Σχεδιασμένη για εταιρικά δίκτυα και SMB, η νέα σειρά switches ProCurve 2910 παρέχει δυνατότητες PoE+, 10-Gigabit και σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.

HPΗ HP ανακοίνωσε τη νέα, φιλική προς το περιβάλλον, σειρά switches ProCurve 2910al, ειδικά σχεδιασμένη για να ικανοποιήσει τις υψηλές απαιτήσεις για εφαρμογές μεγάλου εύρους δικτύου, όπως οι ενοποιημένες επικοινωνίες, οι υπηρεσίες φωνής (VoIP), η αποθήκευση μέσω δικτύου, η αναπαραγωγή βίντεο μέσω δικτύου και οι μεγάλες βάσεις δεδομένων.


Η νέα σειρά 2910 είναι η πρώτη που προσφέρει την επιλογή PoE+ (Power-over-Ethernet Plus). Η τεχνολογία PoE+ έρχεται να επεκτείνει την τεχνολογία PoE, παρέχοντας μεγαλύτερα επίπεδα ισχύος για συσκευές νέας γενιάς, όπως: σημεία ασύρματης πρόσβασης 802.11n, συσκευές τηλεφωνίας VoIP νέας γενιάς, και νέες κάμερες ασφαλείας PTZ (Πανοραμικής λήψης/Κλίσης/Εστίασης). Επιπλέον, μπορεί να τροφοδοτήσει όλες τις υπόλοιπες παραδοσιακές συσκευές PoE.


Τα HP ProCurve 2910 switches έχουν ήδη αποσπάσει την διάκριση Miercom για την προστασία του περιβάλλοντος. Είναι σχεδιασμένα για μειωμένη κατανάλωση ενέργειας και προσφέρουν έως και 23% εξοικονόμηση ενέργειας, σε σύγκριση με το μέσο όρο της αγοράς και με βάση το τυπικό κόστος χρήσης.


Η σειρά 2910 περιλαμβάνει τέσσερα Gigabit switches για εταιρικά δίκτυα, με υποστήριξη 10 Gigabit (10G), που αποτελούν την ιδανική λύση για χρήση σε συγκλίνοντα εταιρικά περιβάλλοντα, κέντρα δεδομένων, server rooms και απομακρυσμένα γραφεία. Τα ProCurve 2910 διατίθενται σε 24 και 48 θύρες, με ή χωρίς υποστήριξη PoE+. Οι θύρες επέκτασης 10G έχουν δυνατότητα κλιμάκωσης και ευελιξίας (SFP+ ή/και CX4 μέσα από 3 διαφορετικές επιλογές καρτών επέκτασης) επιτρέποντας την εύκολη διασύνδεση με servers, data center racks ή stacking.


Τα switches ευθυγραμμίζονται με το όραμα Adaptive Networks της HP ProCurve, εξασφαλίζοντας ταχύτατη προσαρμογή στις συνεχώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των εφαρμογών, των χρηστών και των επιχειρήσεων.  Υποστηρίζουν όλα τα δικτυακά πρότυπα αιχμής και προσφέρουν κορυφαία διαλειτουργικότητα σε δικτυακά περιβάλλοντα διαφορετικών κατασκευαστών.


Όλα τα switches συνοδεύονται από εφ’όρου ζωής εγγύηση (ProCurve Lifetime Warranty) και θα είναι διαθέσιμα από 1η Απριλίου 2009.  Οι τιμές λιανικής ξεκινούν από τα 1,789 Ευρώ.