Το νέο LG Smart Hub στέλνει ειδοποιήσεις από συσκευές και αισθητήρες, εμφανίζει προγραμματισμένες υπενθυμίσεις και αναπαράγει μουσική.

Η LG Electronics θα παρουσιάσει τη νεότερη προσθήκη στο IoT οικοσύστημά της, το SmartThinQ Hub, στη CES 2016. Το LG SmartThinQ Hub χρησιμεύει ως ‘πύλη’ προς τους έξυπνους αισθητήρες και τις συνδεδεμένες συσκευές στο σπίτι, αλλά προσφέρει και περισσότερα, έχοντας την ικανότητα να εμφανίζει υπενθυμίσεις από προσωπικά ημερολόγια και να αναπαράγει μουσική από το ενσωματωμένο ηχείο του. Με κομψό σχεδιασμό, το SmartThinQ Hub περιλαμβάνει μία έγχρωμη οθόνη LCD 3.5 ιντσών, ενώ μπορεί να συνδεθεί με εφαρμογή του smartphone για να διευκολύνει την αμφίδρομη επικοινωνία με τις ‘smart’ συσκευές και αισθητήρες του σπιτιού.

lgg-minΤο SmartThinQ Hub επεκτείνει την πλατφόρμα SmartThinQ της LG, ώστε να παρακολουθεί και να ελέγχει οικιακές συσκευές, όπως πλυντήρια, ψυγεία, φούρνους, ρομποτικές σκούπες, κλιματιστικά και διάφορους αισθητήρες. Το SmartThinQ Hub παίζει κεντρικό ρόλο στην πλατφόρμα ‘smart home’ της LG, συλλέγοντας πληροφορίες από έξυπνες συσκευές, αλλά και από κανονικές συσκευές που έχουν συνδεθεί με αισθητήρες SmartThinQ, μέσω λειτουργιών Wi-Fi, Zigbee και Bluetooth. Τα στοιχεία εμφανίζονται με μορφή ειδοποιήσεων στην LCD οθόνη του, ή ανακοινώνονται μέσω του ενσωματωμένου ηχείου του, μετατρέποντάς το έτσι σε έναν κεντρικό κόμβο (hub) του έξυπνου σπιτιού.

Όπως όλες οι οικιακές συσκευές και τα προϊόντα της LG, το LG SmartThinQ Hub έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει απόλυτα σε ένα οικιακό περιβάλλον. Η συσκευή διαθέτει μεταλλικό κορμό σε δύο ελκυστικά χρώματα, χρυσαφί και μαύρο. Η οθόνη LCD έχει ελαφριά κλίση, προκειμένου να είναι πιο ευανάγνωστα τα περιεχόμενα, ενώ το υψηλής ποιότητας ηχείο μπορεί να αναπαράγει μουσική από εκατοντάδες σταθμούς από την υπηρεσία ‘iHeartRadio’, αλλά και από οποιοδήποτε smartphone ή tablet μέσω Bluetooth.

Tο SmartThinQ Hub είναι συμβατό με πληθώρα συσκευών άλλων κατασκευαστών και παρόχων υπηρεσιών που υποστηρίζουν την τεχνολογική συμμαχία AllJoyn Alliance, για το πλαίσιο του ανοιχτού κώδικα. Η LG πρόσφατα σύναψε άλλη μια συνεργασία με την εταιρεία ‘Lowe΄, τη δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής hardware παγκοσμίως, προκειμένου να ενσωματώσει τις LG ‘έξυπνες’ συσκευές της στις υπηρεσίες ‘έξυπνου’ σπιτιού ‘Lowe’s Iris’.

Οι συνεργασίες της LG με άλλους παρόχους υπηρεσιών άλλωστε, αποτελούν βασικό πλεονέκτημα του συστήματος LG smart home, το οποίο έχει ως προτεραιότητα τη συμβατότητα ανάμεσα σε πολλά και διαφορετικά brands. Επίσης, τέτοιου είδους συνεργασίες επιτρέπουν τελικά στην LG να προσφέρει πακέτα που ενισχύουν την ασφάλεια, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη φροντίδα του αέρα του σπιτιού ή και την ευκολία του χρήστη, και μπορεί να περιλαμβάνουν ένα SmartThinQ Hub, έναν αισθητήρα SmartThinQ και μια σειρά από έξυπνες συσκευές από άλλους κατασκευαστές, όπως ‘έξυπνο’ φωτισμό, αισθητήρες κίνησης και αισθητήρες υγρασίας.

 

lg

«Το LG SmartThinQ Hub αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα της ανοιχτής προσέγγισης, η οποία πιστεύουμε ότι είναι το μέλλον του ‘έξυπνου σπιτιού’», ανέφερε ο Jo Seong-jin, Πρόεδρος και CEO της LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company. «Η διαφάνεια και η σύναψη δυνατών συνεργασιών με ηγέτες της βιομηχανίας, είναι αυτά που θα κάνουν την τεχνολογία ‘smart home’ ακόμα πιο προσιτή και άνετη για τους καταναλωτές. Στο τέλος της ημέρας, αυτό ακριβώς προσπαθούμε να κάνουμε με την στρατηγική ‘smart home’ που ακολουθούμε».