Ωραία… Το Netflix ήρθε επιτέλους και στη χώρα μας και όλοι έχουν σπεύσει να ξεκινήσουν τον δωρεάν μήνα τους προκειμένου να αποφασίσουν για το αν θα συνεχίσουν ή όχι τη συνδρομή τους στην υπηρεσία. Μέχρι στιγμής, τα προβλήματα του Netflix όσον αφορά στο λανσάρισμά του –και- στη χώρα μας, είναι δύο: η έλλειψη ελληνικών υποτίτλων και η απουσία ορισμένων γνωστών σειρών από τη βιβλιοθήκη του, με τα Doctor Who, Orange is the New Black και House of Cards να ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες.

Το θέμα του διαθέσιμου περιεχομένου είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους Έλληνες χρήστες του Netflix διότι εντάξει, με τα αγγλικά μπορεί να είμαστε εξοικειωμένοι (υπάρχουν άλλωστε και αγγλικοί υπότιτλοι για όσους δεν τα πάνε και τόσο καλά στο… “listening”), όμως αν δεν υπάρχουν σειρές και ταινίες που να μας κάνουν «κλικ», ποιος ο λόγος να εγγραφούμε στην υπηρεσία; Όχι ότι θα δυσκολευτεί κανείς βέβαια να βρει στο Netflix κάτι που να του αρέσει, απλά το «ζουμί» είναι στις νέες κυκλοφορίες, τις «φρέσκιες», εκείνες που όπως είναι αναμενόμενο θα μαγνητίσουν το ενδιαφέρον του κοινού. Αλήθεια, εσείς γνωρίζετε τι ετοιμάζει για φέτος το Netflix; Ούτε μία, ούτε δύο αλλά δεκατρείς (13) ολοκαίνουριες σειρές, χωρίς φυσικά να μετράμε εκείνες που επανέρχονται με νέο κύκλο (Narcos, Master of None κ.α.).

Τι λέτε, πάμε να τις δούμε εν τάχει; (οι σειρές αναφέρονται κατ’ αλφαβητική σειρά)

netflix-shows-2

3%

Η κοινωνία είναι χωρισμένος σε δύο παρατάξεις: στο κομμάτι της προόδου και το κομμάτι της καταστροφής. Η μετάβαση από το δεύτερο στο πρώτο είναι εφικτή όμως μόλις το 3% τα καταφέρνει. Η σειρά είναι στα Πορτουγκέζικα και παράγεται στη Βραζιλία σε 4K ποιότητα.

Flaked

Αν έχετε δει κάποιο από τα Arrested Development και BoJack Horseman και σας άρεσε, τότε μάλλον θα συμβεί το ίδιο και με το Flaked. Κωμωδία με πρωταγωνιστή τον Chip, έναν… γκουρού που παλεύει με τα ψέματά του.

Frontier

Δραματική περιπέτεια που πραγματεύεται τις συγκρούσεις ανάμεσα στους Αμερικανούς ιθαγενείς και τους Ευρωπαίους κατακτητές στα τέλη του 18ου αιώνα. Παίζει ο Τζέισον Μομόα (Game of Thrones) και περιμένουμε άπλετο ξύλο.

netflix-shows-3

Fuller House

“Reboot” του κλασσικού Full House με πολλές επιρροές από την αρχική σειρά. Κλασσικό αμερικάνικο sitcom με έναν χήρο πατέρα να κάνει τα πάντα προκειμένου να βοηθήσει τις τρεις κόρες του.

Lady Dynamite

Κωμωδία για πολλά γέλια με τη Μαρία Μπάμφορντ να υποδύεται… τον εαυτό της! Στην παραγωγή συνεργάζονται Μιτς Χέργουιτζ (Arrested Development) και Παμ Μπράντι.

Love

Κωμωδία με την Γκίλιαν Τζέικομπς (η Britta του Community) που εξερευνά διάφορες ρομαντικές καταστάσεις και σχέσεις από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

netflix-shows-4

Marseille

Πολιτικό δράμα που εστιάζει στον δήμαρχο της Μασσαλίας και τη μάχη του ενάντια σε εμπόρους ναρκωτικών, συνδικάτα και διεφθαρμένους πολιτικούς με στόχο τις επόμενες εκλογές. Η σειρά είναι στα Γαλλικά.

Marvel’s Luke Cage

Η τρίτη σειρά του Netflix βασισμένη στο σύμπαν της Marvel (μετά τα Daredevil και Jessica Jones), είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις εξελίξεις που σημειώνονται σε αυτό. Στον ρόλο του πρώην κατάδικου με την υπεράνθρωπη δύναμη, ο Μάικ Κόλτερ.

Stranger Things

Δραματική σειρά με έμφαση στο στοιχείο του μεταφυσικού, ασχολείται με την ιστορία ενός αγοριού που εξαφανίζεται ως διά μαγείας στη Νέα Υόρκη των 80s. Πρωταγωνιστεί η Γουινόνα Ράιντερ ενώ την υπογραφή τους βάζουν οι τύποι πίσω από το Wayward Pines.

netflix-shows-5

The Crown

Μια σειρά αφιερωμένη στη Βασίλισσα Ελισάβετ, τη βρετανική βασιλική οικογένεια, την τότε κυβέρνηση και τις ταραχώδεις ημέρες που διήγαγε τότε η χώρα. Παίζουν οι Κλαίρ Φόι, Ματ Σμιθ (Doctor Who) και Τζον Λιθγκρόου μεταξύ άλλων, με το σκηνικό να εναλλάσσεται ανάμεσα στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και το Νο.10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

The Get Down

Πολλοί έσπευσαν να το παρομοιάσουν με το Glee, διαπράττοντας όμως μέγα σφάλμα. Μουσικό δράμα με το στόρι να «τρέχει» στο Μπρονξ της δεκαετίας του 70, προετοιμάζεται εδώ και δέκα (!) χρόνια από τον άνθρωπο που μας έδωσε Moulin Rouge! και The Great Gatsby.

The OA

Δραματική σειρά δημιουργημένη από τους Μπριτ Μάρλινγκ και Ζαλ Μπατμανγκλίζ: η πρώτη μάλιστα θα πρωταγωνιστεί ενώ ο δεύτερος θα σκηνοθετεί.

netflix-shows-6

The Ranch

Καουμπόηδες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι! Άστον Κούτσερ, Στήβεν Χάιντ και Ελίζα Κούθμπερτ πασχίζουν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της ζωής του γελαδάρη σε ένα ράντσο στο Κολοράντο.