Πολλοί είναι εκείνοι που αν και… ξημερώνει 2016, δεν έχουν αποφασίσει ακόμα να εγκαταστήσουν τα Windows 10, αναβαθμίζοντας έτσι το σύστημά τους από τα Windows 7, 8 & 8.1 που διαθέτει αυτό. Και να σκεφτεί κανείς ότι είναι και δωρεάν… Σύμφωνοι, τον πρώτο καιρό είχαν εμφανιστεί διάφορα μικροπροβλήματα τα οποία όμως με τον καιρό επιλύθηκαν, οπότε η παρούσα δικαιολογία μας έχει τελειώσει καιρό τώρα. Τα Windows 10 συνδυάζουν τα καλύτερα στοιχεία των προηγούμενων τριών εκδόσεων, προσφέροντας στον χρήστη ένα λειτουργικό, ικανό να τον υποστηρίξει στην καθημερινότητά του και να του προσφέρει λύσεις με ταχύτητα και αμεσότητα.

Αν ακόμα το… σκέφτεστε λοιπόν, πάμε να δούμε 5+1 λόγους για τους οποίους αξίζει, μέρες που είναι, να κάνετε τη μετάβαση στα Windows 10.

windows-10-2

Η Cortana είναι εδώ!

Η Microsoft φροντίζει να σας κάνει τη ζωή ευκολότερη στα Windows 10 και για τον λόγο αυτό, ενσωμάτωσε την Cortana, την ψηφιακή βοηθό με την εντυπωσιακή τεχνητή νοημοσύνη που γνωρίσαμε μέσα από τα smartphones της εταιρείας. Γιατί να μην την εκμεταλλευτείτε και να αποκτήσετε κι εσείς τη δική σας… Siri και μάλιστα στο PC σας;

Πολλαπλά virtual desktops

Τα Windows 10 είναι η πρώτη έκδοση των Windows που υποστηρίζει virtual desktops. Πρόκειται για μια λειτουργία που είναι γνωστή εδώ και χρόνια στους χρήστες Linux και Mac OS και που επιτέλους εμφανίστηκε και στα Windows. Εκμεταλλευτείτε τη και δείτε τη δουλειά σας να γίνεται ταχύτερα και ευκολότερα!

Αποτελεσματικότερες ειδοποιήσεις

Το κακό με τα Windows όλα αυτά τα χρόνια, ήταν πως οι ειδοποιήσεις τους έμοιαζαν περισσότερο με… spam, παρά με κάτι που οφείλατε να δείτε και να προσέξετε. Τα Windows 10 όμως διαθέτουν πλέον ένα εξελιγμένο Action Center που θα αναλάβει να κατηγοριοποιήσει με τον πιο σωστό τρόπο καθετί σας αφορά.

windows-10-3

Νέο μενού Έναρξη

Τα έχουμε χιλιοπεί γι’ αυτό και όχι μόνο εμείς: η Microsoft κατάλαβε το λάθος της στα Windows 8 και έτσι, στα Windows 10, επέστρεψε στο παλιό, καλό μενού Έναρξη ή μάλλον, σχεδόν, αφού η νέα του εκδοχή φέρει κάμποσα καινούρια στοιχεία, δίνοντάς σας ακόμα περισσότερο τον έλεγχο των πάντων.

Όχι Πίνακας Ελέγχου: Επιλογές

Ο Πίνακας Ελέγχου ήταν ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά στοιχεία των Windows μαζί με τον Υπολογιστή (σας) και τον Κάδο Ανακύκλωσης. Ε, σιγά-σιγά η Microsoft υιοθετεί και στα PC λογική mobile, οπέρ σημαίνει πως ο Πίνακας Ελέγχου σιγά-σιγά αντικαθίσταται με Επιλογές, Settings, για ακόμα μεγαλύτερη αμεσότητα.

Δωρεάν αλλά όχι για πάντα

Τα Windows 10 προσφέρονται σε όσους διαθέτουν εγκατεστημένα Windows 7, 8 & 8.1 εντελώς δωρεάν, σαν ένα απλό download. Το θέμα είναι ότι η προσφορά αυτή λήγει στις 29 Ιουλίου του 2016. Μην εφησυχάζετε, νομίζοντας ότι διαθέτετε άπλετο χρόνο: ξέρετε πόσο γρήγορα περνούν οι μήνες; Βιαστείτε για να μην «ξηλωθείτε»!