Με τις αναλύσεις των οθονών να έχουν πάρει την ανιούσα και τους web designers να έχουν… τα δικά τους, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο ένα site να χρησιμοποιεί πολύ μικρές γραμματοσειρές. Αποτέλεσμα αυτού, είναι εσείς, οι ταλαίπωροι επισκέπτες, να «βγάζετε τα μάτια σας» προκειμένου να καταλάβετε τι γράφει το κείμενο που διαβάζετε.

site-zoom-2

Επειδή όμως δεν φταίτε σε κάτι, πάμε να δούμε έναν πανεύκολο και άμεσο τρόπο για να μεγαλώσετε τη γραμματοσειρά, δίχως να μπείτε καν σε μενού και ρυθμίσεις. Αυτό που θα χρειαστείτε, είναι απλά ένα πληκτρολόγιο (duh) κι ένα ποντίκι με ροδέλα κύλισης (duh x2). Τι κάνετε; Κρατάτε πατημένο το πλήκτρο Ctrl (όποιο απ’ τα δύο θέλετε) και «scrollάρετε» με τη ροδέλα προς τα πάνω. Συγχαρητήρια, μόλις ανακαλύψατε το zoom στον browser σας! Η κίνηση της ροδέλας προς τα επάνω είναι το zoom in. Η κίνησή της προς τα κάτω είναι το zoom out.

site-zoom-3

Ειδικά στον Chrome μάλιστα, όπως κι αν ζουμάρετε, θα δείτε πως στη μπάρα διεύθυνσης εμφανίζεται ένας μεγεθυντικός φακός. Αν πατήσετε επάνω του, θα δείτε πως μπορείτε να επαναφέρετε το zoom της σελίδας στην οποία βρίσκεστε στο 100%. Σημειώστε πως η λειτουργία δεν αφορά το κάθε tab αλλά την κάθε ιστοσελίδα: αν π.χ. έχετε 5 tabs ανοιχτά και τα 2 εξ αυτών αφορούν το ίδιο site, τότε αν κάνετε zoom σε ένα εξ αυτών, το ίδιο θα συμβεί και στο άλλο. Κάτι άλλο που πρέπει να έχετε υπ’ όψιν σας, είναι πως ακριβώς τα ίδια ισχύουν και στο Microsoft Word, το Excel, το PowerPoint και το Office γενικότερα.