Η Lenovo αναπτύσσει το πρώτο OEM Project Tango smartphone σε συνεργασία με τη Google που δίνει τη δυνατότητα στο κινητό να πλοηγηθεί στον πραγματικό κόσμο με έναν παρόμοιο τρόπο όπως οι άνθρωποι.

H Lenovo ανακοίνωσε στο Consumer Electronics Show 2016 (CES) τη δημιουργία της πρώτης κινητής συσκευής για καταναλωτές, το Project Tango, σε συνεργασία με τη Google. Διαθέσιμο το καλοκαίρι του 2016, το καινούργιο smartphone, το οποίο τροφοδοτείται από τον επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon, μετατρέπει την οθόνη σε ένα εικονικό παράθυρο, το οποίο μπορεί να μεταφέρει ψηφιακές πληροφορίες και αντικείμενα στον πραγματικό κόσμο. Lenovo, Google και Qualcomm Technologies — συνεργάζονται στενά για τη βελτιστοποίηση του λογισμικού, ώστε να διασφαλίσουν ότι οι καταναλωτές θα επωφεληθούν από την πλατφόρμα του Project Tango.

Το Project Tango της Google είναι μια τεχνολογική πλατφόρμα, η όποια χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία, εφαρμογή ανίχνευσης και αισθητήρα κίνησης για να δημιουργήσει 3D εμπειρίες επί της οθόνης, επιτρέποντας στους χρήστες να εξερευνήσουν το περιβάλλον τους μέσω της συσκευής τους. Το εξειδικευμένο υλικό σε συνδυασμό με το λογισμικό επιτρέπουν στη συσκευή να ανταποκρίνεται σε κάθε κίνηση του χρήστη, όπως όταν κάνει ένα βήμα μπροστά, ένα βήμα πίσω, η στηρίζεται σε μια πλευρά του σώματός του. Οι προγραμματιστές εφαρμογών μπορούν να μετατρέψουν το σπίτι τους σε πεδίο παιχνιδιού ή να δημιουργήσουν ένα μαγικό παράθυρο σε περιβάλλοντα εικονικής πραγματικότητας.

1885070

Οι Project Tango συσκευές μπορούν να αναγνωρίσουν τοποθεσίες, στις οποίες έχουν βρεθεί ξανά οι χρήστες, όπως το καθιστικό, το γραφείο ή δημόσιοι χώροι. Αντίθετα με το GPS, το Project Tango μπορεί να παρακολουθήσει την κίνηση σε εσωτερικούς χώρους, επιτρέποντας στους χρήστες να περιηγηθούν μέσα σε ένα εμπορικό κέντρο ή και να βρουν ένα συγκεκριμένο προϊόν στο κατάστημα όπου αυτές οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες. Χρησιμοποιώντας τον αισθητήρα της συσκευής, οι συσκευές Tango μπορούν να καταγράψουν τις 3D διαστάσεις ενός δωματίου, δίνοντας μετρήσεις οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σας βοηθήσουν όταν ψωνίζετε έπιπλα η διακοσμητικά.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας, καλούμε τους προγραμματιστές να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του Project Tango app. Το Project Tango και οι αναπτυγμένες τεχνολογικές ιδιότητες επιτρέπουν στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν εφαρμογές που δε μπορούσαν πριν. Ξεκινώντας σήμερα, στο https://www.google.com/atap/project-tango/app-incubator, οι προγραμματιστές μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους για το Project Tango app έχοντας την ευκαιρία να κερδίσουν χρηματοδότηση και να παρέχεται η εφαρμογή τους στο επερχόμενο Lenovo smartphone. Η περίοδος υποβολής κλείνει στις 15 Φεβρουαρίου 2016.

Το Project Tango Tablet Development Kit μπορεί να αγοραστεί στο Google Store.