Ενδώσατε λοιπόν σε πιέσεις φίλων, συγγενών πρώτου προσώπου και μάρκετινγκ και αποκτήσατε κι εσείς “next gen” κονσόλα. Συγχαρητήρια! Έχετε δουλειά όμως μπροστά σας αγαπητοί μας: τα συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, ήτοι τα Xbox One και PS4, ακόμα και τα… αραχνιασμένα Xbox 360, PS3, Wii και Wii U, απαιτούν updates για να δουλέψουν.

Οι εταιρείες, βλέπετε, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, λανσάρουν updates για το λογισμικό και το firmware των συστημάτων τους, προσθέτοντας λειτουργίες, βελτιώνοντας τις επιδόσεις τους και γενικότερα, «πειράζοντάς» τες κατά βούληση. Εσείς, αγοράζοντας μια τέτοια κονσόλα, όποια κι αν είναι αυτή, την παίρνετε «απείραχτη», με το λειτουργικό της σύστημα στην αρχική του έκδοση. Τι σημαίνει αυτό; Καλά μαντέψατε! Θα χρειαστεί να συνδεθούν στο διαδίκτυο και να κατεβάσουν τα απαραίτητα updates.

Παρατήρηση: αυτά τα αρχικά updates, τα πρώτα, είναι συνήθως κάμποσα GB, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστούν τον χρόνο τους για να κατέβουν και να εγκατασταθούν στην ολοκαίνουρια κονσόλα σας. Για φανταστείτε λοιπόν εσείς να τη συνδέσετε γεμάτοι καμάρι και ελπίδες μόλις εμφανιστούν στο σπίτι οι συγγενείς και να πρέπει να περιμένετε μισή μέρα μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε. Και θέλετε και το χειρότερο; Ακριβώς η ίδια διαδικασία ακολουθείται και στα παιχνίδια: αρχική εγκατάσταση, κατέβασμα updates, εγκατάσταση updates. Με άλλα λόγια… καλό Πάσχα!

maxresdefault

Γενικότερα, μολονότι μπορείτε να «κρύβετε» σε ορισμένες περιπτώσεις τη διαδικασία του update, ορίζοντάς τη να εκτελείται στο παρασκήνιο, καλό είναι σαν γενικό κανόνα, να ανοίγετε τουλάχιστον μία φορά τη βδομάδα τις κονσόλες σας. Ακόμα κι αν δεν σκοπεύετε ή δεν έχετε χρόνο να παίξετε, ενεργοποιήστε τις ώστε να συνδεθούν στο ίντερνετ και να ελέγξουν για updates: αν υπάρχει κάτι, δώστε τη συγκατάθεσή σας και αφήστε το να κατέβει και να εγκατασταθεί. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να εξασφαλίσετε μετά βίας μισή ωρίτσα για να παίξετε και να βρεθείτε ξαφνικά μπροστά σε ένα update 3,8 GB. Μιλάμε για το απόλυτο ξενέρωμα!

Γι’ αυτό σας λέμε: αφιερώστε λίγο χρόνο για να συνδέσετε τις κονσόλες σας στο διαδίκτυο. Ιδίως αν περιμένετε κόσμο στο σπίτι μέρες που είναι, κάντε ένα πέρασμα απ’ όλες και ελέγξτε μην τυχόν αυτές αλλά και τα παιχνίδια που πρόκειται να παίξετε (τα πιο πιθανά, έστω) έχουν κάποιο update: αν ναι, κατεβάστε το, μην χάνετε χρόνο!