Η HP λανσάρει νέα προϊόντα σειράς HP ProLiant G6, που προσφέρουν πρωτοποριακές επιδόσεις , μειωμένο κόστος χρήσης και επιπλέον δυνατότητες virtualization.

hp_proliantH HP ανακοίνωσε τη νέα σειρά server HP ProLiant G6, που αποδίδουν τη διπλάσια ισχύ σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές server, προσφέροντας αξία για κάθε ευρώ που επενδύουν οι πελάτες σε συστήματα IT. Οι νέοι server HP ProLiant G6 είναι διαθέσιμοι σε 11 διαφορετικά συστήματα με τυπικές διατάξεις πύργου, rack και συστήματος blade και αποτελούν τη μεγαλύτερη σειρά προϊόντων HP ProLiant που κυκλοφόρησε ταυτόχρονα στην ιστορία της εταιρίας.


Η σειρά HP ProLiant G6 αποτελεί την ιδανική λύση για κάθε ανάγκη, καθώς προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις στην ενεργειακή απόδοση, τις εφαρμογές virtualization και τον αυτοματισμό. Αυτές οι καινοτομίες συνδυάζονται με ολοκληρωμένα οικονομικά προγράμματα και πακέτα υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, επαναπροσδιορίζοντας έτσι το απαιτούμενο κόστος για την κτήση ενός διακομιστή.


Τρία από τα κύρια χαρακτηριστικά των HP ProLiant G6 είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, η μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας και οι επιπλέον δυνατότητες virtualization.


Ως οι πιο ενεργειακά αποδοτικοί διακομιστές x86 της αγοράς, τα συστήματα HP ProLiant G6 ενσωματώνουν πολλά χαρακτηριστικά εξοικονόμησης ενέργειας, όπως:

  • Πλήθος αισθητήρων HP – αυτόματος εντοπισμός της θερμικής δραστηριότητας σε όλα τα σημεία του διακομιστή, μέσω ενός συνόλου από 32 έξυπνους αισθητήρες. Οι αισθητήρες προσαρμόζουν δυναμικά τα στοιχεία του συστήματος, όπως οι ανεμιστήρες, η μνήμη και οι είσοδοι / έξοδοι επεξεργασίας, με στόχο τη βελτιστοποίηση της ψύξης του συστήματος και την αύξηση της απόδοσης.
  • Ο σχεδιασμός Common Power Slot (Κοινή Θύρα Τροφοδοσίας) – βοηθάει στην ελαχιστοποίηση των ενεργειακών απωλειών, εξασφαλίζει πάνω από 90 % απόδοση, δίνοντας στους πελάτες τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ τεσσάρων τροφοδοτικών, αυτό που ταιριάζει στο δικό τους φορτίο εργασίας.
  • Σύστημα HP Dynamic Power Capping (Δυναμικός Περιορισμός Ισχύος) – ανακατανέμει τους πόρους ισχύος και ψύξης στο κέντρο δεδομένων, προσφέροντας εξοικονόμηση ενέργειας που βελτιώνει την ικανότητα του κέντρου δεδομένων.


Μεγιστοποίηση Παραγωγικότητας

Τα συστήματα HP ProLiant G6 προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο σύνολο από ενσωματωμένες τεχνολογίες και ευέλικτα εργαλεία που βοηθούν στη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας μιας υποδομής server, όπως:

  • Πρόγραμμα Διαχείρισης HP ProLiant Onboard Administrator – απλοποιεί τη ρύθμιση του server και επιτρέπει στους πελάτες να ελέγχουν το status του server από οποιαδήποτε τοποθεσία, ακόμα και όταν ο server είναι εκτός σύνδεσης (offline).
  • Κονσόλα διαχείρισης και ελέγχου περιβάλλοντος HP Insight Control Environment (ICE) – συνοδεύει για πρώτη φορά τα συστήματα HP ProLiant, και μπορεί να εξασφαλίσει μείωση των λειτουργικών εξόδων έως και κατά €35.000 για κάθε 100 χρήστες
  • Μονάδα HP Virtual Connect Flex-10 Ethernet – η πρώτη τεχνολογία διασύνδεσης που επιτρέπει την κατανομή ενός δικτύου 10Gb Ethernet σε τέσσερις συνδέσεις καρτών διασύνδεσης δικτύου. Έτσι, δεν υπάρχει πλέον η ανάγκη για αγορά επιπρόσθετου δικτυακού εξοπλισμού και οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα ανάπτυξης εικονικών (virtual) μηχανημάτων για την εξοικονόμηση έως και 55% από το κόστος του δικτυακού εξοπλισμού.(1)


Δώστε αξία στο ευρώ σας

Τα συστήματα HP ProLiant G6 έχουν κατασκευαστεί με βάση την ποιότητα της σειράς ProLiant ώστε να παρέχουν στους πελάτες αυξημένη απόδοση και επιπρόσθετη αξία, σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές:

  • Επεξεργαστές Nehalem Intel® Xeon® 5500 και νέες μονάδες Ελεγκτών HP Smart Array – Τα προϊόντα της σειράς ProLiant G6 ενσωματώνουν διπλάσια μνήμη και αποθηκευτικό χώρο, σε σχέση με τα συστήματα προηγούμενης γενιάς, ενώ αυξάνουν τη συνολική απόδοση έως και κατά 200%. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι πελάτες να χρειάζονται το μισό αριθμό διακομιστών.
  • Πακέτο μεταφοράς HP Server Migration – Διευκολύνει τη διαδικασία αναβάθμισης, αυτοματοποιώντας τη μεταφορά από τους παλιούς διακομιστές στο νέο σύστημα ProLiant G6. Μέσω ενός πολύ απλού οδηγού καθοδήγησης, κάθε πελάτης μπορεί να μεταφέρει με ακρίβεια όλα τα λειτουργικά συστήματα, τις εφαρμογές και τα δεδομένα από έναν διακομιστή σε έναν άλλο χωρίς σφάλματα.
  • HP Proactive Select – ένα απλό σύστημα πόντων πίστωσης που επιτρέπει στους πελάτες να δημιουργήσουν το δικό τους σχέδιο υπηρεσιών, μέσω ενός ευέλικτου μενού με προκατασκευασμένες επιλογές.


Τα συστήματα HP ProLiant G6 , με βάση τους επεξεργαστές Intel Xeon 5500, περιλαμβάνουν τους διακομιστές HP ProLiant DL380, DL370, DL360, DL180 και DL160 για διατάξεις rack, τους διακομιστές HP ProLiant BL 490c, BL 460c και BL 280c για διατάξεις blade, και τους διακομιστές HP ProLiant ML370, ML350 και ML150 για διατάξεις πύργου.


Τιμές και διαθεσιμότητα

Τα περισσότερα από τα νέα συστήματα HP ProLiant G6 είναι ήδη διαθέσιμα και μπορείτε να τα προμηθευτείτε από την ελληνική αγορά. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους διακομιστές HP ProLiant επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.hp.com/go/proliant.