H Oracle επενδύει σε διεθνές κέντρο ανάπτυξης στην Ελλάδα για την ενίσχυση της καινοτομίας στο Cloud.

Η Oracle ενισχύει σημαντικά τον περιφερειακό ρόλο της θυγατρικής της στην Ελλάδα, προσθέτοντας ένα κέντρο ανάπτυξης λογισμικού για τεχνολογίες cloud. Το κέντρο παρέχει νέες ευκαιρίες σταδιοδρομίας σε μηχανικούς λογισμικού της χώρας, οι δεξιότητες των οποίων αξιοποιούνται για να εξασφαλισθεί ότι το Oracle Cloud θα διατηρήσει τον πρωτοπόρο και καινοτόμο χαρακτήρα του.

Οι μηχανικοί του hub αποτελούν αυτό που η Oracle ονομάζει, διεθνώς, ομάδα SRE (System Reliability Engineering). Ακολουθώντας το μοντέλο ‘follow-the-sun”, η ομάδα αυτή έχει την ευθύνη της διάθεσης της επόμενης γενιάς υπηρεσιών Cloud για τους πελάτες της Oracle με συνοχή και επεκτάσιμο τρόπο. Διαθέτουν ένα μοναδικό συνδυασμό δεξιοτήτων ανάπτυξης λογισμικού και διαχείρισης συστημάτων, επιτρέποντάς τους να εξελίσσουν τις αρχές και τις τεχνολογίες που απαιτούνται για τη διάθεση της πλήρους έκτασης των προϊόντων cloud της Oracle.

Με τη βοήθεια επενδύσεων πολλών δισεκατομμυρίων δολλαρίων, η Oracle παρέχει το πληρέστερο και πλέον διευρυμένο χαρτοφυλάκιο cloud λύσεων της αγοράς και είναι ο μοναδικός προμηθευτής που παρέχει δυνατότητες Software as a Service (SaaS), Platform as a Service (PaaS), και Infrastructure as a Service (IaaS).

Η επένδυση αυτή στην ανάπτυξη έχει επιτρέψει στην Oracle να διαθέτει στο cloud χαρτοφυλάκιό της περισσότερες από 600 διαφορετικές εφαρμογές αλλά και να προσθέσει, μέσα στο προηγούμενο εξάμηνο, σχεδόν 1.500 νέους Software as a Service (SaaS) πελάτες και περισσότερους από 2.100 Platform as a Service (PaaS) πελάτες, οι οποίοι επέλεξαν την Oracle ως τον Cloud προμηθευτή τους.

Alfonso di Ianni, Senior Vice President

Alfonso di Ianni, Senior Vice President

Ο Alfonso di Ianni, Senior Vice President, Κεντροανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής & Αφρικής (ECEMEA) της Oracle δήλωσε: “H λειτουργία του νέου κέντρου ανάπτυξης στην Αθήνα φέρνει καλά νέα τόσο για τους πελάτες και τους εργαζομένους της Oracle όσο και για την Ελλάδα. Το κέντρο παίζει έναν κρίσιμο ρόλο στη δημιουργία του πληρέστερου, σήμερα, διαθέσιμου Cloud χαρτοφυλακίου, ενώ ενισχύει την αγορά εργασίας του τεχνολογικού κλάδου στην Ελλάδα. Εχουμε αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά προσλήψεων τους τελευταίους εννέα μήνες, καθώς έχουμε ήδη τους πρώτους δεκατρείς (13) νέους μηχανικούς λογισμικού που εργάζονται για το κέντρο. Ο αριθμός αυτός θα συνεχίσει να αυξάνεται όσο το κέντρο μεγαλώνει και ενισχύεται”.

Ο Αντώνης Μονοκρούσος, Country Leader της Oracle Ελλάς πρόσθεσε: “Η Oracle Ελλάς έχει εξελιχθεί εδώ και αρκετά χρόνια σε μια σημαντική θυγατρική της Oracle, καθώς καλύπτει με μεγάλο αριθμό εργαζομένων της όχι μόνο την ελληνική αγορά αλλά και τις αγορές και τους πελάτες της περιοχής της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ). Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για αυτή τη σημαντική επένδυση στην ανάπτυξη Cloud λογισμικού στην Ελλάδα και τη λειτουργία του σημαντικού και στην αιχμή της cloud τεχνογνωσίας κέντρου στην περιοχή, που θα ενισχύσει την ανάπτυξη τόσο των πελατών και εργαζομένων της Oracle όσο και της χώρας μας.“

Λόγω της ήδη επιτυχημένης πορείας του cloud development hub, η Oracle αναζητά δέκα (10) επιπλέον μηχανικούς cloud για το άμεσο μέλλον. Τα νέα μέλη της ομάδας χρειάζεται να διαθέτουν εξελιγμένες δεξιότητες σε integration και ανάπτυξη λογισμικού cloud, συμπεριλαμβανομένων τεχνικών infrastructure-as-code με χρήση configuration management για αυτοματοποίηση μεγάλης κλίμακας. Πέραν του ζωτικού τους ρόλου στο κέντρο της Αθήνας, οι μηχανικοί έχουν τη μεγάλη ευκαιρία να συνεργαστούν στενά με συναδέλφους τους στα άλλα διεθνή cloud κέντρα της Oracle στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ινδία και την Ολλανδία.