Το Nexus 5X έρχεται με την “υπογραφή” της Google και της LG, οδηγώντας τις επιδόσεις στο φουλ, χάρη στο νέο λειτουργικό Android 6.0 Marshmallow και όχι μόνο.

Αποτελεί το “γλυκό” Nexus με την τελευταία έκδοση του λειτουργικού της Google, Android 6.0 Marshmallow, το οποίο δεν συμβιβάζεται με τη χαμηλή αποδοτικότητα. Το νέο λογισμικό εισάγει το “Now On Tap” που φέρνει τις πιο χρήσιμες πληροφορίες στην οθόνη σε χρόνο ρεκόρ και μειώνει την κατανάλωση μπαταρίας.

Το Nexus 5X έρχεται με οθόνη των 5,2 ιντσών για να “τρέχετε” τις εφαρμογές σας σε Full HD ανάλυση ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, χάρη στο γυαλί Gorilla Glass 3, το smartphone αποκτά έξτρα αντοχή στα χτυπήματα και τις πτώσεις και δεν λερώνεται εύκολα από δαχτυλιές.

Είναι εξοπλισμένο με εξαπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 808, ο οποίος σε συνδυασμό με τα 2GB RAM, δεν αποτελεί “λίγος” στη χρήση των πιο απαιτητικών apps. Ταυτόχρονα, η γρήγορη θύρα USB Type-C εξασφαλίζει περίπου τέσσερις ώρες λειτουργίας με μόλις 10 λεπτά φόρτισης, για να μην ξεμένετε εύκολα από μπαταρία.

Αναφορικά με τις κάμερες, το Nexus 5X κινείται με 12,3MP (με laser autofocus και dual-LED flash) και 5MP στη selfie κάμερα, οι οποίες, όμως, ξεχωρίζουν με την ποιότητα των αισθητήρων τους. Πιο συγκεκριμένα, απορροφούν περισσότερο φως από κάθε προηγούμενο Nexus μοντέλο και καταγράφουν το πλάνο με… φωτεινότητα και λεπτομέρεια. Για τους λάτρεις των βίντεο, η συσκευή καταγράφει βίντεο 4K και βίντεο σε slow motion για έξτρα δυνατότητες.

lg-nexus-5x-h791-16gb-white

Το κινητό της LG και της Google λέει “ναι” στην ασφάλεια μέσα από έναν ειδικό αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στην πίσω πλευρά που είναι γνωστός ως “Νexus Imprint”. Με ένα απλό άγγιγμά του, είστε σε θέση να ξεκλειδώσετε και να ενεργοποιήσετε την οθόνη χωρίς να χρειαστεί να ταλαιπωρήστε με κωδικούς και μοτίβα ασφαλείας.

Oθόνη
5,2 ιντσών, IPS LCD, ανάλυσης 1080 x 1920 pixels, 16 εκατ. χρωμάτων
Λειτουργικό
Android 6.0 Marshmallow
Επεξεργαστής & RAM
Στο chipset Qualcomm MSM8992 Snapdragon 808 βρίσκεται Quad-core Cortex-A53 που “τρέχει” στα 1.44 GHz και Dual-core Cortex-A57 στα 1.82 GHz , μνήμη RAM 2GB
Αποθηκευτικός χώρος
16GB
Φωτογραφική
Πίσω κάμερα 12.3 MP με laser autofocus και dual-LED flash , εμπρόσθια 5MP
Μπαταρία
Li-Ion 2700 mAh
Extras
Wi-Fi, Bluetooth 4.2, NFC, Α-GPS / Glonass, Fingerprint
Διαστάσεις
147 x 72,6 x 7,9 χιλ.
Βάρος
136 γρ.
Δίκτυο
4G

Θετικά
– H καλύτερη κάμερα σε Nexus κινητό
– 10 λεπτά φόρτισης αρκούν!

Αρνητικά
– Δεν υποστηρίζει MicroSD card

Με λίγα λόγια

Ένα από τα πιο επαναστατικά Nexus με υψηλών προδιαγραφών hardware και το νεότερο λογισμικό της Google.