Είστε απ’ αυτούς που έχουν άδεια αυτή την εβδομάδα; Αποφασίσατε να «κολλήσετε» τις τελευταίες μέρες που σας έμεναν για φέτος δίχως όμως να έχετε κανονίσει κάτι συγκεκριμένο και τώρα απλά ψάχνετε να βρείτε τι ακριβώς θα κάνετε μέχρι την παραμονή και το ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς; Κανένα πρόβλημα! Τι θα λέγατε για μερικές DIY (“do it yourself” ή «καν’το μόνος σου») κατασκευές που αν μη τι άλλο θα σας κρατήσουν απασχολημένους και θα σας δώσουν την ηθική ικανοποίηση της κατασκευής ενός «μπλιμπλικίου» “all by yourselves”;

Εδώ είμαστε, η λίστα που ακολουθεί, είναι όλη δική σας.

Φωτισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου Arduino

Αν είστε μερακλήδες και θέλετε να μετατρέψετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας σε υπερθέαμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα Raspberry Pi και ένα Arduino ώστε να πειράξετε τον ρυθμό και το μοτίβο βάσει του οποίου αναβοσβήνουν τα φωτάκια. Δεν είναι τρομακτικά δύσκολο. Σκεφτείτε ότι εφ’ όσον τα καταφέρετε, μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με τον φωτισμό των μπαλκονιών, του κήπου, της στέγης, των πάντων!

Φωτιζόμενες λάμπες

Αν θέλετε να στολίσετε κι εσείς τον χώρο σας λόγω Χριστουγέννων αλλά δεν σας «ψήνουν» αυτά τα λαμπάκια που χρησιμοποιεί κάθε καρυδιάς καρύδι, γιατί να μην εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας στο ρεβεγιόν με φωτιζόμενες μπάλες; Το μόνο που θα χρειαστείτε είτε κάμποσες μπάλες πινγκ-πονγκ και ένα τρυπάνι. Καλά μαντέψατε: θα τις τρυπήσετε, θα τους περάσετε μέσα τα λαμπιόνια και είστε έτοιμοι! Φροντίστε απλά, να υπάρχει επαρκής χώρος ανάμεσα σε δύο λαμπάκια.

Φωτιζόμενο χριστουγεννιάτικο πουλόβερ

Έχουμε ένα “thing” με τα φωτάκια μέρες που είναι, το έχετε καταλάβει, έτσι; Τα κιτς χριστουγεννιάτικα πουλόβερ είναι trend που έχει ξεκινήσει από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από το Ηνωμένο Βασίλειο, όμως έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως –αφού έχει πλάκα μωρέ! Το ζήτημα μ’ αυτά τα πουλόβερ είναι να είναι όσο πιο κιτς γίνεται και εδώ σας έχουμε τον τρόπο που υπερισχύει όλων των άλλων: φωτάκια που αναβοσβήνουν! Θα τα ράψετε πάνω στο έτσι κι αλλιώς χοντρό πουλόβερ και θα τα ελέγξετε μέσω ενός Arduino.

3D χριστουγεννιάτικες κάρτες

Είναι λίγο αργά για χριστουγεννιάτικες κάρτες, μιας που είθισται αυτές να αποστέλλονται πριν τις γιορτές, όμως γιατί να μην τις ετοιμάσετε σαν αναμνηστικά για όσους έρθουν στο ρεβεγιόν πρωτοχρονιάς σας; Θα χρειαστείτε χαρτόνι και κόλλα κατά βάση και κατά τα άλλα… ό,τι βάλει ο νους σας! Χρησιμοποιήστε μαλλί, ύφασμα, καλώδια, κλαράκια και φύλλα για να φτιάξετε χαριτωμένα σχέδια και προτιμήστε μαρκαδόρο με “glitter” για τα μηνύματά σας.