Όπως όλα τα λειτουργικά εδώ και δεκαετίες, έτσι και το iOS διαθέτει το δικό του app αριθμομηχανής. Κάτι που χρειάζεται στον καθένα μας αρκετές φορές μέσα στη βδομάδα ή ακόμα και τη μέρα του, το ενσωματωμένο στο smartphone/tablet «κομπιουτεράκι» έχει στείλει στη… σύνταξη τα παραδοσιακά «μηχανάκια». Αν και κατά γενική ομολογία πρόκειται για μια αρκετά απλοϊκή εφαρμογή, η αριθμομηχανή του iOS έχει ένα επιπρόσθετο στοιχείο, μια λειτουργία αν προτιμάτε, την οποία ελάχιστος κόσμος γνωρίζει!

Έστω πως εκεί που πληκτρολογείτε έναν αριθμό, κάνετε ένα λάθος: αντί για το 5, πατάτε ας πούμε το 6. Τι κάνετε; Το σύνηθες ήταν να πατήσετε το C”, να σβηστεί ολόκληρο το νούμερο κι εσείς να αρχίσετε την πληκτρολόγηση ξανά-μανά απ’ την αρχή. Ελάτε όμως που υπάρχει κι άλλη λύση, ευκολότερη και ταχύτερη! Μπορείτε, που λέτε, να σύρετε (swipe) το δάχτυλό σας πάνω στον αριθμό που έχετε πληκτρολογήσει και ως διά μαγείας, θα δείτε το τελευταίο ψηφίο να σβήνεται! Αν το ξανακάνετε θα συμβεί το ίδιο και για το προτελευταίο κ.ο.κ. μέχρι να διαγραφεί ολόκληρος ο αριθμός!

ios-calculator-2

Σίγουρα πρόκειται για μια πανεύκολη λύση που, όσο κι αν δεν τον λογαριάζετε, θα σας γλιτώσει πολύτιμο χρόνο. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό στην όλη υπόθεση ωστόσο, είναι πως το εν λόγω app, η αριθμομηχανή, υπάρχει στο iOS από το 2007, κι όμως η λειτουργία αυτή έχει παραμείνει καλά «κρυμμένη» μέχρι και σήμερα! Ε, όχι πια!