Η Microsoft εξαγόρασε την πλατφόρμα “έξυπνης” διαχείρισης data, Metanautix, για να λύσει προβλήματα των data analytics.

Την Metanautix, μια startup που ιδρύθηκε από τους Θεόδωρο Βασιλάκη και Τόλη Λέριο το 2012 και εδρεύει στο Palo Alto των ΗΠΑ, εξαγόρασε η Microsoft.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η Metanautix ξεκίνησε ουσιαστικά την λειτουργία της τον περασμένο Σεπτέμβριο καθώς κατάφερε να αντλήσει χρηματοδότηση της τάξεως των 7 εκατ. δολαρίων και αφού είχε ήδη συμπληρώσει μια διετία σε επίπεδο προϊοντικής εξέλιξης. Ειδικεύεται δε, στην παροχή άμεσης βοήθειας προς μεγάλες επιχειρήσεις, οργανισμούς και πολυεθνικές προκειμένου να «φιλτράρουν» τον τεράστιο όγκο δεδομένων που διαθέτουν εσωτερικά.

Φιλοδοξεί δε, να δώσει λύση σε μια από τις πλέον σημαντικές προκλήσεις στον κόσμο των data analytics: Με ποιο τρόπο μια επιχείρηση μπορεί να συγκεντρώσει μαζί και εν συνεχεία να τα επεξεργαστεί μέσω analytics το σύνολο των δεδομένων της, αποκτώντας ιδιαίτερα ισχυρή γνώση, να ανακαλύψουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, καθώς επίσης και να καθοδηγήσουν την ανάπτυξη μέσω της «ευφϋούς» αυτοματοποίησης.

microsoft7102015Μέσω της αξιοποίησης της τεχνολογίας της Metanautix, οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι σε θέση αφού καταφέρουν να συγκεντρώσουν σε ένα σημείο τις… ατέλειωτες πηγές άντλησης δεδομένων που εκτείνονται κατά μήκος του συνόλου των ξεχωριστών εταιρικών τμημάτων και τομέων δραστηριοποίησης, καλύπτοντας ακόμη και τις βάσεις δεδομένων και επιχειρηματικών συστημάτων όπως λ.χ. του Salesforce, να τα επεξεργαστούν και εν τέλει να λάβουν μια σειρά από άμεσα αξιοποιήσιμα στοιχεία και δεδομένα.

Στα άμεσα σχέδια της Microsoft είναι να ενσωματώσει την τεχνολογία της Metanautix στην πλατφόρμα δεδομένων της ηγέτιδας εταιρείας λογισμικού, συμπεριλαμβανομένων των SQL Server και Cortana Analytics Suite.
Tags