Στη CES 2016 η LG θα παρουσιάσει υπέρ-υψηλής ανάλυσης 4Κ τηλεοράσεις με λειτουργία HDR και τη νέα 8Κ τηλεόραση των 98 ιντσών που θεωρείται η πρώτη στον κόσμο!

Οι νεότερες και πιο καινοτομικές τηλεοράσεις της LG Electronics (LG) θα έχουν κεντρική θέση στην επερχόμενη Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών 2016 (CES) που θα πραγματοποιηθεί στο Λας Βέγκας από τις 6 έως τις 9 Ιανουαρίου. Στην κορυφή της σειράς τηλεοράσεων με πάνελ IPS της εταιρείας θα είναι τα μοντέλα LG UH9500 65 ιντσών και LG UH9550 86 ιντσών, αλλά και οι τηλεοράσεις LG UH8500 65 ιντσών και LG UH8550 75 ιντσών. Όλα τα νέα μοντέλα τηλεοράσεων SUPER UHD θα προσφέρουν βελτιωμένη ποιότητα εικόνας και χαρακτηριστικά για τη βελτίωση του ήχου, συμπεριλαμβάνοντας τη λειτουργία HDR (high dynamic range) και τον ελκυστικό σχεδιασμό της LG ‘ULTRA Slim’.

Τα δύο κορυφαία μοντέλα της LG, οι τηλεοράσεις LG UH9500 και LG UH9550, διαθέτουν το πιο προηγμένο πάνελ IPS της βιομηχανίας, με καινοτομίες όπως οι τεχνολογίες ‘True Black Panel’ και ‘Contrast Maximizer’. Το χαρακτηριστικό ‘True Black Panel’ αποτελεί μία αποκλειστική τεχνολογία της LG που μειώνει τις αντανακλάσεις και βελτιώνει το λόγο αντίθεσης για ακόμα πιο άνετη εμπειρία θέασης. Το χαρακτηριστικό ‘Contrast Maximizer’ αποδίδει ακόμα μεγαλύτερο βάθος και αντιθέσεις, κάνοντας τα αντικείμενα της εικόνας να ξεχωρίζουν από το φόντο τους.

Το χαρακτηριστικό ‘HDR Plus’ αποτελεί την τεχνολογία που επιτρέπει στις τηλεοράσεις LG UH9500 και LG UH9550 να προβάλλουν περιεχόμενο 4K HDR, όπως ακριβώς πρέπει να είναι. Επιπλέον, η τεχνολογία ‘LG ULTRA Luminance’ ενισχύει εξαιρετικά την αντίθεση μεταξύ των σκούρων και των φωτεινών περιοχών, εντείνοντας έτσι το αποτέλεσμα του HDR. Τέλος, χάρη στις συμβατές με HDR θύρες HDMI και μία μηχανή μετατροπής SDR σε HDR, οι θεατές μπορούν να απολαμβάνουν περιεχόμενο σχεδόν HDR ποιότητας από οποιαδήποτε συνηθισμένη πηγή.

Για την ενίσχυση της αναπαραγωγής των χρωμάτων, η λειτουργία ‘LG ColorPrime Plus’ μεγενθύνει το εύρος των χρωμάτων που μπορούν να εμφανιστούν στην οθόνη. Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιεί ένα διευρυμένο χρωματικό φάσμα για να αποδίδει ακόμα περισσότερες αποχρώσεις και σκιές, δημιουργώντας εικόνες μεγάλου βάθους και ρεαλισμού. Άλλη μία καινοτομία, η λειτουργία ‘Billion Rich Colors’, χρησιμοποιεί το πάνελ των 10-bit και ισχύ επεξεργασίας 10-bit, προκειμένου τα μοντέλα LG UH9500 και LG UH9550 να έχουν τη δυνατότητα να αποδίδουν περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο πιθανά χρώματα. Με υποστήριξη για BT.2020, το πρότυπο της ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης της επόμενης γενιάς, τα νέα μοντέλα τηλεοράσεων εξασφαλίζουν το μέλλον με ακόμα πιο υψηλό ρυθμό αναπαραγωγής χρωμάτων.

lg

Η τηλεόραση LG UH9500 διαθέτει τη νέα σχεδιαστική κατεύθυνση της LG και είναι ακόμα πιο λεπτή από την προκάτοχό της. Μειώνοντας τα κενά μεταξύ του πάνελ και του οπίσθιου καλύμματος, το εξαιρετικά λεπτό πάχος της οθόνης της, μόλις 6,6 χιλιοστών, και το σχεδόν αόρατο πλαίσιο (bezel) συνδυάζονται για να προσδώσουν την αίσθηση ότι η τηλεόραση αιωρείται στο χώρο. Η ηχητική απόδοση του μοντέλου αυτού είναι επιπλέον ασύγκριτη, καθώς η νέα λειτουργία ‘Magic Sound Tuning’ της LG μετρά και αναλύει το περιβάλλον του χρήστη και κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές προκειμένου να ρυθμίζεται ο ήχος ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου όπου βρίσκεται.

Παρόμοια χαρακτηριστικά με τα μοντέλα LG UH9500 και LG UH9550, διαθέτουν και τα μοντέλα LG UH8500 και LG UH8550, ενώ προσφέρουν και λειτουργίες ‘ColorPrime Plus’, ‘Billion Rich Colors’, ‘ULTRA Luminance’ και ‘Contrast Maximizer’ σε ελαφρά διαφοροποιημένες σχεδιαστικές γραμμές. Η LG θα αποκαλύψει επιπλέον την πρώτη 8Κ SUPER UHD τηλεόραση 98 ιντσών, έτοιμη για παραγωγή, με σχέδια να ξεκινήσει τη διάθεσή της στο δεύτερο εξάμηνο του 2016.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι νέες μας SUPER UHD τηλεοράσεις με λειτουργία HDR για το 2016 θα δημιουργήσουν εξαιρετικό ενθουσιασμό, όχι μόνο στη βιομηχανία, αλλά και στο καταναλωτικό κοινό», δήλωσε ο Brian Kwon, Πρόεδρος και CEO της LG Home Entertainment Company. «Είμαστε η μόνη εταιρεία με διπλή στρατηγική που επικεντρώνεται τόσο στις τεχνολογίες OLED, όσο και στις τεχνολογίες IPS, και αυτό αποτελεί απόδειξη ότι δεν βάζουμε προτεραιότητα σε μία τεχνολογία οθόνης εις βάρος της άλλης».