Το 7ο κατά σειρά TEDxAthens επιστρέφει στις 6 Φεβρουαρίου 2016 με αφηγήσεις από 15 ομιλητές και διάφορα workshops.

Για πρώτη φορά στο κέντρο της Αθήνας, στο Θέατρο Παλλάς και το CityLink, έρχεται με πολλές δυνατές αφηγήσεις, εκπληκτικές ιστορίες και καινούργιες ιδέες, που αναμένεται να χαρίσουν σε όλους όσους παραβρεθούν μια αξέχαστη εμπειρία. Περισσότεροι από 15 ομιλητές, 5 performances, συναρπαστικά workshops και πολλές εκπλήξεις συνθέτουν το ετήσιο ραντεβού της πόλης, το TEDxAthens 2016.

Φέτος, η ομάδα του TEDxAthens μαζί με εκπροσώπους από διάφορα μέσα ενημέρωσης συναντήθηκαν σε μια γιορτινή εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, στην οποία παρουσιάστηκε μέρος του προγράμματος της φετινής διοργάνωσης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ένας εκ των φετινών ομιλητών, ο κος Βαγγέλης Αυγουλάς, ο οποίος συζήτησε με τους παρευρισκόμενους για τις δικές του «Αφετηρίες», αλλά και το θέμα που επέλεξε να αναπτύξει στην εκδήλωση «Έρωτας & Σεξ στην αναπηρία».

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς, με καταγωγή τα Χανιά της Κρήτης, εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης του Υπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, είναι Τακτικός Εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και Γραμματέας της Επιτροπής Νεολαίας του ίδιου Συνδέσμου.

Βαγγέλης Αυγουλάς, επιστημονικός συνεργάτης του Υπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Βαγγέλης Αυγουλάς, επιστημονικός συνεργάτης του Υπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε, επίσης, μία ακόμα ομιλήτρια του φετινού TEDxAthens, η Αλεξάνδρα Αντωνοπούλου. Η ίδια είναι επίκουρη καθηγήτρια design στο πανεπιστήμιο του Greenwich, λέκτορας στο κολέγιο Goldsmiths του πανεπιστημίου του Λονδίνου και διευθύντρια του προμεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών στο University of The Arts του Λονδίνου. Η διεπιστημονική της έρευνα μελετά τη σχέση της μυθοπλασίας του παιχνιδιού και του design ως μέσο εκμάθησης και κοινωνικής ανάπτυξης.

Τέλος, για ακόμα μία χρονιά επιστρέφει το Simulcast του TEDxAthens, σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα, μία ειδικά διαμορφωμένη εμπειρία παρακολούθησης της εκδήλωσης, για μαθητές αλλά και τους μικρότερους φίλους της εκδήλωσης.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο φετινό TEDxAthens 2016 μπορούν να επισκεφθούν το http://2016.tedxathens.com/ για να αγοράσουν το εισιτήριο τους συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής.