Με τα καινούρια UPS Galaxy 300 “επιστρέφει” η Schneider Electric, τα οποία προσφέρουν αποδοτική και αξιόπιστη προστασία σε οργανισμούς μικρού και μεσαίου μεγέθους.

Η Schneider Electric, παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας και τον αυτοματισμό, παρουσίασε δύο νέα UPS της σειράς Galaxy 300, η οποία πλέον περιλαμβάνει και μοντέλα στα 60 kVA και 80 kVA. Ιδανικά για επιχειρήσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους, εμπορικά κτίρια και μικρά server rooms, τα UPS Galaxy 300 60 kVA και 80 kVA προστατεύουν, με τρόπο αξιόπιστο και αποτελεσματικό, την παροχής ισχύος σε τριφασικές εγκαταστάσεις, αποτρέποντας ενδεχόμενο downtime ή απώλεια δεδομένων σε κρίσιμες εφαρμογές. Τα νέα συστήματα UPS προσφέρονται σε καμπίνες υψηλής αντοχής, εγκαθίστανται εύκολα και είναι οικονομικά, καθώς ο μεγάλος βαθμός απόδοσης και η χαμηλή αρμονική παραμόρφωση του ρεύματος (μικρότερη του 3,5 τοις εκατό υπό πλήρες φορτίο) εξασφαλίζει χαμηλό κόστος λειτουργίας και ψύξης.

«Οι συνεργάτες και οι πελάτες που διαθέτουν εγκαταστάσεις μικρής και μεσαίας ισχύος εξέφρασαν την ανάγκη για ένα αξιόπιστο σύστημα UPS που θα τους εξασφάλιζε υψηλότερη διαθεσιμότητα, εύκολη εγκατάσταση και άνετο χειρισμό», δήλωσε ο κ. Sam Wu, Global Product Manager στη Schneider Electric. «Με την προσθήκη των μοντέλων 60 kVA και 80 kVA, η σειρά Galaxy 300 καλύπτει πλέον ανάγκες από 10 έως 80 kVA, με UPS τα οποία έχουν σχεδιαστεί ώστε να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των πελατών και των συνεργατών της Schneider Electric, όντας τα καλύτερα της κατηγορίας τους. Από την αρχική εγκατάσταση, μέχρι την καθημερινή διαχείριση και την τακτική τους συντήρηση, τα UPS Galaxy 300 προσφέρουν προηγμένες λειτουργίες, υψηλή απόδοση και εύκολο χειρισμό μέσα από ένα απλό και κατανοητό περιβάλλον εργασίας”.

Όλα τα μοντέλα (από 10 έως 80 kVA) της σειράς Galaxy 300 επιτρέπουν την εγκατάσταση μίας ή δύο ανεξάρτητων πηγών ενέργειας, χρησιμοποιούν τοπολογία double conversion on-line, η οποία εξασφαλίζει πλήρη απομόνωση της εξόδου από την είσοδο και μηδενικό χρόνο μεταγωγής, ενώ διαθέτουν ενσωματωμένο διακόπτη static bypass, ο οποίος επιτρέπει την μεταφορά του 100 τοις εκατό του φορτίου στο δίκτυο της ΔΕΗ, σε περίπτωση υπερφόρτισης ή βλάβης του inverter. Για ακόμη καλύτερη εφεδρεία, δύο ανεξάρτητες μονάδες UPS μπορούν να συνδεθούν παράλληλα, ενώ στους χρήστες προσφέρεται η επιλογή να χρησιμοποιήσουν είτε την ενσωματωμένη μπαταρία (αυτονομία μέχρι 10 λεπτά), είτε το φορτιστή για τη φόρτιση εξωτερικών συσσωρευτών, οι οποίοι βρίσκονται σε ξεχωριστό rack ή καμπίνα και παρέχουν ισχύ για διάστημα μέχρι και 4 ώρες.

schneiderΟ χρήστης μπορεί να παρακολουθεί και να διαχειρίζεται την παροχή ισχύος είτε τοπικά, είτε από απόσταση, μέσω μιας ειδικής εφαρμογής web και ενός απλού network mpi. Τα γραφικά είναι ευανάγνωστα και προσφέρονται σε 18 διαφορετικές γλώσσες, ενώ υπάρχουν και ηχητικές προειδοποιήσεις (alarms).

Τα UPS Galaxy 300 10 έως 80 kVA διαθέτουν επίσης μια σειρά λειτουργίες που απλοποιούν την εγκατάσταση, ενισχύουν τη συμβατότητα, και διευκολύνουν τη χρήση και της συντήρησή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Ειδικός μηχανισμός bypass επιτρέπει την πλήρη απομόνωση κάθε υποσυστήματος για λόγους συντήρησης χωρίς να διακόπτεται η παροχή ισχύος στα συνδεδεμένα φορτία, ενώ οι ειδικά σχεδιασμένες πόρτες (push-open) και οι συρόμενες πλακέτες της καμπίνας διευκολύνουν τις εργασίες συντήρησης ακόμη και σε περιορισμένο χώρο. Τόσο η έκδοση περιορισμένου πλάτους (compact wide tower), όσο και η πιο στενή (narrow tower), μπορούν να τοποθετηθούν σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις, εύκολα και γρήγορα, με την καλωδίωση να είναι απλή και ξεκάθαρη. Η όλη διαδικασία γίνεται ακόμη πιο απλή χάρη στις ειδικές οδηγίες για κάθε βήμα της εγκατάστασης, αλλά και τα εύχρηστα μενού λειτουργίας.

Μεταξύ άλλων, τα τεχνικά χαρακτηριστικά των UPS Galaxy 300 περιλαμβάνουν:

-Διπλή είσοδος κύριας παροχής (mains) που επιτρέπει τη σύνδεση μίας ή δύο ανεξάρτητων πηγών ενέργειας
-Διόρθωση συντελεστή ισχύος στην είσοδο, ώστε να μην είναι απαραίτητη η υπερδιαστασιολόγηση καλωδίων, ασφαλειών και γεννητριών
-Επιλογή λειτουργίας του UPS από ενσωματωμένες και από εξωτερικές μπαταρίες
-Διατάξεις 3Φ σε 3Φ και 3Φ σε 1Φ, για καλύτερη διανομή της παρεχόμενης ισχύος
-Συμμόρφωση με την Οδηγία RoHS, για την αποφυγή χρήσης επικίνδυνων πρώτων υλών κατά την κατασκευή τους
-Τα UPS Galaxy 300, από 10 έως 80 kVA, διατίθενται είτε απευθείας από τους συνεργάτες της Schneider Electric, είτε μέσω ανεξάρτητων ηλεκτρολόγων εγκαταστάσεων.