Πρόσφατη έρευνα της Kingston κατέδειξε την απουσία αποτελεσματικών μέτρων για την ασφάλεια δεδομένων των επιχειρήσεων.

kingstonΗ Kingston Technology Inc. διεξήγαγε κατά την τεχνολογική εκπαιδευτική εκδήλωση BETT, μια έρευνα σχετικά με την ασφάλεια δεδομένων, τα αποτελέσματα της οποίας υπογραμμίζουν την ανάγκη που υπάρχει για λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την ασφάλεια των προσωπικών και επιχειρηματικών δεδομένων.


Η έρευνα διεξήχθη σε 100 ανθρώπους από τον τομέα της τεχνολογίας οι οποίοι ερωτήθηκαν για τις πρακτικές που ακολουθούνται για την ασφάλεια δεδομένων, στις εταιρείες που εργάζονται. Από αυτούς το 52% δε γνώριζε να ακολουθείται καμία πρακτική για την αφαίρεση των δεδομένων από τους τερματικούς σταθμούς (workstations). Το 46% ισχυρίστηκε ότι δεν κρυπτογραφεί τα αρχεία που μεταφέρει με USB sticks, ενώ το 25% το κάνει σπάνια. Μόλις το 11% των ερωτηθέντων ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία στην οποία εργάζονται τηρεί αυστηρή πολιτική, ώστε να αποφεύγεται η αφαίρεση εμπιστευτικών δεδομένων.


«Είναι σημαντικό οι εταιρείες να λαμβάνουν μέτρα για να διαφυλάσσουν την ασφάλεια των δεδομένων τους. Από την άλλη όμως, πρέπει να εξασφαλίζουν ότι και οι υπάλληλοι με τη σειρά τους θα ακολουθούν τις διαδικασίες αυτές σωστά. Κάθε εταιρεία οφείλει να διατηρεί τα απόρρητα δεδομένα της ασφαλή», δήλωσε ο Steve Hall, EMEA Branded Product Manager της Kingston Technology.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Kingston ή τα προϊόντα της επισκεφθείτε την ιστοσελίδα στο www.kingston.com/europe.