Χρησιμοποιείτε καιρό τώρα το Messenger, τη messaging υπηρεσία του Facebook, όμως πόσο σίγουροι είστε για τις… λεπτομέρειές της; Έχετε παρατηρήσει ότι πλάι στα μηνύματά σας, εμφανίζονται κάτι περίεργα, μικρά συμβολάκια σε μπλε και λευκό χρώμα; Γνωρίζετε τη σημασία τους; Αν όχι, τι θα λέγατε να τους ρίχναμε μια ματιά μαζί; Να η ευκαιρία σας να καταλάβετε πώς πραγματικά λειτουργεί ένα από τα σημαντικότερα messaging apps του πλανήτη!

facebook-1Ο κενός μπλε κύκλος σημαίνει πως το μήνυμά σας, εκείνη τη στιγμή, αποστέλλεται. Σπάνια θα δείτε βέβαια το συγκεκριμένο εικονίδιο μιας που τα μηνύματα κειμένου στέλνονται ακαριαία.

facebook-2Ο μπλε κύκλος με ένα επίσης μπλε «νι» μέσα, σημαίνει πως το μήνυμά σας στάλθηκε απλώς.

facebook-3Ο μπλε κύκλος με επίσης μπλε γέμισμα και ένα λευκό «νι» μέσα, σημαίνει πως το μήνυμά σας παραδόθηκε (βρίσκεται στο inbox του παραλήπτη).

facebook-4Αν δίπλα στο μήνυμα υπάρχει η φωτογραφία προφίλ του παραλήπτη, πάει να πει ότι εκείνος το είδε/διάβασε.

facebook-5Το κόκκινο τρίγωνο με το λευκό θαυμαστικό μέσα, σημαίνει πως το μήνυμά σας δεν στάλθηκε ποτέ. Ξαναδοκιμάστε.

 

Μπορώ να αποκρύψω το ότι διάβασα ένα μήνυμα;

Πολλοί το ρωτάτε αυτό: έστω ότι διαβάζετε ένα μήνυμα που σας έχει αποσταλεί αλλά έχετε τους λόγους σας να θέλετε αυτό το μήνυμα να φαίνεται μη αναγνωσμένο. Το Facebook έχει την επιλογή Mark as unread, όμως αυτό δεν σώζει την κατάσταση. Βλέπετε, το μήνυμα μαρκάρεται ως μη αναγνωσμένο για εσάς μόνο, για να το ξεχωρίζετε. Ο αποστολέας βλέπει ότι το διαβάσατε κανονικά –με άλλα λόγια, ό,τι γράφει, δεν ξεγράφει. Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε αναίρεση της κίνησής σας, λυπούμαστε, χάσατε.

facebook-6