας είπαμε: κάντε υπομονή μερικές εβδομάδες να δούμε πρώτα.